Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
REMY
Madridista

2012.06.11. 21:12:37

sjd

a kritikám óta már enkór fórumon szépen kitárgyaltuk a filmet és sok minden tisztázva lett.

esetleg ha fent vagy akkor olvasgassad mert érdemes.
és a 9/10-em már felkúszott 10/10-re... napról napra jobb lesz a film :D

amúgy sokan lehúzzák.. mert Alien filmet vártak... és les*arozzák ez miatt. Sőt sokan úgy nézték meg a filmet, hogy az Alien filmeket nem is látták (tapasztalat)
sokan akció dús filmet vártak, holott ennek mondanivalója volt. És iszonyat jó felvezetés volt a késöbbiekre. Sokan azon vannak felakadva, hogy sok a megválaszolatlan kérdés. Na mert az Alien 1-ben nem volt ??? 10 percig mutatták azt az űrhajót és a SJ-t. És kész.. pedig elég szépen ki volt dolgozva .. de mégsem foglalkoztak vele. stb stb ..

Vérbeli sci-fi filmet kaptunk a Prometheussal. Egy szuper jó alkotást.
miihii
KHAL

2012.06.11. 21:06:53

P.U.Y.O.L. írta:
bence-barca írta:Srácok valaki tud mondani olyan filmet amiben jelen van a szabadkőművesség? Érdekelne egy film, amiben lenne egy ilyen szál.
Valamelyik Nemzet Aranyában van ilyen szál, ha jól emlékszem....
Én is be akartam írni már,mert az első részben (asszem) van érintve a téma.De éppen csak szóba kerül emlékeim szerint,ennél meg gondolom kimerítőbben érdekelné a téma :)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
messideco
Presidente del Barça

2012.06.11. 21:05:03

Esetleg ez:
http://www.imdb.com/title/tt1929407/

Vagy ez:
http://mrblack2.hubpages.com/hub/Freema ... nic-Movies

Cserébe beállsz a filmklubba a következő körtől :P :D
Kép
"And my heart will leave you never."
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2012.06.11. 20:49:04

bence-barca írta:Srácok valaki tud mondani olyan filmet amiben jelen van a szabadkőművesség? Érdekelne egy film, amiben lenne egy ilyen szál.
Valamelyik Nemzet Aranyában van ilyen szál, ha jól emlékszem....
messideco
Presidente del Barça

2012.06.11. 20:07:11

Érdekes kis lista, magyar kommentárral:

http://www.imdb.com/list/I-pB9ZukbnI/
Kép
"And my heart will leave you never."
sjd
Llegenda del Barça

2012.06.11. 19:10:55

Prometheus

Tessék elmenni, megnézni, hüledezni! Végre egy intelligens, gondolkodtató és egyben szórakoztató film.
Nagyon jó lett, főleg akinek az Alienekben zavartak a borzalmas (akkor még korszerű) trükkök, mert ez igazán méltóan van fényképezve egy ilyen nagyszabású produkcióhoz. 3D-t viszont nem ajánlom senkinek, mert szerintem semmit nem tett hozzá, alig volt benne egyáltalán 3D-s jelenet.

Ahogy itt páran írták, valóban hiányzott belőle a karakterdráma, az tényleg feltette volna a pontot az i-re, de ettől még egyáltalán nem rossz film, max nem tökéletes.
Egyébként a film utolsó 20 perce eléggé hajazott az első Alienre, valószínűleg szándékosan, de azért elviseltem volna valami eredetibb megoldást.
REMY írta: idegesített, hogy az egész expedíció mögött egy vén fas* állt és ő próbálta irányítani az egészet. Majd átvette az irányítást Fassbender. Tény, hogy izgalmasabbá tette, de bele keverni a pénz és hatalom dolgot (ugye királynak nevezték az öreget) ....

Érdekes dolog ez a végén, mert Alienek már biztos voltak , mivel abban a teremben, ahol volt a fej, ott látszott a falon egy "kép" ami az Alien királynőt ábrázolja Tehát nem tudom milyen lény alakult ki a végén, de az eredeti Alienhez nem sok köze van. Legalábbis kinézetre. Mert azt tudjuk, hogy a viselkedésük és a testfolyadékjuknak maró hatása van.

