Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Volt már ilyen korábban is, ebben nincs semmi szabályellenes. Miért, volt olyan eset, amikor hivatalosan azt komminikálták, hogy ezért nem nézték vissza?
Nem lepődök meg azon, amit írsz. Sokszor érnek el gyengébb eredményeket, mint ami a játékukból következne. Hozzáteszem, hogy még így is emelem a kalapom Eddie Howe előtt: a top szintre törekednek messze nem top kerettel. Több-kevesebb sikerrel, az előző szezonban több volt, idén kevesebb, de erősdödtek a riválisok, a BL-ben meg kifogták a halálcsoportot. Ott is azért messze a leggyengébb keretünk, és a tisztes helytállás minimum meglesz, pedig szerencséjük sem nagyon volt. De jó a szakmai munka, amit végeznek, ha nem türelmetlenek, és fokozatosan építik a csapatot, akkor odaérhetnek a legjobbak közé néhány éven belül.davi10 írta: ↑2023.12.08. 11:28:24Én csak a 2. félidőbe néztem bele, Tripper 2 hibája hozta a meccset az Everton-nak. Ez a Gordon gyerek meg ellövöldözött mindent összevissza. Talán jobban benne volt a meccsben a 0-1, mint a 3-0.LG írta: ↑2023.12.08. 08:27:53Az idei Newcastle az a csapat, aki bárkit képes megverni, de bárkitol képes kikapni is. Nagyon szélsoséges eredményeket hoznak. A tegnapit nem láttam, de a Chelsea és a MU elleni meccseiket igen, az alapján álmomban nem gondoltam volna, hogy simán kikapnak az Evertontól.
Ezt az Isak-ot meg a mai napig sajnálom, hogy nem mi hoztuk el a Soci-ból.
Én csak a 2. félidőbe néztem bele, Tripper 2 hibája hozta a meccset az Everton-nak. Ez a Gordon gyerek meg ellövöldözött mindent összevissza. Talán jobban benne volt a meccsben a 0-1, mint a 3-0.LG írta: ↑2023.12.08. 08:27:53Az idei Newcastle az a csapat, aki bárkit képes megverni, de bárkitol képes kikapni is. Nagyon szélsoséges eredményeket hoznak. A tegnapit nem láttam, de a Chelsea és a MU elleni meccseiket igen, az alapján álmomban nem gondoltam volna, hogy simán kikapnak az Evertontól.

Pont Wenger és Bergkamp miatt nem bírtam őket, a Liverpoolt még Keagan miatt megutáltam, és jóval később Beckham és Giggs miatt néztem a Manchestert.Nagybarcelona írta: ↑2023.12.08. 09:44:20Az Arsene Wenger (Bergkamp, Pires, Henry stb.) korszakban kedveltem meg az Arsenalt
Az Arsene Wenger (Bergkamp, Pires, Henry stb.) korszakban kedveltem meg az Arsenalt, így azóta velük szimpatizálok, utóbbi időben már ritkán nèzem a meccseiket. Idèn behúzhatják a bajnokságot, a keret erősödött, ès azt olvasom minősègi támadóra gyűjtenek. Most van a legnagyobb esèly Wenger óta.LG írta: ↑2023.12.08. 08:27:53Az idei Newcastle az a csapat, aki bárkit képes megverni, de bárkitol képes kikapni is. Nagyon szélsoséges eredményeket hoznak. A tegnapit nem láttam, de a Chelsea és a MU elleni meccseiket igen, az alapján álmomban nem gondoltam volna, hogy simán kikapnak az Evertontól.
Igaz, azért 11 hiányzóval senkinek sem lenne konnyu. Mivel pénz van boven, helyukben télen erosítenék.
A bajnoki címért való harcban meg a Liverpoolnál elony lehet, hogy nincs BL. Az EL azért más szint, meg nem is annyira fontos, hogy a bajnokságot beáldozzák érte.
Kicsit off itt, de nálunk a klub részérol, meg itt a fórumon is megy a duma, hogy minden sorozatotban maximálisan oda kell tennunk magunkat. Aztán sokszor fel is akasztjuk magunkat ezzel a hozzáállással, mert már egy ideje nincs meg hozzá a keretunk, és a végére elfogy teljesen a csapat.
