Komoly lépéselõnyben a Sevilla: 1-2

Gyenge teljesítmény a tartalékos csapattól

Komoly gondba került a Király Kupa nyolcaddöntõjének odavágója után a Barcelona, miután hazai környezetben 2-1-es vereséget szenvedett a Sevillától, és így már csak több gólos idegenbeli sikerrel juthat tovább a legjobb nyolc közé. A barcelonai részrõl elfogadható elsõ félidõ után a vendég együttes a 60. percben szerzett vezetést Capel révén, majd Ibrahimovics ugyan egyenlített, de Negredo büntetõbõl elért találata alaposan megpecsételte a katalán együttes reményeit a sorozatban…

Nézd meg a találkozó összefoglalóját videón!

Még a mérkõzést megelõzõen bõven akadtak meglepetések a szurkolók számára, hiszen mind a Sevilla, mind a Barcelona erõsen tartalékos csapattal állt föl, és az edzõk még a sok hiányzón felül is több kulcsemberüknek pihenési lehetõséget adtak. A Barçából így kimaradt Ibrahimovics, Xavi, Piqué, Puyol és Busquets is, kezdõ volt viszont Gabi Milito – aki 2008 áprilisa óta elõször volt pályán – vagy éppen a Barça Atléticbõl felhívott Thiago Alcántara. Ám annak érdekében, hogy lendülete is legyen a támadásoknak, visszatért a csapatba Messi és Iniesta is, a támadósort pedig Pedro és Bojan tették teljessé.
A Barça mindezek ellenére nem játszott rossz elsõ félidõt, és több lehetõsége is volt arra, hogy megszerezze a vezetést. A 10. percben Messi tört elõre nagy lendülettel, több védõn túljutott, majd a jobb alsó sarok felé csavart, ám Palop remekül védett. A 22. percben ismét Messi villant, és kiszorított helyzetbõl lõtt kapufát.  

Volt lehetõsége a Sevillának is, hogy gólt szerezzen, de a 34. percben a játékvezetõ tévesen lesen állította meg azt a támadást, amibõl Capel szerzett szabályos gólt. A passz pillanatában Milito és Koné csaptak össze, de a labda az argentinrõl került a szélsõ elé, így nem lehetett volna lest ítélni. Ezzel együtt az elsõ félidõt mezõnyben uralta a Barça, és kis szerencsével megszerezhette volna a vezetõ találatot. A második játékrészben azonban annak ellenére változott a kép, hogy Pedro helyett pályára lépett Zlatan Ibrahimovics is. A Sevilla ekkor már lényegesen többször jutott el Pinto kapuja elé, és helyzetei is akadtak. Nem sokkal a pihenõ után Renato került nagy helyzetbe, és védett Pinto lábbal. A 60. percben viszont már nem volt kegyelem: a baloldalról érkezõ támadást Dani Alves nem állította meg, a beadás után Renato továbbított sarokkal Capel elé, aki nem hibázott tiszta gólhelyzetben a hosszú oldalon. 0-1!

A gól után cserékkel próbálta fölrázni csapatát Pep Guardiola, érkezett Busquets és Xavi, lement Milito és Thiago. A 70. percben Bojan Krkics teljesen szabályos gólt szerzett egy jobb oldali beadást követõen – még ha a játékszer meg is pattant Konko lábán. A 72. percben viszont már nem volt kegyelem; érkezett Márquez kiváló mélységi indítása, Ibrahimovics a lehetõ legjobb ütemben ugrott ki, majd elhúzta a labdát Palop mellett, és az üres kapuba lõtt. 1-1!

Az öröm azonban nem tartott sokáig, mert a 75. percben Csigrinszkij rendkívül buta szabálytalanságot követett el a legrosszabb pillanatban – már a tizenhatoson belül Capellel szemben – ezért pedig büntetõt ítélt a játékvezetõ. A tizenegyest a csereként beállt Negredo határozott mozdulattal lõtte a bal alsó sarokba.

A hajrában Messi elõtt adódott a legnagyobb helyzet az egyenlítésre, de a 86. percben nem tudta kihasználni Busquets indítását, és a kapu mellé lõtt. A 89. percben Daniel Alves – Bojan Krkicshez hasonlóan – gólt szerzett, ám a játékvezetõ nem adta meg a szabályosnak tûnõ találatot lesre hivatkozva.Végül maradt az 1-2, ami óriási esélyt jelent a Sevillának a továbbjutásra, hiszen a visszavágón az andalúziai együttesnek még egy kis különbségû vereség is elegendõ a sikerhez. A Pep-Team ilyen rossz helyzetben még soha nem volt odavágót követõen egyenes kieséses párharcban.


FC Barcelona – Sevilla FC: 1-2 (0-0)
Barcelona, Camp Nou
48.167 nézõ
Vezette: Pérez Burrull

FC Barcelona: Pinto – Alves, Milito (Busquets ’65), Csigrinszkij, Maxwell – Marquez, Thiago (Xavi ’70), Iniesta – Pedro (Ibrahimovic ’45), Messi és Bojan

Sevilla FC: Palop – F. Navarro, Escudé, Dragutinovic, Konko – Romaric, Lolo (Ducher ’81)  – J. Navas (Renato ’45), Perrotti, Capel – Koné (Negredo ’69)

 Gólok: Capel (’60), Ibrahimovic (’73), Negredo (’75, büntetõbõl)

 A mérkõzés legjobbja az Eurobarca értékelése szerint : Diego Capel (Sevilla)
Diego Capeltõl már megszokhatták a hihetetlen aktivitást a spanyol foci szerelmesei, a villámléptû szélsõ erõfeszítései pedig nem is maradtak eredménytelenül kedd este. Góllal és egy kiharcolt, teljesen jogos büntetõvel segítette csapatát a gyõzelemhez. A Barcelonából ezúttal csak negatív irányban lehetne kiemelni játékosokat, talán a második félidõre beálló, és a maga klasszis gólját megrúgó Ibrahimovicsot leszámítva. 

Nézd meg a mérkõzés legjobb képeit – Galéria!