„Rátaláltunk a tavalyi énünkre”

Pep elégedett, és magabiztos a Kijev elleni meccs kapcsán

Volt oka, így örült is Josep Guardiola, a Barcelona vezetõedzõje, miután együttese 3-1-re legyõzte a Deportivót a Riazorban. Pep a gyõztes találkozó után dicsérte a Deport, illetve a saját csapatát, amelyrõl elmondta, hogy tavalyi önmagát idézte a 90 perc során. Guardiola továbbá kifejezte magabiztosságát a Kijev elleni mérkõzés kapcsán.

A mérkõzésrõl készült legjobb fotók – Galéria!

„Rátaláltunk a régi önmagunkra, és az igazi énünkre, ám ez az elsõ félidõben nem ért semmit, mivel a szünetben 1-1-gyel mentünk be az öltözõbe. Ennél az eredménynél többet érdemeltünk volna, de szerencsére a második játékrészben ugyanolyan mentalitással folytattuk, így nagyon boldogok lehetünk mind a teljesítményünk, mind a végeredmény miatt.” – fejezte ki elégedettségét Guardiola, majd a meccs elemzésével folytatta a beszédét.

„A Deportivo az egész találkozó során lezárta az elõttünk álló területeket, és Pedro beállításával éppen az volt a célunk, hogy ezeket a területek fel tudjuk törni, és habár a második félidõben már nem ment olyan jól, mint az elsõben, így is domináltunk egy olyan pályán, ahol mindig nagyon nehéz nyerni. Ennek következtében elmondhatjuk, hogy egy nagyon értékes sikert arattunk.”

„Szervezettek voltak, és pontosan tudták, hogy mit csinálnak. Képzelem, milyenek lettek volna Rikivel és Lassaddal, de nélkülük is remekül teljesítettek. Ez azonban nem meglepõ, hiszen a Depornál az elnök megadja a bizalmat a vezetõedzõnek, teljesíti a kéréseit, ketten pedig egy jó képességû együttest alakítanak ki.” – dicsérte a szombat esti ellenfelet Pep, majd leszögezte, hogy ez a Deportivo nem véletlenül áll ott a tabellán, ahol: „Filipe egy jó kvalitású játékos, csakúgy, mint Guardado vagy Manuel Pablo… Mindent egybevetve, a Depor egy rendkívül jól felépített szisztémával rendelkezik.”

A Barcára a jövõ hét közepén újabb nagy feladat vár, hiszen Kijevbe látogat, ahol a továbbjutás szempontjából sorsdöntõ Bajnokok Ligája csoportmeccset fog játszani az ukrán együttessel, és annak ellenére, hogy a tét óriási, Guardiola egy cseppet sem aggódik.

„A legfontosabb mérkõzés az eddigi szezonban, amely nagy hatással lehet a jövõnkre, de én magabiztos vagyok.” – fejezte be a mérkõzés utáni sajtótájékoztatóját Pep.