„Fáradtak vagyunk, és ez észrevehetõ”

Pep ilyen meccsre számított | Xavi azt mondta neki, jogos büntetõ volt

„Olyan volt, mint amilyenre számítottam” – kezdte a mérkõzés utáni értékelését Josep Guardiola, a Barcelona vezetõedzõje. Az Espanyol elleni, 1-0-s gyõzelem után több témát is érintett a vezetõedzõ, így a kérdéses tizenegyesrõl, a közelgõ Klubvilágbajnokságról, illetve Ibrahimovics lecserélésérõl is beszélt.

A mérkõzés legjobb képei – Galéria!

Nézd meg, ahogy Messi bemutatja az Aranylabdáját a Camp Nou közönségének – Videó!

„Olyan volt, mint amilyenre számítottam. Tudtam, hogy egy nagyon szoros meccs lesz, de ami a legfontosabb, hogy megvertünk egy nagyon jól képzett együttest. Az elsõ félidõben jól játszottunk és elfogadható teljesítményt nyújtottunk, a másodikban viszont az Espanyol rengeteg problémát okozott nekünk. Fáradtak vagyunk, és ez bizonyára észrevehetõ.” – utalt a második félidei gyengébb játék okaira Pep, azonban gyorsan hozzátette, hogy „a legfontosabb dolog a három pont, azt pedig megszereztük.”

„Xavi azt mondta nekem, hogy a büntetõ jogos volt, én pedig hiszek neki.” – válaszolt a tizenegyes jogosságát firtató kérdésekre Guardiola, majd lemondó volt az eset megítélésével kapcsolatosan: „El tudom képzelni, mi lesz majd a címlapokon… De már hozzászoktunk ehhez.”

„Megpróbálták különbözõ eszközökkel kicsikarni, hogy ’Ibra’ a pályán kívülre kerüljön. Nem tetszett, amit láttam.” – utalt a vendég játékosok néha egészen sportszerûtlen eszközeire Guardiola. A Barcelona számára kezdõdõ Klubvilágbajnoksággal kapcsolatban pedig leszögezte, hogy csak azért, mert odautaznak, nem fogják megkapni az elsõ helyért járó serleget.

„Automatikusan, csak a nevünkért nem fogjuk megnyerni ezt a trófeát. Meg kell nyernünk a két meccsünket, ha gyõzni akarunk.” – foglalt határozott álláspontot Pep, az együttes jövõ heti edzéstervérõl pedig elmondta, hogy „egy kicsit edzünk majd, de alapvetõen megpróbálunk annyit pihenni, amennyi csak kitelik majd az idõnkbõl. Meglátjuk, mi lesz.”

A katalán csapat – az elõzetes tervekkel ellentétben – nem rögtön Abu Dhabiba fog repülni, hanem kénytelen egy kétórás kitérõt tenni Isztambulban. Ennek az oka az, hogy a Civil Aviation nemzetközi légiközlekedési-szervezet nem engedélyezte, hogy az együttest szállító repülõgép közvetlenül Abu Dhabiba menjen.

Guardiola errõl nagyon ironikusan nyilvánított véleményt, és elmondta, hogy ez a döntés nagyon érzékenyen érinti a csapatot: „Szeretném megköszönni nekik, hogy nem engedik, hogy közvetlenül Abu Dhabiba utazzunk. Ez számunkra komoly idõveszteség, hiszen a játékosok így is izomfáradtsággal küzdenek, ráadásul – köszönhetõen a határozatnak – 11 órát kell majd repülõn töltenünk…”