Még 1 észrevétel.
Az egyetlen túlélő Teremtő kiszállt az irányító központból pedig az Alien 1-ben ül egy olyan lény abban a székben Tehát ezt nem tudtam hova tenni
1.Ez tényleg fura volt, főleg, hogy senki nem akadt fenn azon, hogy az elvileg halott csávó hirtelen előkerült. Meg az ő karaktere se volt nagyon bevezetve, azt sem értettem, hogy igazából mit akart (főleg miután látták, hogy mi történt Holloway-jel)
2.Az szerintem egy sima Alien volt, csak CGI-vel kicsit másképp nézett ki, legalábbis mi értelme lenne annak film végi cliffhangerként, hogy létrejön egy olyan lény, ami majdnem olyan, mint az Alien? Illetve az egyik barátom mondta, hogy az lesz a királynő (de ehhez nekem még be kell pótoljam a szükséges részeket)
3.Eleve nem ugyanaz a bolygó volt (asszem ez az LV-223 névre hallgatott), úgyhogy nem is szükségszerű, hogy az Alien 1-ben ugyanaz az űrhajó és space jockey szerepeljen. A trailer alapján én is azt gondoltam, hogy közvetlen előzménye lesz az LV-426on történteknek, de úgy látszik itt most egy nagyobb szabású történetben gondolkodnak (aminek kifejezetten örülök)
Ami még nekem nem tiszta viszont (valószínűleg szándékosan nem derült ki) hogy miért haltak meg a Teremtők az űrhajójukban, illetve, hogy miért nem tudtak elmenni a Földre, remélem ez majd kiderül a folytatás(ok)ból
Faust
Madridista

2012.06.11. 00:57:54

Eden lake

Hát nem tudom. Az alapsztori elég elcsépelt, a konfliktus...hagy némi kívánnivalót maga után. A megvalósítás felemás, annyi horrorsablont löknek be egymás után, hogy már fárasztott.

Főleg a vége, hogy PONT akkor jön kocsi, amikor kifut (előtte nem is hallatszik), PONT az adott háznál kell lesiklania az útról, PONT abba a házba kell bemennie, ahol a gyerkőcök családja bulizik...jajbözmeghagyjukmár.

Voltak benne durva részek, de fapofával néztem végig,
kivéve amikor a kiscsávó a snitzert beletolja Fassbender szájába...árgh.

Zene számomra mintha nem is lett volna, viszont a feszültség végig tapintható volt. Én legszívesebben az összes gyereket ledaráltam volna tatárbeefsteaknek, de a vége nekem tetszett. Azt hittem a napszemcsis pózolás után megszólal a CSI Miami zenéje, de nem. :mrgreen:

A végén kicsit ilyen texasi utánérzésem volt, ahol egy kis, isten háta mögötti helyen a közösség saját maga dönt életről és halálról...unalmas már.

Összességében egyáltalán nem tetszett, eléggé untam, még Fassbender sem nagyon dobta meg.

5,5/10
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.06.10. 17:12:56

Srácok valaki tud mondani olyan filmet amiben jelen van a szabadkőművesség? Érdekelne egy film, amiben lenne egy ilyen szál.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.06.10. 17:02:52

lui1698 írta:
visca el barca írta:ha erre a filmcímre vagy kiváncsi, "25th hour"
azt vágom én is, hogy melyik film, láttam is. ilyen nagyon jó monológokat kértem, mint amit linkeltem.
jah értem. hát nekem most spec ilyen nem nagyon jut eszembe. max al pacino any given sunday-es monologja, meg a blöffből golyofogú tony elmélkedése a sivatgi sasról :D de sztem ezeket mindenki ismeri :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.06.10. 16:20:48

visca el barca írta:ha erre a filmcímre vagy kiváncsi, "25th hour"
azt vágom én is, hogy melyik film, láttam is. ilyen nagyon jó monológokat kértem, mint amit linkeltem.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.06.10. 16:15:09

lui1698 írta:http://www.youtube.com/watch?v=ZUPULaUTHHM

Ilyen zseniális monológokat mondjatok már még, meg persze a film címét amiben van.
ha erre a filmcímre vagy kiváncsi, "25th hour"
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
miihii
KHAL

