Mourinho: „A Barcelona egy más szint”

A portugál tréner szerint a Barcelona sokkal jobb a saját csapatánál

Mindenhol dicsérik a Barcelonát. Olaszországban a ’La Gazetta dello Sport’ sportlap „Micsoda lecke” címmel invitálja olvasóit a Barcelona-Internazionale (2-0) mérkõzésrõl szóló cikkének elolvasására, sõt a milánóiak mestere, José Mourinho még ennél is tovább ment. A „Special One” ugyanis – szokásától eltérõen – egyszerûen csak kijelentette, hogy „a Barcelona sokkal jobb csapat, mint az Inter”, valamint elmondta, hogy a kedd esti 90 perc rendkívül sima volt…

„A 2-0-s különbség hûen tükrözi a két csapat közötti differenciát, ugyanis a tegnapi találkozón csakis egy együttes volt a pályán, az pedig a Barcelona volt, amely nagyon-nagyon jól játszott.” – magasztalta az egekbe a Barcát José Mourinho, az Internazionale vezetõedzõje, majd olyat mondott, amit nem nagyon szokott egyetlen egy együttesre sem.

„Nem irigyelek semmit sem a Barcától, mivel az egyik erõsségem, hogy nem vagyok jó az irigykedésben. Ami viszont tény, az tény: a katalánoknak olyan játékosaik vannak, akik egyedülállóak a világon. Csak egy példa: az Iniesta-Xavi duóból Önök szerint hány van a világon? Megmondom: egy…”

Habár Mourinho egy elmaradt büntetõt azért számon kért Massimo Busacca játékvezetõn, azt azonban a luzitán tréner is elismerte, hogy a Pep-Team sikere teljesen megérdemelt. Ezek után viszont a saját játékosait is megdicsérte, mondván nem egy klub kapott már ki a Camp Nouban sokkal több góllal.

„Egy csapat tartás és büszkeség nélkül akár négy-öt góllal is elveszíthette volna ezt a meccset, ám a második félidõben már kiegyensúlyozottabbak voltunk, és kialakítottunk néhány lehetõséget, így csak kettõvel veszítettünk.” – mondta Mourinho, végül összegzett is:  „ Nem kérdés, melyik gárda volt a jobb…”