Pep: „Világos, hogy veszélyes meccs volt”

Az edzõ elismerte, hogy csapata játékban alulmúlta önmagát

El kellett ismernie, és el is ismerte Pep Guardiola, hogy a Barcelona nem érte el még azt a szintet sem játékban a Xerez ellen szerdán este, amit például az Osasuna ellen 1-1-re adott meccsen produkált. A tréner azt sem tagadta, hogy volt bõven kockázat a 90 perc során, mert egészen a 93. percig játékosai nem tudták lezárni a küzdelmet a sereghajtó ellen…

A nyögvenyelõs gyõzelemrõl készült fotók – Galéria! 

„Nem ment valami könnyen. Részben ez normális, mert olyan meccseket játszottunk az elmúlt idõszakban, amelyek mind nagyon intenzívek, megterhelõek voltak, ezért is hajtottam végre változtatásokat. Szerettem volna, hogy mind fizikálisan, mind mentális tekintetben legyen némi frissesség a pályán. Az teljesen egyértelmû, hogy a mérkõzés nagyon veszélyes volt, mert egészen a második gólig semmi nem volt eldöntve” – értett egyet a negatív észrevételekkel Guardiola.

„A gondunk a játékban volt, hiányzott az átütõerõ, ami kiegyenlítetté tette a mérkõzést. Végül a csapat tudása döntött” – vélekedett a katalán mester, aki párhuzamot vont a Pamplonában, az Osasuna ellen lejátszott bajnoki (1-1), és a jerezi meccs között, de úgy ítélte meg, hogy a mai produkció lényegesen rosszabbra sikerült.

„Ott sokkal jobban játszottunk, és végül nagyon csalódottak voltunk, mert a döntetlen a meccs legvégén jött. Itt azonban nem értük el azt a szintet” – mondta el Guardiola késõ éjszaka Jerezben.