2012.06.10. 14:37:20

soadroli írta:
Megnéztem a Fifti-fiftit
Hát ez...ez..ez baromi jó film, lehet ha hamarabb látom, ezt dobom be a filmklubba. Lehet hogy elpuhultam, de megint egy film (legutóbb a Nevem Samnél), ami kihozza belőlem, a síró szukát :lol: (persze erős túlzás :twisted: ) Gordon-Levitt és Seth Rogen nagyon összeillettek.
Erősen ajánlom azoknak, akik szeretik a jó drámákat.
Egyefene, legyen 10/10.
Épp az este néztem én is és hát olyan egyszer nézős,közepesnél kicsit jobb filmnek érzem.Nem volt rossz,de annyira nem hatott meg a dolog,a poénok is olyan közepesen ütöttek. Nálam olyan 10/6-6.5.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
soadroli
Llegenda del Barça

2012.06.10. 14:08:40

sjay írta:
soadroli írta:Tegnap néztem a Prometheust, de nem emlékszem, hogy benne volt Guy Pearce. Ki volt ő? :lol:
Logan Marshall-Green meg Tom Hardy rokonok? Nagyon hasonlítanak egymásra.
A öreg [auto_cenzúra], a cég feje. :lol:
Na nefuck.... Jól kisminkelték :lol:

Megnéztem a Fifti-fiftit
Hát ez...ez..ez baromi jó film, lehet ha hamarabb látom, ezt dobom be a filmklubba. Lehet hogy elpuhultam, de megint egy film (legutóbb a Nevem Samnél), ami kihozza belőlem, a síró szukát :lol: (persze erős túlzás :twisted: ) Gordon-Levitt és Seth Rogen nagyon összeillettek.
Erősen ajánlom azoknak, akik szeretik a jó drámákat.
Egyefene, legyen 10/10.
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.06.10. 13:59:42

http://www.youtube.com/watch?v=ZUPULaUTHHM

Ilyen zseniális monológokat mondjatok már még, meg persze a film címét amiben van.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sjay
Entrenador del Barça

2012.06.09. 20:02:28

soadroli írta:Tegnap néztem a Prometheust, de nem emlékszem, hogy benne volt Guy Pearce. Ki volt ő? :lol:
A öreg [auto_cenzúra], a cég feje. :lol:
soadroli
Llegenda del Barça

2012.06.09. 19:26:05

Tegnap néztem a Prometheust, de nem emlékszem, hogy benne volt Guy Pearce. Ki volt ő? :lol:
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.06.09. 18:14:32

lui1698 írta: Múltkor amúgy azon gondolkoztam, hogy Bob mikkel játszhatott kiskorában.
Ilyen eksönmen figurákat, meg az ET babát kapásból bszta vissza muterék arcába aztán nagyduzzogva visszasétált a saját kis bunkerjébe a sarokcsiszolójához meg betonkeverőjéhez és ismételten megállapította, hogy alapvetően apu kantáros nadrágja azért zöld, mert a merkúr és jupiter együttállása befolyással van a prosztata működésére.
Köszönjük :D
off: Matchbox-szal elvoltam :D
Meg még eszembe jutott, hogy sokat gombfociztam, de igen eksönmen meg ilyen figurákat szerintem kaptam, s került befelé a fiókba vagy cseréltem a haverokkal :D
De amúgy mint írtam nálunk úgy működött, hogy édesanyám lezavart a játszótérre, s ott boldogulj fiam, csak ne lábatlankodj itt.Fociztunk meg kosaraztunk.Csórók voltunk nekünk nem volt videónk, szomszédba jártam filmeket nézni, meg egyik kölökéknek volt szatelit antennájuk s néztük a DSF-t orrba szájba :D Na ennyi volt a gyerekkorom

Fater rész meg elég mellé ment, ő volt olyan kedves, hogy 3 éves koromban lelépett.....Ezt mondjuk nem tudhattad.

