„Amíg én vagyok az edzõ, nincsenek játékvezetõk”

Guardiola nagyra becsüli a gyõzelmet | Büszke a csapatára

Roppant fontos három pontot gyûjtött be szombat este a Barcelona a Getafe ellenében hazai pályán, és a számos nehezítõ körülmény ellenére is jó futballal gyõzte le 2-1-re a madridi együttest. Guardiola azonban hallani sem akar a játékvezetõkrõl, mint kifogásokról, illetve elmondta, hogy nagyon büszke a csapatára, mivel ez a gyõzelem többet ér, mint három pont: ez erõsebbé teszi a játékosait.

A találkozó legjobb képei – Galéria! 

„Rendkívül büszke vagyok a játékosaimra, mivel tegnap hatalmasat játszottak, és ezzel együtt egy óriási lépést tettek elõre. Ez a gyõzelem sokkal erõsebbé fog tenni minket, ugyanis a lehetõ legnehezebb dolog, ha éppen egy Getafe ellen kell 10 emberrel futballoznunk.” – dicsérte meg mind a saját, mind Michel edzõ csapatát Guardiola, majd belekezdett a mérkõzés elemzésébe.

„Ezt a teljesítményt csakis nagy mennyiségû futással, hatalmas erõfeszítéssel, összetartással és akarattal lehetett véghezvinni. Egy nagyon jó ellenfelet vertünk tehát meg, amely nagyon aktív volt a mérkõzés folyamán, de az összes játékosom jól játszott, és közülük volt néhány, akik a végén megteremtették a különbséget. A Getafe nagyon megkeserítette az életünket, de úgy hiszem, ez volt az egyik legjobb teljesítményünk, amelyben bizony nagyon sok érdemünk van.”

„A szurkolóink tudják, hogy ha nem is játszunk jól, mindent beleadunk, és addig küzdünk, amíg a játékvezetõ le nem fújja a találkozót, és úgy gondolom, ez a legnagyobb erényünk, amivel másfél éve rendelkezünk, továbbá ez az, ami miatt bízhatnak bennünk az emberek. Ennek a csapatnak a legfontosabb alapja az, hogy csakis elkötelezett játékosok alkotják, és pontosan emiatt vagyunk erõsek.” – emelte ki együttesének küzdõszellemét Guardiola, ezek után pedig a játékvezetõk munkájával foglalkozó kérdésekre kellett válaszolnia.

„Én inkább szeretném élvezni az elmúlt hónapok sikereit, mintsem róluk beszélni, mivel ennek csakis a futball inná meg a levét, ugyanis a játékvezetõk mindig a legjobbjukat nyújtják, ám természetesen õk is ugyanúgy hibázhatnak, mint a labdarúgók. Ez tényleg akkora idõpazarlás, hogy nem érdemes róla beszélni.” – reagált a kérdésre Pep, majd úgymond magasabb fokozatra kapcsolt, és egy hosszabb monológban fejtette ki, hogy amikor azt mondja; nem érdemes a bírókról beszélni, azt komolyan gondolja.

„Már ezerszer elmondtam, hogy számunkra – csináljanak bármit – a játékvezetõk nem léteznek. Fújhatnak ellenünk három büntetõt, kiállíthatnak tõlünk 3 játékost, nekünk csak azzal kell és szabad foglalkoznunk, hogy felemeljük a fejünket, és eggyel többet lõjünk, mint az aktuális ellenfelünk. Ez a klub a Barcelona, amelynek minden tényezõn – legyen az akár hátráltató – keresztül kell mennie. Mi vagyunk a felelõsek mindenért, ami velünk történik, s addig a pillanatig, amíg én ülök itt Önök elõtt, mint a Barcelona trénere, ez így is lesz.” – szögezte le nagyon határozott hangnemben a véleményét Guardiola, végül a sajtótájékoztató végén egy olyan témában nyilatkozott, ami fõleg a katalán klub sikereit szkeptikusan megítélõk körében szokta felütni a fejét.

„Ahogy badarság, hogy ellenünk vannak a játékvezetõk, úgy az is az, hogy velünk voltak a hat trófea megszerzésének idején. Az a sorozat csak a kemény munkának és a rengeteg erõfeszítésnek köszönhetõ…”