Pep: „Visszatértünk: ez a helyes út!”

Gratulált Messinek, illetve a csapatnak | Puyol nem sérült meg

Attraktív támadójátékkal gyõzött, s vágott vissza a Barcelona a Sevillának a szombat késõ esti bajnokin, amint 4-0-ra gyõzte le az andalúz csapatot. Josep Guardiola, a Barcelona vezetõedzõje ezért gratulált is az együttesének, de leszögezte; a téli elsõségért nem adnak trófeákat.

A találkozó legjobb képei – Galéria! 

„Azon a szinten játszottunk, amin szerdán Sevillában, ezzel pedig visszanyertük a gyõztes mentalitásunkat, és akarásunkat. Márpedig ha úgy játszunk, ahogy tudunk, akkor bárkivel felvesszük a küzdelmet, ám amennyiben ”félkészen” hagyunk pár dolgot, bárki megnehezítheti az életünket.” – ismerte el Guardiola azt a tényt, hogy valami elindult a csapatában a szerdai találkozó óta, majd folytatta a találkozó elemzését.

„Gratulálok a játékosaimnak, jó meccset produkáltak, megtalálták az igazi, gyõztes hozzáállásukat, a képességeiket maximálisan kihasználták, hogy sok lehetõséget teremtsenek, valamint a játék számos tényezõjében javultak az elmúlt hetekhez képest.”

„Mindent megpróbáltunk a lehetõ legnagyobb intenzitással. Azt kértem a csapattól, hogy a legjobbját adja, hogy a játékosok segítsék ki egymást, és jól reagálták le ezt a helyzetet. Mindent megtettek, amit kértem tõlük. Ez az út.” – vont konklúziót nagyon határozottan Pep.

Leo Messi 22 évesen meglõtte a 100. gólját a Barcelonában, ezzel a legfiatalabb játékossá vált, aki a klub történetében elérte ezt a számot. Guardiola csak pozitívan tudott nyilatkozni errõl a rekordról.

„Ez valami egészen különleges, hogy valaki 22 évesen már 101 gólt szerez egy klub színeiben. Ami minket illet: rá kell támaszkodnunk, és õ cselekedni fog – feltéve, ha továbbra is élvezi majd a játékot, és motivált marad.” – szólt a további rekordok megdöntésérõl a tréner, illetve még megjegyezte: „Leo a legjobb, a játék minden aspektusában segít az együttesnek, sõt elmondható, hogy õ a tökéletes példa a jövõ generációjának.”

A Barcelona a Sevilla elleni sikerével és a Madrid bilbaói vereségével már biztosan téli bajnok, és az ötpontos elõny egy megnyugtató differencia az õsi rivális blancók elõtt, Guardiola azonban érthetõen nem akar még számolgatni.

„Ez csak egy statisztikai adat, semmi több, ezért nem fogják nekünk odaadni a bajnoki trófeát.” – mondta, illetve hozzátette, hogy „mindenesetre azért örülök, hogy jól teljesítünk, és hogy ez számokban is megmutatkozik.” – örvendett egy kicsit a csapata teljesítményének Guardiola, végül tájékoztatta a sajtót, hogy a félidõben lecserélt Puyol nem sérült meg, csupán megszédült, így jobbnak látták, ha pihen, és nem jön ki a második játékrészre.