„Se nem jó, se nem rossz…”

Pep szerint többet érdemeltek a döntetlennél

A Bajnokok Ligája idei kiírásának a címvédõje, az FC Barcelona „csupán” egy ponttal távozott a milánói Giuseppe Meazza stadionból, így a jobb játékhoz és eredményhez szokott szurkolók nem lehetnek teljesen elégedettek az együttessel. Guardiola mindezek ellenére dicsérte a fiait azok erõfeszítéseiért, illetve elmondta, szerinte nem igazságos a döntetlen.

Nézd meg a mérkõzés legjobb képeit – Galéria!

„Az eredmény az, ami, ezzel már nem tudunk mit tenni. Se nem jó, se nem rossz, egyetlen egy pont…” – kezdte a sajtótájékoztatóját eléggé csalódottan Josep Guardiola, a Barcelona vezetõedzõje, végül együttesét megvédve hozzátette: „Az viszont biztos, hogy nem könnyû egy olyan csapat ellen játszani, amely kilenc emberrel védekezik a tizenhatosa elõtt.”

„A világ viszont nem dõlt össze, és büszke is vagyok a játékosaimra. Próbálták támadni, mint mindig, próbáltak helyzeteket kialakítani, azonban néha nem jön össze semmi, ez az alkalom pedig pont a tegnapi meccsünkre esett. Néha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szeretnéd.” – mondta Pep, majd mélyrehatóbban is elemezte a mérkõzést.

„Az elsõ játékrészben „kevesek” voltunk, mivel állandóan azért küzdöttünk, hogy ki tudjuk hozni a labdát, ráadásul hiányzott a játékunkból a folytonosság. A második félidõben aztán többet járattuk a labdát, több helyzetünk is volt, ám még egyszer mondom, rendkívül nehéz gólt szerezni egy olyan együttes ellen, amely ennyi emberrel védekezik, és ilyen jól…”

Guardiola tehát csalódott volt az Inter elleni döntetlen után – amely egyébként sorozatban a nyolcadik veretlen BL mérkõzését jelentette a Barcelonának – , a sajtótájékoztatója legvégén pedig újfent ennek adott hangot.

„Mindent egybevetve, egy nehéz meccsre számítottam, mert az Inter egy nagyon jól összerakott csapat zseniális labdarúgókkal, akik már számtalan ilyen hõfokú mérkõzésen játszottak. Természetesen az eredmény nem tesz minket boldoggá, de el kell fogadnunk.”