Pep: „Nagyon értékes döntetlen”

„Ebbõl a meccsbõl csak tanulni lehet” | Dicsérte a Villarrealt

Ahogyan az lenni szokott, a Barcelona meccsei három félidõsek. Elõször jön az elsõ kettõ, majd Pep Guardiola… A katalán szakvezetõ természetesen most is véleményt formált, és nem tulajdonította katasztrófának a döntetlent, sõt szerinte ez egy olyan 90 perc volt, amibõl csak tanulni lehet.

Nézd meg a találkozó legjobb képeit – Galéria

Nézd meg a találkozó videó összefoglalóját!

„Ez az 1-1-es eredmény erõsebbé tesz minket, higgyék el, és legalább ráébreszt bennünket arra, hogy minden egyes gyõzelem milyen sok erõfeszítésbe kerül. Ismét bebizonyosodott, hogy nem vagyunk verhetetlenek; bárki legyõzhet bennünket, és ugyanúgy veszíthetünk, mint bármelyik csapat.” – vonta le a ma esti iksz konklúzióját Guardiola, majd egy kicsit részletesebben is elemezte azt.

„Kemény és komplikált találkozó volt, mondhatni, nem a legjobb egy ilyen meccsel kezdeni a szünet után… Pontosan tudtuk, hogy ilyen lesz, azonban most már elõre kell tekintenünk, fel kell frissülnünk – csakúgy, mintha ma 3 pontot szereztünk volna.”

„A végeredmény teljesen igazságos, mivel mindkét kapu elõtt rengeteg helyzet adódott, és a mérkõzést egyik együttes sem tudta uralni hosszabb ideig. Kritizálni viszont nincs okom, a játékosaim mindent megtettek, megpróbáltak minden tõlük telhetõt, de az kétségtelen, hogy számos dolgon javítanunk kell.”

Ibrahimovics a mérkõzés vége felé szabályosan letalpalta a vendégek egyik hátvédjét, amiért azonban kiállítás helyett csak sárga lapot kapott. A katalán mester szerint nem szabad túlzásokba esni, viszont az egyértelmû, hogy a svéd támadónak sokkal óvatosabbnak kell lennie a következõkben, és tanulnia kell a mai meccsbõl.

„Ibra ilyen temperamentumos személyiség, ezzel viszont legközelebb vigyáznia kell, hiszen akár emberhátrányba is kerülhettünk volna, onnan pedig még nehezebb lett volna a mérkõzés. Egy szó, mint száz: a jövõben erõsebbnek kell lennie, és el kell vonatkoztatnia a játékvezetõ ítéleteitõl, mivel ezt nem tudjuk kontrollálni.”

„Jonathan jól játszott, remekül járatta a labdát, mi több, egy ilyen nehéz találkozón is megfontoltan futballozott.” – dicsérte Pep az elsõ bajnoki meccsét abszolváló Jonathan dos Santost, majd elismerte, hogy talán elõbb is becserélhette volna Bojant. Végül a Villarrealt dicsérte, hogy a Valverde által irányított gárda egy nagyon képzett csapat, amelynél már évek óta tudatos munka folyik.

„Amióta a Roig család átvette a klub irányítását, nagyon jó irányba haladnak, és azonos stílusú játékosokkal töltik fel a keretüket, akik mindannyian nagyon agresszívak pozitív értelemben.”