Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Igen, és igen!Bob_Marley írta:
off: ilyenkor tényleg elgondolkozok azon, hogy vajon ennyire nem érthető néha amit írok....Mert akkor egyértelműen velem van a baj, ha ebből valaki azt hozza ki hogy én rasszista vagyok.
Írd le a neved, kihívlak.Messias2 írta:Én szívesen játszanékS.Agüero írta:Quizup nevű játékot ismeritek? Telón lehet vele nyomni, 7 kérdés 1 témán belül, lehet egymás ellen játszani, például Barcával kapcsolatban is lehet, valaki akar játszani?
Én szívesen játszanékS.Agüero írta:Quizup nevű játékot ismeritek? Telón lehet vele nyomni, 7 kérdés 1 témán belül, lehet egymás ellen játszani, például Barcával kapcsolatban is lehet, valaki akar játszani?
az a kórház ahol van virsli, az biztos vmi luxuskórházzola8787 írta:Magyarországon a kórházakban is nyers virsli a vacsora ami alapból nonszensz egy egészségügyi épületben, tudva lévén, hogy miből áll egy virsli (gyorsan megjegyzem, hogy igen eszek virslit, de azért egy kórházban elvárható lenne a normális tápanyagpótlás).Tim írta:Egyszerűen elképesztő.
School Lunch in Japan
Persze mondhatnám hogy bezzeg nálunk..de az az igazság hogy tényleg nagyon rosszul csinálunk valamit.
Magyarországon a kórházakban is nyers virsli a vacsora ami alapból nonszensz egy egészségügyi épületben, tudva lévén, hogy miből áll egy virsli (gyorsan megjegyzem, hogy igen eszek virslit, de azért egy kórházban elvárható lenne a normális tápanyagpótlás).Tim írta:Egyszerűen elképesztő.
School Lunch in Japan
Persze mondhatnám hogy bezzeg nálunk..de az az igazság hogy tényleg nagyon rosszul csinálunk valamit.
Persze, viszont a kemény fizikai munkában szerintem még mindig a férfiak dolgoznak, más kérdés pl. egy iroda. Például volt az a cikk, úgy emlékszem itt volt kitárgyalva, hogy nem vettek fel egy nőt a kukáskocsit vezetni, erre ő beperelte a céget, hogy ez nem diszkrimináció volt. Nem volt elég az az indok, hogy neki is a férfiak között kellett volna öltöznie, budiba járni stb.Bob_Marley írta:@hajnesz
A fizikai munka az nyilvánvaló, de ha a modern női férfi "ideált" veszem, akkor nem is kemény fizikai munkáról van szó és a női egyenjogúság eljutott arra a pontra, hogy többet dolgoznak mint mi.És ez azért koránt sem vicces, mert a domináns szerep is kezd elhalványulni, családépítésről, nevelésről nem is beszélve és ezek mind meglátszódnak egyébként abban is, hogy amit írtam egyre több férfi reklám van, úgymond, egyre több az unisex ruha, cipő bármi.Szóval ez már más téma, de iszonyat érdekes szociológiai folyamat.
Hasonlóan látom én is, viszont még hozzátenném azt, hogy még mindig a férfiak dolgoznak többet, és a nehéz fizikai munkákat, s aztán nem nagyon van kedve kiválasztani a leggazdaságosabb Tescos szalámit, kb amit meglát először, azt veszi meg. Én is viszonylag rövid idő alatt vásárolok, mert előtte eldöntöm, hogy mit fogok venni(ruhát nem mindig, de legtöbbször azt is találok max a második boltban).zola8787 írta:
Hogy a nők nagyobb része sminkeli magát és a ruhájukat is ahhoz mérten választják, hogy mi passzol mihez. Az átlag férfiak pedig bemennek a boltba és ami tetszik megveszik, nem tökölnek többi 10 boltban. Szerintem egyértelmű, hogy a nők sokkal inkább adnak magukra. A férfiak megborotválkoznak, felvesznek egy laza farmert meg egy pólót, aztán jól néznek ki. A nők hajat mosnak, megszárítják, kiegyenesítik, alapozót kennek magukra, kifestik a szemüket, a szájukat, néznek egy felsőt, a felsőhöz olyan nadrágot ami megy hozzá, aztán cipőt ami a többihez megy, aztán átöltöznek, mert a cipőjük nem megy a sminkükhöz és így tovább és nem, nem csak a ribancokról írok! A legtöbb magára adó nő ezt csinálja (persze a ruhaváltogatós rész lehet csak hetente egyszer-kétszer).