Nővérem amúgy teljesen ellentettje annak mint amilyen én vagyok :D Ő művészlélek, ráadásul haja is van, s jól is néz ki :mrgreen: És nedves lesz a bugyija minden látvány mozitól :D Jókat is szoktunk ezekről is vitázni.Zenében is a gagyi fos szutykot hallgatja...Taio Cruz a kedvence, mondtam is neki, hogy ez kb olyan mintha katolikus családban megjelennél Koránt szorongatva kipában.A régi cimboráim közül sincs senkinek akinek ilyen elfajzott lenne az ízlése, de bezzeg neki igen, s még a nővérem is, ilyet :D

És az ízlésem kifinomult kikérem magamnak, hogy pocsék lenne :roll: Ti vagytok ananászok :mrgreen:

Eljutottunk a filmtörténelem egyik legjobb filmjétől odáig, hogy én vagyok a hülye???Na veletek sem beszélek többet :D Megsértődtem :lol:
Kép
Kép
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.06.09. 17:39:54

visca el barca írta: terenszhillbadszpenszer.
Na, asszem most szereztél magadnak Ozsitól egy ip-bannt. :lol:

Múltkor amúgy azon gondolkoztam, hogy Bob mikkel játszhatott kiskorában.
Ilyen eksönmen figurákat, meg az ET babát kapásból bszta vissza muterék arcába aztán nagyduzzogva visszasétált a saját kis bunkerjébe a sarokcsiszolójához meg betonkeverőjéhez és ismételten megállapította, hogy alapvetően apu kantáros nadrágja azért zöld, mert a merkúr és jupiter együttállása befolyással van a prosztata működésére.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.06.09. 17:34:44

persze, nincs azzal semmi baj, ha vki szereti a westernt, mindenkinek más az ízlése. bobé például pocsék :lol:

engem amugy filmek terén 2 témával lehet kiűzni a világból. a western, meg terenszhillbadszpenszer.
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.06.09. 17:16:45

visca el barca írta:keresek neked egy másik filmes fórumot, jó? :lol:
segítek én neki: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9120410

Ez a bátrak hazája Bobi! :D

Amúgy nagyon jók ezek a westernek én elismerem, nem hiába imádják olyan sokan őket, de én meghagyom nekik ezt az örömöt.

Hurrikán c. filmet sok szeretettel ajánlom minden kedves fórumtársamnak.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.06.09. 16:54:15

visca el barca írta:
Bob_Marley írta:Lehetne órákig elemezni egyszerűen zseniális film
keresek neked egy másik filmes fórumot, jó? :lol:
Most mi rosszat írtam Francois? :D (rám vagy állva de meg lesz ennek a foganatja :D)

Beszélünk filmekről pro kontra, azért abban azért megegyezhetünk ez a film nem hiába van ott ahol van.A műfajt tekintve is kiemelkedő, de ha nem is szereti az ember a westernt, annyi apró momentum van, ami akarva akaratlanul megfogja a nézőt a filmben, s ezekért a momentumokért "érdemes élni" nagyon kevés film tudja ezeket előhozni.rendezés képi világ színészi játék kiemelkedő, olyan hangulata van, amit csak ismételni tudom magamat, nagyon kevés film tud reprodukálni.
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.06.09. 16:25:05

Bob_Marley írta:Lehetne órákig elemezni egyszerűen zseniális film
keresek neked egy másik filmes fórumot, jó? :lol:
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.06.09. 16:01:45

Na nosztalgia gyanánt ha már westernről volt szó nem rég, betettem a Volt egyszer egy vadnyugat klasszikust.
Lehetne órákig elemezni egyszerűen zseniális film, s minden van benne drámaiság kaland szerelem kitűnő zene, ott érzed a nappalidban csörtető lovakat, annyira élethű a dolog.Nem hiába all time 21ik az imdb-n is 10/10es film.A kezdő jelenet, meg kb a filmtörténelem egyik ha nem a legjobb nyitánya:
http://www.youtube.com/watch?v=0N0uT9vX_JI
Valami egészen zseniális, s kitűnő példája hogy "csak" emberi mimikával, kamera mozgással párbeszédek nélkül mennyi apró dolgot lehet előhozni amire lehet a néző nem is figyelne, mert "elnyomják" a párbeszédek, itt viszont egyszerűen nincs is szükség szavakra, ott vagy az állomáson és szippantod be a poros levegőt, tűz a nap, érzed az izzadságszagot, nyikorog a széljelző, zümmög a légy, s te mégis a TV-d előtt ülsz valójában.És ez csak jelenet a rengeteg közül.Illetve Claudia Cardinale majd 50 év távlatából is gyönyörű.

