Pep: „Hibáztam a csapattal”

Ismét magára vállalta a felelõsséget | Jogosnak nevezte a Sevilla sikerét

Érthetõen csalódott volt Pep Guardiola, miután a Barcelona nem tudott továbbjutni a Király Kupában a Sevilla ellen, hiába gyõzött 1-0-ra szerdán este a nyolcaddöntõ visszavágóján. A tréner minden felelõsséget magára vállalt a kiesést illetõen, de „büszkének” vallotta magát a játékosai miatt, akik szerinte jól játszottak, és mindent megtettek, amit csak tudtak. Pep szerint a sok kihagyott helyzet is egy olyan „hiba eredménye”, amit õ nem vett észre, és nem javított ki idõben…

A találkozó legjobb képei – Galéria! 

„Fáj a kiesés, de jó benyomást keltõen játszottunk, és akár tovább is juthattunk volna. 180 perc volt, és a Sevilla megérdemelten jutott tovább. Ez egy nagyon jó csapat, mely nem érezte meg a hiányzóinak távollétét sem” – méltatta az ellenfelet Guardiola, aki a továbbiakban a csapatáról, és a saját felelõsségérõl beszélt.

„Az az érzésem, hogy hibáztam, mert brutálisan jó játékosaim vannak, és nem tudtam õket messzebbre vezetni. Sokkal többet kellett volna elérni, nem eshetünk ki már a nyolc között.”

„Öt perc alatt szerettünk volna továbbjutni, és ez lehetetlen. A helyzeteink nem mentek be, de ennek az az oka, hogy volt valami hiba, amit nem vettem észre. Megpróbáljuk majd kijavítani ezeket a dolgokat”

Az edzõ megjegyezte egy kérdésre, hogy a játékosokat megviselte a kiesés, de ezt bizonyos szempontból örömmel lehet konstatálni. „Jó jel, hogy hatással van rájuk egy ilyen eredmény. Az elsõ 15 percet leszámítva jól játszottunk, a második félidõben már magunk voltunk, de tény, hogy kiestünk. Fájni fog, hogy a negyeddöntõket már csak otthonról nézhetem majd, de ez a sport, és nem vagyunk legyõzhetetlenek. Annál pedig büszkébb vagyok a játékosaimra, hogy felhánytorgassak nekik bármit is.”

„Nehéz feldogozni persze, mert általában nem vagyunk hozzászokva a sportban ahhoz, hogy veszítsünk. De azok voltunk, akik vagyunk. Az emberek szórakoztak, megpróbáltuk elérni a célt az utolsó pillanatig, így nehéz bármit is felhánytorgatni. Abból kell tanulni, amit nem csináltunk jól” – nyilatkozta Guardiola a Sánchez Pizjuánban.