palesz77 írta:
Ferninek, és a többi Madrid drukkernek szól ez meg, bár csak saját meglátás lesz ez is. De szerintem azért írja itt a többség azt, hogy mi vesztettük el a bajnokságot, mert ugye ez egy Barcelona fórum. És a szurkoló hajlamos a saját csapatától csúcsformát várni, ha pedig ez nem jön össze, akkor az a játékosok/edző/bárki hibája, de a végeredménye összességében mindig az, hogy nem adtak 100%-ot ki a srácok a pályán, ezért pontot/kupát buktunk. Amikor viszont mindent kiadnak, akkor azért döntő többségben hozzuk a meccseket az utóbbi években, ezt még ti is beláthatjátok. Ezért lehet, hogy "lekicsinylőnek" hat, ha valaki leírja ezt a "mi buktuk el" dolgot", de szerintem javarészt ennyi áll mögötte, hogy nem úgy kapott ki a csapat, hogy beleadta a tudása legjavát, és az ennyire volt elég. Ez amúgy minden tábornál felfedezhető, rengeteg Madridos véleményt is lehetett olvasni tavaly is, miszerint előnyt adtatok a bajnokságban nekünk, meg megnyerettétek a bajnokságot, idén megnyerettétek velünk a kupát a kieséssel, Clásicot is csak egy kitámadó, 10 emberrel felálló Madrid ellen tudtuk hozni, stbstb. Ez a szurkolók velejárója, szerintem pl ha a Madrid kikapna a BL döntőben 1 góllal úgy, hogy mindenki a legrosszabb formáját hozza, benned is feljönne, hogy ezt megnyerhettétek volna, ha jobban játszotok..
Nagyrészt egyetértek palesszal. Meglátásom szerint leginkább azért hangzik el ennyiszer, hogy mi vesztettük el, mert olyan pályákon, olyan ellenfelek győztünk le, ahonnan nem 3 ponttal szoktak távozni vagy éppen pontot rabolni. És ennek ellenére "csupán" 90 pontot sikerült összeszorgoskodni. Ebben viszont valljuk be van igazság Ha ennyi rangadót sikerült behúzni a közvetlen riválisoktól, és ti is összesen 1 pontot tudtatok szerezni tőlünk, ami valljuk a két meccs alapján inkább rátok nézve hízelgő, akkor ennyi ponttal befejezve igenis csalódás.
Ha ez máshogy alakul és ezeken a meccseken vesztünk több pontot és nem Alavesek ellen már kevésbé lenne keserű a szánk íze.
Legalábbis én így gondolom.
Ennek ellenére sok emlékezetes pillanatot tartogatott ez a szezon, ami számomra sokáig kellemes és felejthetetlen emlék lesz. A PSG elleni fordítást vagy a Bernabeuban elért utolsó perces győzelmet nem sok mindenre cserélném el.
Mindenesetre gratulálok a bajnoksághoz, bármelyik irányba eldőlhetett volna, most ti jöttetek ki belőle győztesen.
Csak ugye itt merül fel a kérdés, hogy ki érdemli meg jobban, aki kiegyensúlyozottabban hozza a kötelezőket vagy aki sikeresebb a rangadókon, de sok előre be nem kalkulált pontvesztést produkál. Vagy éppen az, hogy több gólt rúgtunk és kevesebbet kaptunk.
Ezek osztják meg a két tábort (de még ugyanazon tábort is) és generálnak annyi szubjektiv véleményt.