Én is azok közé tartozom, akiknek (eddig) jobban bejön ez a fajta lebonyolítás, mint a régi.El Sie7e írta: ↑2025.01.30. 15:08:09Nem tudom nekem valahogy nem jön be, hogy mindenki más ellen játszik de mégis egy tabellára van vezetve. Nem ugyanolyanok az ellenfelek. Ezek után meg ez az előre eldöntött ágak nekem elveszik az izgalmát egy kupának, hogy majd kivel kerülök össze. Most eldöntik melyik oldalra kerül a csapat és a döntőig tudom ki lesz az ellenfél. Megértem az elismerők érveit is de az biztos, hogy túl híg a mezőny. Akár egy 24 fős mezőny is elég lenne.
Persze nem ugyanazok az ellenfelek, kaphatsz nehéz sorsolást is, mint a PSG. A réginél is meg volt a felháborodás, ha az egyik favorit egy "halálcsoportba" került, a másik meg egy limi-lomi csoportba.
Régen a csoportkör egy kötelezően letudott selejtező volt a nagycsapatoknak, az izgalom az egyenes kiesés rendszerre korlátozódott. Nagy ritkán esett ki meghatározó csapat a csoportkörből.
Az új rendszerben a pozitívum pont az, hogy minden meccset komolyan kell venni, különben hátrébb kerülsz a rangsorban, ahol csak nehéz (nehezebb) párharcokon keresztül juthatsz el a döntőig. Aki meg komolyan vette és ott van az élen, hagy legyen már kicsit könnyebb neki. Ha sorsolás útján játszanának a play offban, meg a legjobb 16 között, megint csak egy rakás unalmas mérkőzés látnánk, mert nem lenne értelme a minél jobb helyezés eléréséért küzdeni, hiszen úgyis a szerencse dönti el, hogy kivel játszol az egyenes kiesés rendszerben.
Elsőre nézve, mi nézők szerintem ezzel csak nyertünk.
A 36 csapat szerintem is sok, a 32 is bőven elég lett volna, de mivel akkor csak hét forduló lenne, az hátrányos érintené azokat a csapatokat, akik csak 3x játszottak volna otthon. A 24-essel a kevés meccsszám mellett megint a páratlanság szól ellen. Ezért kellett 36-ra bővíteni, hogy meg legyen a
4-4 meccs otthon és idegenben is. Esetleg a 28 formátum (4x7) lehetne még alternatívának.
De az UEFA az egyenlőség (meg a bajnokok liga név miatt) nevében úgyis bennehagyná a kiscsapatok bajnoki ágát, így csak pár középcsapattal lenne kevesebb.