„Nem voltunk elég pontosak”

Guardiola nem hibáztatja fiait | Nyomást nem érez

Az Atlético Madrid ellen elszenvedett bajnoki vereség után fõként a pontatlanságot emelte ki lehetséges indokként Josep Guardiola, aki ezzel együtt azt is jelezte; nincs oka bármit is felróni a játékosoknak. Pep kiemelte továbbá, hogy a Real Madrid részérõl az elõny csökkenése ellenére sem érez semmiféle nyomást, és továbbra is csak arra kell figyelni, hogy a csapat jól, valamint eredményesen játsszon.

Nézd meg a mérkõzés legjobb képeit – Galéria!

„Nincs túl sok dolog, amit fölróhatok a csapatnak, mert ugyanúgy igyekeztek, mint máskor. A bajnokság még hosszú, a küzdelem nyílt, továbbra is saját magunktól függünk, de az kétségkívül igaz, hogy az elõnyünk két pontra csökkent” – kezdte nyilatkozatát az edzõ, majd megjegyezte, hogy mégis hol követte el a hibákat csapata.

„Nem voltunk elég pontosak sem a passzoknál, sem a játék irányításánál. Ez a pontatlanság lehetetlenné tette, hogy folyamatossá váljon a játékunk, és hogy lehetõségeket dolgozzunk ki.”

„Az elsõ félidõben elég jól kezdtünk, birtokoltuk a labdát még öt percet emberhátrányban is játszottunk, de aztán két kontrából két gólt kaptunk. Elég volt egy apró hibát elkövetni ahhoz a szélen, hogy az Atlético mögénk kerüljön.”

„A második félidõben nem sikerültek úgy a dolgok, ahogy szerettük volna, mert mi egy olyan csapat vagyunk, mely ahhoz szokott, hogy sok helyzetet kialakít, és ebben az esetben ez nem így volt. Leginkább ez tölt el aggodalommal, hogy nem tudtunk helyzeteket kidolgozni.”

Az ellenfélrõl szólva Guardiola elismerte, hogy a madridi együttes újfent a Barça ellen tudta hozni a legjobb játékát, és ha a nem is kiszámítható általában a „Colchonerók” formája, saját csapata ellen ez biztosan nem így van. „Gratulálok az Atléticónak, mert nagyon jó meccset játszottak. Lehetséges, hogy nem egy kiegyensúlyozott csapat, de ellenünk mindig a legjobb formájukat hozzák. És nem szabad elfelejteni, hogy ez a gárda azért harcol, hogy a Bajnokok Ligájába jusson” – magyarázta az edzõ.

A Real Madrid két pontra megközelítette a Barcelonát a bajnoki tabellán a hétvégi eredmények eredményeként, de a fõvárosiak nyomását Pep továbbra sem ismeri elmondása szerint. „Az egyetlen nyomás, amit érzek, hogy játsszunk jól, és nyerjük meg a meccseket”- szögezte le.

Végül a sérülésekkel kapcsolatosan is alapvetõen optimista hangvételt ütött meg, fölhívva a figyelmet arra, hogy a címek nem ebben a pillanatban fognak eldõlni, hanem a következõ hónapok során. „Az úton több embert elveszítettünk, de vissza fogjuk kapni õket, amint eljön az igazság pillanata, amikor igazán döntõ jelentõségû meccsek lesznek a Bajnokok Ligájában és a Ligában.”