Újabb nagysikerû vidéki edzés

Abidal megsérült | Iniesta és Piqué sem fejezték be a tréninget

Hasonlóan a múlt heti, palafrugelli kiránduláshoz, a Barcelona a mai, keddi napon Reusba látogatott, hogy a helyi egyesület centenáriumi ünnepségének a keretén belül nyílt edzést tartson a szurkolói számára. A foglalkozás sikeres volt, hiszen több mint 3.500 szurkoló nézte meg az együttest az esõ és a hideg hõmérséklet ellenére, azonban óriási negatívum, hogy a csapat balhátvédje, Eric Abidal combizom-húzódást szenvedett, és elõreláthatólag 6-8 hétig lesz harcképtelen. További hír, hogy Iniesta és Piqué sem tudták befejezni a foglalkozást, esetükben viszont nincs nagy baj, csupán elõvigyázatosságból hagyták abba elõbb a tréninget.

A nyílt edzés legjobb képei – Galéria!

Tréning Reusban – Videó!

Ismét tarolt a Barcelona, mivel a Reusban megtartott nyílt, bárki által megnézhetõ edzésén több mint 3.500 szurkoló volt jelen, a különbözõ beszámolók pedig kiemelik, hogy a rengeteg fiatal mellett sok felnõtt szurkoló is kilátogatott a helyi csapat stadionjába. Az esõzés miatt a legjobb helyek a lelátók alatti részek voltak, de a szimpatizánsok azért, hogy testközelbõl láthassák kedvenceiket, még az esõt is kibírták, és egy esernyõt a fejük felé tartva nézték, ahogy a játékosok elõbb egy, a labdatartásra hangsúlyt helyezõ gyakorlatot abszolválnak, majd egymás között játszanak.

A labdarúgók pályára vonulását természetesen nagy taps, és üdvrivalgás követte, ám a legnagyobb ováció Josep Guardiolát fogadta, amint a katalán mester követte játékosait, és a pályára vonult, hogy levezényelje a foglalkozást. Annak ellenére, hogy a nyílt tréning egy ünnepség része volt, mind a helyi együttes, mind a Barcelona pózolt egy fotónak, amellyel ezúton is kifejezték támogatásukat a haiti földrengés áldozatainak.

Abidal 6-8 hétre lesérült, Piqué és Iniesta kisebb fájdalmat éreztek a lábaikban

Nagyon rossz hírekbõl is jutott Guardiolának a mai napon, ugyanis a tréning során a francia bal bekk, Eric Abidal combizom-húzódást szenvedett a bal lábában, így az eltiltás miatt hiányzó Piqué és Márquez, valamint a szintén sérült Alves és Touré Yaya mellett a gall hátvéd sem állhat Pep rendelkezésére a hétvégi, Atletico Madrid elleni rangadón. A játékos egybõl Barcelonába ment, ahol az alaposabb vizsgálatok kiderítették, hogy a teljes rehabilitáció érdekében 6-8 hétig nem játszhat majd.

Sõt, Abidalon kívül Iniesta és Piqué sem tudták végigedzeni a reusi foglalkozást, mivel míg elõbbi a bal, utóbbi a jobb lábában érzett kisebb fájdalmat, az orvosi és szakmai stáb pedig elõvigyázatosságból mindkettejüket arra kötelezte, hogy fejezzék be a munkát. Esetükben azonban tényleg nincs ok az aggodalomra, mivel a döntés meghozatala során csakis elõvigyázatossági okok játszottak szerepet, tehát a két spanyol kisebb sérülése egyáltalán nem komoly.

Még a sérülésekhez kapcsolódó információ, hogy Puyol továbbra sem edzett teljes intenzitással, és a saját rehabilitációs edzéstervét követve, számos futógyakorlatot végzett a pálya szélén. Ez bizonyára a szurkolóknak tetszett, akik ennek következtében pár méterrõl figyelhették a mára a Barcelona ikonjává váló Puyolt. Éppen a sok sérülés miatt az Atletic két tehetséges játékosa, Bartra és Fontás is a felnõttekkel dolgozott.