bence0330 írta: ↑2025.10.07. 14:06:52
Az elemzés is úgy kezdi, hogy ahogy a pályára léptek, látszott rajtuk, hogy tök élettelenek voltak. Ez szerintem bőven túlnő bármin, ami utána következik, így egyszerűen nem tudtuk megcsinálni, amit akartunk. Lassúak, pontatlanok, enerváltak voltunk végig. Szerintem majdnem mindegy, mit csináltunk volna, pont ilyen helyzetben és ilyen Flick hibával szembetaláltuk magunkat egy vért ivott csapattal, nem jött be a dolog.
Azért nem végig volt olyan katasztrófa a helyzet, a második félidőben a friss, vért ivott ellenfélnél szaporodtak a gondok, még a kommentátor is éppen megjegyezte, hogy érik a Barcelona második gólja.
Többen vitatják a fáradtságot(pont te nem), pedig kár ezen hitetlenkedni. A PSG elleni meccs szellemileg és fizikailag is kb két meccset ért és már előtte is látszott Pedrin pl, hogy mennyire elfogyott. FDJ is említette, hogy 7 meccsük volt 21 nap alatt, kivannak...
Engem nem érdekel, hogy más sportnál mi van, ahol nem fáradnak el a játékosok. Lehet, hogy mégsem olyan kemény sportok, vagy a focisták gyengék, tök mindegy. Ez a helyzet. És nem csak mi működünk így. A Real legendás ex erőnléti edzője mondta azt, hogy egy szezonban nem az a kérdés, hogy lesz-e egy-két nagy kifáradás, hanem az, hogy mikor. És az a kihívás, hogy ennek az idejét ők tudják időzíteni olyan pillanatban, amikor a legkevésbé fáj. Mert amikor ez az állapot van, akkor minden borulhat, mert erőnlétre épül minden. Jönnek a miliszekundummal később hozott-így elkésett döntések, lemaradt becsúszás, éppen nem mi érjük el a labdát stb.
Szerintem most mi is ebben vagyunk és ezen most Flicknek Yamal és Raphinha nélkül nehéz megoldania a helyzetet.
Ismered a véleményemet, Lewa emberhátrány, ha nem működik mögötte jól a gépezet, önmaga semmit se csinál, sőt, az még a jobbik eset. Mondtad, hogy de azért jó helyre kerül.. Erre egy mókus is képes, nem olyan nehéz, ha Yamal szétzilálta a védelmet és egyszerűen már az ötösön se jut ember Lewára, mert 9 másik emberrel is támadunk. (itt jegyezném meg a tökig feltolt védelmet, hogy azért nehéz számszerűsíteni, hogy mennyi gólt adott nekünk, hogy a belső védők is gyakran támadó középpályás pziban vannak. Nyilván kapunk is emiatt...)
Szóval ilyen állapotban, jó napot kifogott ellenfél ellen is a nüansznyinál is kevesebben múlt nemhogy a döntetlen, de még a győzelem is erősen benne volt a játékban. Én a 11-es után, ha bemegy már meg is nyugodtam volna, mert tényleg ezt mutatta a játék.
Kivételesen nem ezért veszem elő Lewát, bár rettentő amatőr volt, de a legjobbak is hagytak már ki büntetőt. Mégis ez egy sorsfordító dolog volt. Mellé Roony (saját maga által kialakított) 99%-os ziccere.
A 4:1 nagyon csúnya eredmény, de a 90-ik percig azért ez 2:1 volt és ahogy mondtam, mi hoztuk a lehetőségeket. Persze megint Araujo a bűnbak, de az első gólnál én kevéssé ítélem el, bár adható volt. A második gólnál Cubarsi a pálya közepén kb együtt van a támadóval, a gól pillanatában meg 3 méterrel volt lemaradva. 50 méterről látszódott honnan fog esni a gól, nem értem, hogy ez hogyan történt...
A hab az urnán meg a kapus volt, bár nem rajta múlt igazán, de a harmadik igazán potya volt, szerintem ott még mindig benne volt, hogy döntetlenre mentünk. Azzal elment a hajó. A negyedik már tökmindegy.
Yamal, Raphinha, Pedri, a szűk elitben benne vannak. Ebből Pedrin látszik, hogy kivan, a másik kettő nem elérhető.. A világon nincs még csapat, akik ezt ne éreznék meg. Pont ilyenkor szerintem sokkal több esélyünk lenne, ha Roony és Ferran lenne két szélen, Rashford középen. De még inkább, ha lenne egy játékban aktívabb centerünk. Yamal nélkül iszonyú nehéz, nem lehet ma elvárni, hogy őt pótoljuk, de azért mozgékony, cselekre képes csatárt lehetne halászni.
Szóval sok hiba és nehézség volt, de ígyis, dacára a gyalázatos eredménynek, valójában a győzelem sem volt olyan távol.