REMY írta:sjd írta:
Azért mondjuk az NB1 még attól nem lesz erős bajnokság, ha mindenki körbeveri egymást. Inkább a nemzetközi porond ebben a mérvadó, ott meg nem brillíroznak különösebben az angol csapatok.
én nem akarom védeni őket, de ha jól megnézzük minden évben a Bayern-Inter döntőt kivéve volt egy angol csapat a BL döntőben. 2005 óta.
BL-ben jók, de az EL-ben már semmik. Igaz az pénzügyileg nem éri meg a nagyoknak, de az is számon van tartva. Tény, hogy van olyan náluk, hogy a bajnok vagy a címvédő búcsúzik a csoportkörben, de akkor sem lehet teljes mértékben lealacsonyítani az angol ligát.
BL-ben 1 mindig odaér.
Valóban volt néhány év, mikor domináltak az angolok, de szerintem 2010 óta ez már egyáltalán nem jellemző. Ugye a 09/10-es szezonban hamar elhullottak, 10/11-ben a Spurs az elődöntőig, a MU a döntőig menetelt, de reális esélyük a győzelemre nem volt egyiknek sem.
Aztán ugye ott a tavalyi szezon...nagyon gyengén teljesítettek, 4-ből 3 korán is ki is zuhant, és a Chelsea-nek is már csoportkör is húzós volt, a többiről nem beszélve, de mégis valahogy megnyerték.
Idén is gyengék, 2 már kiesett, az Arsenal a Schalke ellen megmutatta, hogy mennyire kell velük, vagyis inkább mennyire nem kell velük számolni, a Mu ugyan nyerte a csoportját, de nem volt valami a meggyőző, bennük sem látok túl sok fantáziát, bár azért az Arsenalnál egy fokkal jobbak, ez tény.
Az Uefa kupában/EL-ben meg semmi maradandót nem alkottak az utóbbi években.
A bajnokságra valóban igaz, hogy a kis csapatok sokszor pontokat rabolnak a nagyoktól. Szimpatikusan tudnak küzdeni, de komoly erőt nem képviselnek.
Szerintem a 2000-es évek közepén a PL volt a legerősebb bajnokság, de azóta egyre inkább esnek vissza, a PD már egyértelműen beelőzte őket, és szerintem lassan a Bundes Liga is erősebb lesz, a német csapatok idén nagyon jól szerepelnek mind2 európai sorozatban.