Szerintem meg is kapták érte a sárgát, a spanyolok nem cicóznak, ha például Xavi reklamál.
Közel vannak, de szerintem semmi esélyük konstansan azt hozni, amit a nagyok. Persze ne legyen igazam. A Tottenham eredményileg szétesett a fő játékosai nélkül, hiába játssza tán még mindig a legszebb focit, visszatértek a vesztes állapotukba sajna. Az AV szerintem tök jó, de nem képviseli a 3 nagy játékerejét. 4. helyre jók lehetnek. Newcastle-nek is kell még 1-2-3 év szerintem, míg komolyan lehet velük számolni, hiába ostromolják a BL helyeket. Szerintem a jelenlegi 3 nagy közé egyedül a MU-nak lenne esélye beférkőzni, ha összekapják magukat tartósan. Ott megvan a keret és az erő, csak ki kell hozni. Jelenleg necces, de nem lehetetlen.davi10 írta: ↑2023.12.07. 21:55:52Villa - Tottenham - Newcastle trió azért elég közel van a tűzhöz. 1-1 játékos kidől a Liverpool-ból vagy az Arsenal-ból, és ők is fognak pontokat veszteni. A City-t meg látjuk, szerintem ők vinni is fognak a kp-ra valakit januárban, azt se tartom kizártnak, hogy hozzányúlnak a Girona-hoz, ha már egy a tulaj.
Én a 3 főesélyes közül inkább a City-nek örülnék, Pep meg KdB miatt. A Liverpool-t soha nem szerettem és ezen a BL találkozók se segítettek. Az Arsenal-al nincs nagy bajom, tök jó hogy így felépítették magukat, de nincs onnan egy egyéniség se akit kifejezetten bírnék. A Pool-ból is csak Szoboszlai ilyen.

Igen, de a rengeteg top és gazdag klub mellett ez már innentől kezdve ilyen lesz. Lehet, hogy valaki végtelen pézzel, tökéletes játékosmegfigyelő rendszerekkel fenn tud tartani a mai igénybevételeknek elegendő keretet, de ez csak 1-1 csapat lesz. Mostanában az lesz a tendencia, hogy lesz egy erős kezdő, 2-3-4 jó csere, és pár noname/fiatal. Még a Citynek sincs pl. a középpályán sok lehetősége, pedig ott aztán minden adott, pénz, intelligens edző, stb.LG írta: ↑2023.12.07. 16:01:10Én az Arsenalnak szurkolok a PL-ben, és nagyon féltem őket a sérülésektől. A Saka, Rice, Martinelli, Ögegaard négyesből ha valaki hosszabb időre kidől, azon elmehet a szezon. Csak szintekkel gyengébb játékosokkal tudnák pótolni őket. Havertz viszont legalább javuló tendenciát mutat, mondjuk volt is honnan.
A Liverpool szerintem idénre erősödött ebből a szempontból, bár a Salah, van Dijk, Szoboszlai hármas egyikének kiesése természetesen nekik is hatalmas érvágás lenne. Ha már téma a sérülések, Matip szezonjának annyi, ACL-szakadás. MacAllistert is megsérült, de még nem találkoztam konkrétummal, hogy mennyit kell kihagynia. De nyilván ezek nem segítik Kloppékat.![]()
A Citynél pedig most mutatkozik meg, hogy KdB és Rodri mennyire fontos játékosok. Haaland folyik a csapból, de a norvég hiányát szvsz sokkal jobban kibírnánk, mint az előbbiekét. Rodri talán a legalulértékeltebb játékos a jelenlegi mezőnyben, csak azért kap egy minimális figyelmet, mert ő lőtte a gólt a BL-döntőn. Pedig ennél sokkal többet érdemelne. Kicsit Iniesta esete jut eszembe róla, nála is kellett a Chelsea elleni, illetve a VB döntőn szerzett gól, hogy elkezdje a közvélemény a helyén kezelni.
