„Hamarabb is lezárhattuk volna”

Guardiola elégedett | Még semmi sem dõlt el

Elégedetten értékelte csapata egygólos sikerét a ma esti, Gijón elleni meccs után Josep Guardiola, ám volt némi hiányérzete azzal kapcsolatosan, hogy az utolsó pillanatig nyitott volt a mérkõzés. Pep továbbá leszögezte; akármi is lesz a Real Madrid galíciai vendégjátékának a végeredménye, a bajnokságért folytatott harc a szezon végéig nem fog eldõlni.

Nézd meg a mérkõzés legjobb képeit – Galéria!

„Sokat tettünk ezért a gyõzelemért, így az értéke is nagy. Az egyetlen dolog, ami miatt hiányérzetem van, az az, hogy a második félidõben rendre rossz döntéseket hoztunk egy-egy támadás végén, aminek következtében nem tudtuk lezárni a mérkõzést már a rendes játékidõ lejárta elõtt.” – dicsérte, s kritizálta is egyben együttesét Guardiola, illetve hozzátette: „A kihagyott helyzetek által pedig veszélyes szituációba kerültünk, mivel a hosszabbításban aztán lett két olyan szabadrúgása a hazai csapatnak, amibõl könnyedén egyenlíthetett volna.”

Ibrahimovicsnak ismét nem sikerült betalálnia a bajnokságban – legutóbb az Espanyol ellen szerzett gólt a svéd – , Pep azonban nem aggódik emiatt, és inkább azt hangsúlyozta ki, hogy „a védekezésben nagyon jól teljesítettünk, mivel a Gijón nem tudott annyi problémát okozni nekünk, mint az elmúlt hetekben a Tenerife vagy a Villarreal.” – mondta a katalán tréner, a sajtótájékoztató végén pedig ismét tudatosította mindenkiben, hogy a bajnokság 38 fordulóból áll.

„Ha nyolc pont is lesz a differencia, a bajnokság nem lesz eldöntve, hiszen az idény végéig még rengeteg találkozó van hátra. Egyébként tavaly is ezt mondogattátok a 12 pontos elõnyünknél, hogy már bajnokok vagyunk, aztán Madridban végül az életünkért kellett játszanunk.”