5.000-es nézõsereg Palafrugellben

Nyílt edzés vidéken, sok érdekesség

Rendhagyó edzésnapot tartott Pep Guardiola kedden, miután a csapat elhagyta a szokásos edzõpályáját Sant Joan Despíben, és vidékre utazott, hogy az CF Palafrugell jubileumi ünnepségéhez asszisztáljon. Az edzés természetesen így nyílttá vált, a helyi közönség ingyen megtekinthette Piquéék gyakorlását, és az egy órás átmozgatás után a gyereksereg el is lepte a pályát, hogy autogramokat vadásszon a játékosoktól.

Nézd meg az edzésrõl készült videófelvételeket!

Nézd meg a nap fotógalériáját!

A gyerekek jelenlétét erõsítette az is, hogy iskolai szünet volt, ez a hangulatot biztosította, és az sem okozott gondot, hogy a csapatot szállító busz mintegy 20 percet késett. Ezzel a program is csúszott, amin nem vett részt a vírusos gyomorrontással küzdõ Thierry Henry, illetve többen (Dani Alves, Carles Puyol és Eric Abidal) csak könnyített munkát végeztek a társaiktól elválasztva.

Kedden ünnepelte 23. születésnapját Gerard Piqué, akit a szokásoknak megfelelõen tapssal köszöntöttek a társai, de a rendhagyó helyzetben a teljes közönség is. Sor került az edzés megelõzõen egy közös fotóra is, amelyen a Barcelona játékosai mellett ott voltak a Palafrugell futballistái is. A Barcelona vezetését képviselõ igazgatótanácsbeli tagok, Albert Perrín és Jacint Borràs sem unatkoztak, õket ugyanis a város polgármestere, Sergi Sabrià, illetve a helyi klub elnöke, Lluís Carreras fogadták.

Megér egy rövid történetet az edzés vége is, mert amint végeztek a munkával Xaviék, a helyi gyereksereg egy emberként közelítette meg a játékosokat, akiket ezúttal nem is próbáltak megvédeni a biztonsági õrök.