Örök klasszikus hangulata egészen magával ragadó színészek kitűnően játszanak, sztori nagyon jó. 10/10 :D Jó volt újranézni, tényleg klasszikus bármikor beteszi az ember, csak ámul-bámul mennyire kitűnő alkotás.
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.06.09. 15:14:36

örülök azért h sok embernek tetszik a prometheus, én is nagyon várom már... igaz mire megjelenik a videotékában, HD-ben, fél év :(
Kép
REMY
Madridista

2012.06.09. 14:54:32

Prometheus

Nagyon vártam a filmet. Nagy kedvencek közé tartozik az Alien kvadrológia. Viszont amint elkezdték játszani a filmet jöttek a rossz kritikák. Csalódottság stb ....
Ez viszont sokkal kíváncsibbá tett.

Azt kell, hogy mondjam, hogy Scott ismét összehozott egy nagyon király Sci-fi filmet. Sajnos ebben a témában nagyon kevés minőségi film jött ki az utóbbi időben És ez egy felüdülés volt.
Végre ismét Űr, Űrhajók, Bolygók .... pár egyéb "dolog"
Nem gondoltam volna, hogy egy alap storynak tudnak ilyen jó mellék ágat "felvezetőt" csinálni. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!
és mint tudjuk teljesen más irányban fog elmenni a film. Legalábbis az úti cél miatt.
A története nagyon jól kezdődik.
Az a lény --> előember?? Teremtő?? felettébb érdekes volt. + az a cucc amit beszedett. Egyből jött is a kérdés, hogy na ez most mi a ***** akart lenni?

Ebből kifolyólag a film alatt több témát is fellelhetünk amin elgondolkozhatunk. -->

Teremtés.... vallás ... számomra ezek a témák alapból figyelemfelkeltőek.
Szerencsére a film nem magyarázd bonyolultan. Sokszor az egyszerűbb a jobb, és ez nagyon is tetszett benne.
A film végig fent tart egy magas szintet és engem személy szerint végig lekötött a film. Emellett sokszor hozott egy ezen felül is kiugró szintet. Ahol már izgultam a történések miatt.

Látvány világa számomra nagyobbat ütött mint az Avataré. Mondjuk az e féle sci-fi filmek sokkal közelebb állnak hozzám. Mondhatni kedvenc téma.
Ilyen CGI-t eddig még nem láttam. Fényképezés káprázatos

Színészek játéka is jó volt. Egyrészt Fassbender
bár mekkora népművészeti cserépedény...... Másrészt Noomi Rapace játéka tetszett a legjobban.

Ezek mellett a néger kapitány is arc volt

ami nem tetszett....

idegesített, hogy az egész expedíció mögött egy vén fas* állt és ő próbálta irányítani az egészet. Majd átvette az irányítást Fassbender. Tény, hogy izgalmasabbá tette, de bele keverni a pénz és hatalom dolgot (ugye királynak nevezték az öreget) ....

Összességében nálam nagyot ütött a film és az alaptémája miatt akár klasszikus is lehet majd belőle. Viszont biztos vagyok benne, hogy vannak vagy lesznek olyanok akik ezt lenyúzott bőrnek mondják majd a 4 Alien film után.
De ez egy nagyon jó felvezető volt az Alien filmekhez amiből egy teljesen más történet folyatódhat majd.

És..
kegyetlenül várom a folytatást. Mert nagyon kíváncsi vagyok mit hoz majd ki (remélem Scott) ebből a történetből.

Érdekes dolog ez a végén, mert Alienek már biztos voltak , mivel abban a teremben, ahol volt a fej, ott látszott a falon egy "kép" ami az Alien királynőt ábrázolja Tehát nem tudom milyen lény alakult ki a végén, de az eredeti Alienhez nem sok köze van. Legalábbis kinézetre. Mert azt tudjuk, hogy a viselkedésük és a testfolyadékjuknak maró hatása van.

Még 1 észrevétel.
Az egyetlen túlélő Teremtő kiszállt az irányító központból pedig az Alien 1-ben ül egy olyan lény abban a székben Tehát ezt nem tudtam hova tenni

9/10
Válasz küldése