„Az utolsó feladat elõtt állunk”

Pep örül, hogy szenvedniük kellett a korai, bekapott gól után

Elégedetten nyilatkozott az Atlante elleni gyõzelem és ezzel együtt a döntõbe jutás után Josep Guardiola, a Barcelona vezetõedzõje, és a katalán mester külön kiemelte a vártnál nehezebb siker fontosságát. Szerinte ugyanis az Atlante remekül futballozott, és ez a szenvedõs gyõzelem pozitívabb hatással lehet az együttesére, mint egy sima, többgólos diadal.

Nézd meg a mérkõzésrõl készült legjobb fotókat – Galéria!

„Gratulálnom kell a játékosaimnak, mivel annak ellenére, hogy az Atlante nagyon jól játszott, sikerült nyerniük, ez pedig sokkal értéksebbé teszi ezt a sikert. Jó mérkõzés volt mindkét fél részérõl, de úgy érzem, jobbak voltunk náluk.” – kezdte a sajtótájékoztatóját Guardiola, majd a döntõbe jutás jelentõségével foglalkozott.

„Nagyon veszélyes meccs volt, de túl vagyunk rajta, megnyertük, így kijelenthetjük, hogy egy csodálatos esztendõ utolsó fázisához érkeztünk. Készen állunk arra, hogy megnézzük, sikerül-e elérni a célunkat, és megnyernünk az összes sorozatot egy évben, és ezzel egy olyan dolgot véghezvinnünk, amit eddig még egyetlen egy csapat sem tudott.”

„Ezért a gyõzelemért alaposan meg kellett szenvednünk, és éppen ez az, ami rendkívül segíteni fog minket a döntõben. Persze, rögtön egy bekapott góllal kezdeni egy elõdöntõt nagyon veszélyes, abban viszont biztosak lehetnek, hogy a játékosaim nem voltak elbizakodottak.” – hívta fel a figyelmet Pep a hátrányból való fordítás pozitív hatására, illetve visszautasította azokat a vádakat, melyek szerint alábecsülték volna az Atlantét.

„Ez nem az elsõ alkalom, hogy Leo eldönt egy meccset. Ez a génjeiben van – mint ahogyan a gyõzelem is.” – dicsérte az együttes sztárját a katalán tréner, majd Pedróról és a történelmi góljáról megjegyezte: „Most már lassan elhiheti, hogy az elsõ csapat teljes értékû tagja, és ez még nem a csúcs a számára.”

Guardiola végül elõretekintett a fináléra, amelyen szerinte jobb teljesítményre lesz szüksége a csapatának, ha újabb történelmet akar írni: „Jól kell teljesítenünk, ha nyerni akarunk, hiszen az Estudiantes egy remek képességû gárda, amely nem véletlenül nyerte meg a Copa Libertadorest. Azt azonban nem árt leszögezni, hogy egy döntõben soha nem a játékosok fizikális állapota dönt, ott már az akarati tényezõk is elegendõek lehetnek egy-egy sikerhez…”