Pep: „Tudjuk, hogy jobban kell játszanunk”

Guardiola elismerte a hiányosságokat | Dicsérte Ibrahimovicsot

A Stuttgart ellen jól biztosan nem játszott a Barcelona, amit nem tagadott Pep Guardiola sem, aki azt is elismerte, hogy csapata több elemet elveszített tavalyi játékából, ám ezeket megpróbálják majd ismét megtalálni. A katalán tréner szerint ugyanakkor nem csak csapata formájában keresendõ a válasz a kemény küzdelemre, és az 1-1-es eredményre, hanem az ellenfél képességeiben is.

„Ha nem vagy igazán formában, a célokat nehezebb elérned. Az eredmény nem rossz, de tudjuk, hogy jobban kell játszanunk, ha címekre szeretnénk pályázni” – szögezte le a legfontosabbakat Guardiola a sajtótájékoztatója elején, majd dicsérte a rivális játékerejét.

„Van, hogy a dolgok könnyebben mennek, van, hogy nehezebben. Tudom, hogy mindenki odavan értünk, mi vagyunk a címvédõk, de a nyolcaddöntõben minden csapat jó, ezért semmit nem könnyû elérni. Az a tény, hogy nekünk ma nehezebben ment, a Stuttgart érdeme.”

Szóba került a sajtótájékoztatón a Barcelona pillanatnyi formája is, amivel kapcsolatban Guardiola elismerte, hogy akadnak olyan részletek, amiken dolgozni kell a jövõben…

„Európa kemény, nehéz, sokat kíván tõled. Ezt mind tudjuk, és keresnünk kel azokat az apróságokat, amelyekkel jobbak lehetünk. Olyan jók, mint tavaly voltunk. Ezek mind apróságok, de vissza kell építenünk a játékunkba õket.”  

„Játsszunk jól vagy rosszul, amikor rosszabbul megy, vagy tényleg nem vagyunk formában, annál inkább elismerem a csapatot. Magasak az elvárásaink, és tisztában vagyunk azzal, hogy milyen szintet szeretnénk elérni, hogy megnyerjük majd a címeket.”

A Stuttgart ellen sok játékos nem villogott a pályán, köztük volt a mezõnyjátékot tekintve Zlatan Ibrahimovics is, ám a vezetõedzõ újfent védelmébe vette a svéd sztárt. „Nagyon sokat mozog és segít a csapatnak. Sokszor õ keresi a labdát, de a többiek nem találják meg. Szeretném, ha szerezne továbbra is gólokat, mert egy középcsatárt a góljai alapján ítélnek meg, és ez alapján ítélik meg azt is, hogy jól vagy rosszul játszik. Biztos vagyok benne, hogy erre a gólra is szüksége volt, mert a gól után jobban magára talált, többet vett részt a játékban, és én ismét elégedett vagyok a mérkõzésével.”