Pep: „Ismét önmagunk voltunk”

Elégedett csapatával, valamint dicsérte Pedrót és Bojant

Az FC Barcelona vezetõedzõje, Josep Guardiola több mint elégedett volt az együttese szombat esti, Málaga elleni 2-1-es gyõzelmével, mivel szerinte a csapata visszatért arra az útra, ami a sikerekhez vezethet. Guardiola emellett még megdicsérte Pedrót illetve Bojant, és beismerte, hogy mindkettejüknek több perc járna, mint amennyit jelenleg ténylegesen kapnak.

„Jóval többet tettünk annál, hogy a mérkõzés végeredménye csupán 2-1 legyen, mivel remekül megoldottuk a feladatainkat, és ismét önmagunk voltunk. A siker és a remek teljesítmény értékét ráadásul növeli az a tény, hogy mindezt egy nagyon jó formában levõ, és szervezetten védekezõ Málaga ellen értük el.” – fejezte ki az elégedettségét Guardiola, illetve ehhez kapcsolódóan még hozzátette, hogy „talán ez volt a legjobb hazai mérkõzésünk idén, s amint mondtam, ez az az út, amin tovább kell mennünk.”

A találkozó során Iniesta számtalanszor a balszélen, és nem középen tûnt fel, teret engedve Messinek a pálya közepén. Az újságírók ezzel kapcsolatos kérdésére Pep elmondta, hogy „nincsen semmiféle változtatás a játékrendszerünkben, a játékosaim csupán az adott szituáció szerint változtatják a helyüket.”

Pedro ismét pazarul játszott, ennek ellenére a katalán mester a Klubvilágbajnokság óta nem foglalkoztatja õt annyit, amennyit elõtte. Erre Guardiola helyeslõen reagált: „Talán azóta kevesebb játéklehetõséget adtam neki, mint amennyit megérdemelne, és hasonló a helyzet Bojannal is. Mindketten nagyon jó futballisták és fontosak számunkra, egyszóval valóban több percet érdemelnek.”

A szünetben Pep odament Rubinos Perez játékvezetõhöz, ám azt senki nem tudta, hogy miért tett így. Az ezzel kapcsolatos kérdésre Guardiola elmondta, hogy „bocsánatot kértem tõle, amiért Piqué sárga lapjánál megtapsoltam a döntését.”