Az Abu Dhabiba tartó repülõút érdekességei

Messi kezeltette a sérülését | Pep irodát állított fel

A Barcelonáért több ezer km-rõl szurkolók minden bizonnyal azt hihették, hogy a szerdai, Atlantis elleni elõdöntõre való felkészülés csupán az amúgy ma megtartott tréninggel kezdõdik, ám ez korántsem így volt. A repülõn, miközben az száguldott Isztambul, illetve Abu Dhabi felé, Leo Messi a sérülését kezeltette, Pep Guardiola pedig egy „mobilirodát” állított fel, hogy elemezze a következõ ellenfél játékát. Következzenek tehát a repülõút kulisszái, illetve a megérkezés utáni elsõ tréning hírei.

A Barcelona Abu Dhabiba tartó útja tehát nem volt a legkellemesebb, hiszen különbözõ okok miatt egy egyórás szünetet kellett beiktatni Isztambulban, ráadásul már az El Prat reptérrõl is eleve egy órás késéssel indult el az együttest szállító repülõgép. Természetesen azért nem a legrosszabb körülmények között utaztak a Barça játékosai, sõt a gépen – ahogyan az a képekbõl kiderül – számos felszerelés és berendezés a lehetõ legkényelmesebb utazás lehetõségét kínálta.

Ezzel minden bizonnyal éltek is a katalán csapat játékosai, a szakmai stáb és a kivételesen velük tartó családtagok is. Itt kell megjegyeznünk, hogy a klub a játékosok családtagjainak – így Messiének is – , illetve néhány szponzornak egy charterjáratot bérelt, amely szerdán dél körül érkezik majd meg Abu Dhabiba.

Ha pedig már az argentin játékosnál tartunk, nagyon szimpatikus és egyben Messi alázatosságát is mutatja, hogy a repülõn sem hagyta abba a rehabilitációját, és a Kijev ellen elszenvedett másodfokú bokaszalag-húzódását még a „levegõben” is kezeltette. Ezt többek közt speciális gyakorlatok végzésével, masszázzsal illetve nyújtógyakorlatok abszolválásával tette, ezeket a folyamatokat pedig a csapat fizioterapeutája, Juanjo Brau felügyelte és segítette.

Messi jelenlegi sérülése egyébként általában 7-10 napon belül gyógyul, így a szombati döntõre már minden bizonnyal egészséges lesz a támadó, ám sokan úgy vélik, az argentin már a szerdai mérkõzésen is segíteni akarja az együttest. Ezt pedig a szorgalmasságával, illetve a rengeteg, a rehabilitációját segítõ gyakorlattal el is érheti, habár az szinte teljesen kizárt, hogy az elsõ perctõl a pályán legyen. Ezt erõsíti továbbá az a tény is, hogy a mai, 13 órakor kezdõdõ edzésen nem tréningezett az argentin, hanem a szállodában maradt a rehabilitációjának a folytatása céljából.

Nagy valószínûség szerint tehát szerdán, az Atlantis elleni elõdöntõn még nem lép pályára 2009 Aranylabdása, bár a Real Madrid elleni mérkõzésig való gyors felépülése és az ezt követõ 90 játékperce után ki tudja, mire képes még…

Miközben a játékosok aludtak vagy éppen kezeltették magukat, addig Josep Guardiola, az együttes vezetõedzõje felállított magának egy „mobilirodát”, ahol az Isztambuli leszállásig az ellenfelet tanulmányozta. A landolás után sem lazított azonban Pep, mivel ekkor már a segítõjével, Tito Vilanovával és a kapusedzõvel, Juan Carlos Unzueével is konzultált a szerdai taktikáról és egyéb apró, ám fontos dolgokról.

Egyébként egy videó is a katalán mester rendelkezésére állt, mivel a klub megfigyelõi, Blanchart és Torrent jelen voltak az Auckland City-Atlantis mérkõzésen, és a jegyzetek mellett természetesen a képi anyag is Pep asztalára került. Habár a hosszú út miatt Guardiola természetesen egy kicsit pihent is, így újságot és regényt olvasott, de megint megmutatta, hogy minek köszönhetõ az a rengeteg siker, amit már elért a rövid edzõi karrierje ellenére.

Ezen cikkünk célja tehát az volt, hogy egy-két érdekességet közöljünk a hosszú utazásról a tényszerû adatain kívül, és reméljük, hogy valamelyest sikerült közelebb hoznunk ezt az utazást a kedves Olvasóinknak.

Nézd meg a csapat megérkezését, fogadását és azt, hogy mit csináltak a játékosok a repülõn – Videó!