„Az eredmény nem igazságos”

Pellegrini felháborodott | Még labdabirtoklásban is egálra értékelt

Nem akármilyen nézetkülönbségek alakultak ki a Barcelona – Real Madrid szuperrangadót követõen a játékosok és edzõk között, Manuel Pellegrini és Pep Guardiola tekintetében legalábbis biztosan. A chilei edzõ szerint csapata a játék csaknem minden elemében jobb volt, mint a Barcelona, és minimum döntetlent érdemelt volna vasárnap este. Pellegrini szavaiból azt lehet leszûrni, hogy Pep Guardiola csapata igen rossz meccset játszott…

„Legalább egy döntetlent érdemeltünk volna. Ha nem tévedek, az elsõ félidõben a Barcelona nem lõtt a kapunkra, nekünk viszont két tiszta helyzetünk volt Ronaldo és Marcelo révén, és jó kontráink is akadtak. A második félidõben volt a góljuk, és még Messi játéka, de nekünk számos lehetõségünk volt. Szerintem amit a legkevésbé érdemeltünk, az a vereség volt” – kezdett határozottan Pellegrini, aki azt is mondta, hogy a Real Madrid a játék szinte minden elemében jobb volt.”

„Nagyon kiegyenlített meccs volt, kiváló elsõ félidõt produkáltunk, több helyzetünk volt, sajnos ezeket nem tudtuk kihasználni, de a Barça értékesítette azt a ziccert, ami adódott elõtte.”

„Nem vagyok elégedett, amikor nem érjük el azt az eredményt, amit szerettünk volna. Ahogy tegnap is mondtam, nyerni jöttünk és az elsõ perctõl támadni akartunk. Szerintem legalább annyit volt a labda nálunk, mint a Barcelonánál, sokkal kezdeményezõbbek voltunk, és a Barcelona csak a pálya azon területein tartotta meg a labdát, ahol nekünk ez nem okozott problémát” – magyarázta a szakember, a statisztikák szerint egyébként a Barcelona 57 százalékban tartotta magánál a játékszert.

„Sajnálatosan a Barcelonának adódott ez a helyzet, persze abban szintén van érdem, hogy ezt értékesíteni tudták” – kegyelmezett legalább egy pillanatra a Barcelonának a szavaival a madridi edzõ, aki szerint Ibrahimovics beállásának semmiféle jelentõsége nem volt a meccs képére.

Nem hiszem, hogy akár csak egy kicsit is megváltoztatta volna a mérkõzést. A Barça nem volt domináns, helyzetei sem voltak, sem vele, sem nélküle. A beállásával jött a gól, fontos volt, de szerintem nem változtatta meg a mérkõzést” – húzta le még alaposabban a Pep-Team játékát Pellegrini, aki a sajtótájékoztató végén csak kimondta, amit hosszú idõn keresztül fogalmazott már: szerinte az eredmény legkevésbé sem tükrözi a látottakat.

„Több lehetõségünk is volt az egyenlítésre, például Raúl vagy Higuaín révén, sajnos nem voltunk elég higgadtak. De az eredmény olyan, amilyen, nagy kár, hogy egyáltalán nem tükrözi azt, ami a pályán történt” – vélekedett a chilei.

// Nézd meg a mérkõzés összefoglalóját videón!