Könnyû csoport, véres ág a spanyoloknak

Sorsoltak a VB-re | Halálcsoport Brazíliának

Dél Afrikában kisorsolták a 2010-es Labdarúgó Világbajnokság csoportbeosztását, ahol a Barcelona játékosai a csoportkörben még többnyire elkerülik majd egymást. A legérdekesebb négyesnek a G-jelû ígérkezik, ahol Brazília, Észak-Korea, Elefántcsontpart és Portugália is jelen van, és ugyanezen az ágon ott van Spanyolország is…

Nézd meg a sorsolásról készült legjobb képeket – Galéria!

A kvartettet különösen Elefántcsontpart jelenléte teszi nehézzé, mert mint az egyik legerõsebb afrikai válogatott, veszélyt jelenthet a portugál és a brazil csapatra is a két továbbjutó helyért folytatandó harcban. Észak-Korea helyzete reménytelennek látszik. A csoport mérkõzései során Daniel Alves szembetalálkozhat Touré Yayával majd a Brazília – Elefántcsontpart meccsen.

A számos Barcelona játékossal fölálló spanyol nemzeti csapat a csoportjával elégedett lehet, hiszen Svájc, Honduras és Chile megelõzése aligha okoz majd gondot Xaviéknak, ám a nyolc közé jutásért már véres küzdelemre számíthat az Európa-bajnok, hiszen a Brazília, Portugália, Elefántcsontpart trióból kap ellenfelet.

Összecsap még majd egymással Thierry Henry, Eric Abidal és Rafael Márquez az A csoportban a francia – mexikói meccsen, és Márqueznek abban az örömben is része lehet majd, hogy játszhat a torna nyitómeccsén a házigazda Dél-Afrikai Köztársaság ellen.  A csoportban még Uruguay kap helyet, és nehéz kiszámítani, hogy kik juthatnak tovább a négyesbõl.

Barcelonai szempontból még kiemelésre érdemes, hogy Leo Messi argentin válogatottja a B csoportba kapott besorolást Nigéria, Dél-Korea és Görögország társaságában, és igen jó esélyei vannak a továbbjutásra. Az ’Albiceleste’ nem aggodalmaskodhat az ága miatt sem, miután az A csoportból kaphat majd ellenfelet a legjobb 16 között.

A C, D, E és F csoportokban az esélyes válogatottak továbbjutása nem forog veszélyben, és jó eséllyel még a legjobb 16 között is elkerülheti egymást Anglia és Németország, illetve Hollandia és Olaszország.

A csoport:

Dél Afrikai Köztársaság
Mexikó
Uruguay
Franciaország

B csoport:

Argentína
Nigéria
Koreai Köztársaság
Görögország

C csoport:

Anglia
Egyesült Államok
Algéria
Szlovénia

D csoport:

Németország
Ausztrália
Szerbia
Ghána

E csoport:

Hollandia
Dánia
Japán
Kamerun

F csoport:

Olaszország
Paraguay
Új-Zéland
Szlovákia

G csoport:

Brazília
Észak-Korea
Elefántcsontpart
Portugália

H csoport:

Spanyolország
Honduras
Svájc
Chile.