Én az Arsenalnak szurkolok a PL-ben, és nagyon féltem őket a sérülésektől. A Saka, Rice, Martinelli, Ögegaard négyesből ha valaki hosszabb időre kidől, azon elmehet a szezon. Csak szintekkel gyengébb játékosokkal tudnák pótolni őket. Havertz viszont legalább javuló tendenciát mutat, mondjuk volt is honnan.Sinya22 írta: ↑2023.12.07. 08:23:10Első félidőt láttam, volt egy dupla Haaland helyzet, azon kívül a City nem sokat mutatott támadásban, a Villa dominálta már akkor is a meccset, megérdemelten nyertek, hazai pályán nem nagyon van esélye senkinek. Jót is tesz szerintem a bajnokságnak, hogy 2x pontot vesztett most a City, és nekik kell menni az 1. hely után. Kérdés, hogy ha a sérüléshullám elkapja az Arsenal-Pool kettőst, akkor hogy viselik, mert a Newcastle és Spurs jelenleg is ebben szenved. Még mindig a City keretét érzem mélyebbnek, persze ha pont a 2 legjobb kp esik ki, azt ők sem bírják el.
Tőlük nem, de a csapattársaik megcsinálták. Jó, a két brazil idejében még annyira nem volt divat, de a 2010-es években akár Barca, akár Real részről ez ment, ha jogos volt a felháborodás, ha nem.brazilfan írta: ↑2023.12.07. 14:38:49
Az én problémám nem a játékvezetői ítélet, hanem Haaland agyeldurranása. Nem lehet 30 centiről a bíró képébe ordítani, tök mindegy, hogy mekkora sztár valaki, habár Messitől, Ronaldinhótól vagy a brazil Ronaldótól én egyszer sem láttam ilyet.
És döbbenet, hogy a meccs után, sőt másnap is voltak olyan szakértők, akik szerint nemcsak rendben volt a dolog, hanem, ahogy mondták, ők még agresszívabbak lettek volna Haaland helyében.
Természetesen ismerem a közvetlen előzményeket, ezért is írtam, hogy a bírónak rossz lehetett a lelkiismerete. Az előnyszabály alkalmazása a kevés mérlegelhető ítélet közé tartozik, ez nem olyan, mint a les vagy a gólvonal, itt a bíróra van bízva, hogy lefújja-e vagy nem, mindennapos dolog. Haaland rögtön fölpattant és indított, előnyszabályt kellett volna adni, de nem ez a vita tárgya.
Érdemes megnézni a City utolsó támadását, amikor előnyszabály helyett visszafújta a bíró az akciót, pedig Grealish vezette volna a kapusra a labdát. Teljesen jogos volt Haaland ordítozása, amatőr bírói döntés volt.
Én is, de itt szerintem még nagyobb nyomás van, mint a Poolban. Ott is kap, mikor 5 ziccerből egyet sem tesz el, itt ízekre tépnék. Amúgy minden megvan benne, hogy akár a világ legjobb centere legyen, ha fejben helyrerakják. De benne tényleg az a jó, hogy ha nem rúg gólt, akkor is hihetetlen sokat segít a csapatán. Sokan problémáznak rajta, hogy miért ő kezd Gakpo vagy akár Jota helyett, de szerintem összességében még így is többet ad. A másik kettő jelen pillanatban tán gyilkosabb, de harmadannyi helyzetbe nem tudnak kerülni, mint az uru.
Igen, a City most kb ugyanabban van, mint mi pár hete, pedig azért nekik mélyebb a keretük. Nem is tudom, mikor láttam utoljára játékban ennyire felmosni velük a pályát... Sinya, a 2. félidő még sokkal rosszabb volt City szempontból, főleg a végefelé eléggé letolták a pályáról őket.LG írta: ↑2023.12.07. 06:39:10Ki is kapott a City, folytatódik a rossz sorozatok a rangadókon. KdB ugye sérült volt, Rodri eltiltott, és bizony ezt még ők is megérzik.
A roncsderbyt nem láttam, de a MU nyert. Kérdés, hogy mennyit segít ez ten Hag-on.
A Pool is nyert, volt Szoboszlai gól is a végén.
https://www.youtube.com/watch?v=R2r3Osr9SGs
Nagyon szép, higgadt befejezés volt, a támadóink tanulhatnának tőle. Nunezt is dicsérni kell, hogy szerezte vissza a labdát?!A bírónak meg jó szeme volt, nagyon sokan szerintem ezt kapásból lefújták volna.
Talán képesk 90 és + percekig koncentrálni és darálni....