roy69 írta: ↑2020.06.29. 20:00:34
“Miralem Pjanic 2009-es nyilatkozata: Ronaldo és Zidane idejében szerettem bele a Real Madridba. Azóta a kedvenc klubom, és ez mindig így lesz."
Üdv nálunk haver...
Engedjük már el ezeket a 1000 évvel ezelőtti dolgokat LE játszott is a Realban. Pont úgy ahogy Laundrup, Hagi, Lopetegui, Ronaldo, Eto'o, Figo. Felhánytorgatja valaki? Nem. Most akkor egy 11-éves nyilatkozaton ne szüttyögjünk már.
A foci profi szinten nem arról szól, hogy kinek szurkolsz, hanem hogy hova kellesz és mennyit játszol ott. (Persze nem utolsó sorban a mennyit keresel is szempont.)
Nekünk anyagi gond van. Artur nálunk megrekedt, a fejlődésben. Volt rá érdeklődő. Eladtuk. Pjanic kiszorult a Juventusból, nálunk valaki kitalálta, hogy kell megvettük. Az hogy mennyire jártunk jól,(ne legyen igazam de szerintem nem jártunk jól) azt majd eldönti az idő. Nem hiszem, amúgy hogy Artur egyébként hirtelen kivirágozna a Juvéban. Pjanic esetében hátha annyi szerencsénk lesz, hogy karrierje utolsó nagy esélye arra, hogy valamit dobjon. Hátha ez még motiválja majd.
Egyébként miről szól az egész? A mérleg helyrehozásáról. A fizetések a stadion most a vírus, van ott baj elég. Ha a Coutinho, Dembélé, Griezmann, pakkból bárkit elvinnének 100 millióért tuti odaadnánk. Csak hát ezzel a fizetésigénnyel és teljesítménnyel egyik csapatba sem kellenek ami ki tudja őket fizetni.
Megnyugtatlak benneteket, hogy lesz még olyan igazolás, hogy a fejünket fogjuk fogni. De hogy őszinte legyek Messit és TS-t leszámmítva, körülbelül a Sevilla szintjén lehet a keret, így annyira senkiért nem vágnék eret ha eladnánk. Ha a Busquets, Pique, Suarez, triót valahogy meg lehetne bontani az lenne a legjobb, de SR, Umtiti, Lenglet, Firpo, de Jong, Braithwaite sem hiszem, hogy bárkinél érinthetetlen.
Szóval összességében szerintem nem kell Pjanicot szidni. Figyelembe véve, hogy igazoltunk, egy Arda Turant, egy Aleix Vidalt, egy Douglast, egy Vermaelent (jó ebből volt aki a sérülékenysége miatt főtt meg) sokkal rosszabb is lehetne.
Egyébként azzal, hogy megvettük szerintem biztosra vehető, hogy Rakitic menni fog a nyáron. Nem hiszem, hogy hét 30 fölötti játékossal megyünk majd neki a következő évnek.