Bocsi, hogy általánosítottam, a bölcsészeknél a természettudományosokra felnézek, matekot, fizikát kemény lehet tanulni éveken keresztül, de az ilyen kulturális antropológia, szociális munkás meg a társai... Gazdászok meg a másik régió. Számvitel meg statisztikán nyavalyognak, amik konkrétan + - / *. (Félig gazdász is vagyok, azért szidom ezt is előszeretettel, mert amúgy gyerekjáték).
Ez egy igen érdekes téma lesz mondjuk 10év múlva. Régebben olvastam egy cikket, hogy rengeteg mammutcégnek a mai 16-7 éves pávák lettek a célcsoportja,mert többet költenek,mint az ugyanolyan idős lányok, és ugye ezek előbb utóbb felcseperednek,lesz saját fizu, lehet venni új rózsaszín nadrágot, fülbevalót,stb.Bob_Marley írta:Szerintem ez nagyon sokat változott, s kifejezett célcsoport lett egy 30-as férfi marketing szempontból is, s ugyanúgy adnak magukra a férfiak is, de a smink dolog benne lehet a nőknél, de szerintem a türelmesség is ami adódhat a gyűjtögetésbeli ösztönből. Én magamból indulok ki, nem tudok egy helyben meglenni 10 percet, míg az asszony élvezi a "tötyörgést".
Én pl szeretem a cipőket, órákat, sapkákat. Mondhatni gyűjtöm is őket, de attól még sokat nem válogatok egy helyen. És amúgy ha megfigyeled kedves zola8787, rengeteg reklám kifejezetten férfi orientált, s nem csak "borotva" reklámok.
Hogy a nők nagyobb része sminkeli magát és a ruhájukat is ahhoz mérten választják, hogy mi passzol mihez. Az átlag férfiak pedig bemennek a boltba és ami tetszik megveszik, nem tökölnek többi 10 boltban. Szerintem egyértelmű, hogy a nők sokkal inkább adnak magukra. A férfiak megborotválkoznak, felvesznek egy laza farmert meg egy pólót, aztán jól néznek ki. A nők hajat mosnak, megszárítják, kiegyenesítik, alapozót kennek magukra, kifestik a szemüket, a szájukat, néznek egy felsőt, a felsőhöz olyan nadrágot ami megy hozzá, aztán cipőt ami a többihez megy, aztán átöltöznek, mert a cipőjük nem megy a sminkükhöz és így tovább és nem, nem csak a ribancokról írok! A legtöbb magára adó nő ezt csinálja (persze a ruhaváltogatós rész lehet csak hetente egyszer-kétszer).Bob_Marley írta: De akkor rá kérdezek szerinted mi ennek az oka?, hogy ekkora különbség van vásárlási idő között? Az hogy azért mert egyik nő a másik férfi, ugyanolyan genetikai válasz.
1; Nem vagyok se te se más barátja ittzola8787 írta:Fókuszban volt a téma, hogy a férfiak miért nem szeretnek vásárolni. Itt nem tértek ki a metroszexuális palikra![]()
Egy nőci mesélte, hogy 2013-ban 2000 emberrel csináltak egy felmérést, hogy a férfiak 26 perc, a nők pedig 2 óra után unják meg a vásárlást és ez visszavezethető az ősemberekre, hogy a nők egész nap gyűjtögettek, a férfiak pedig elmentek levadászni egy állatot és mentek is haza. Gondolom ennek a nőnek valamilyen bölcsész diplomája lehet. Titeket is zavar ez a semmi? Nehéz elmagyarázni, de ez a példa is egy akkora értelmetlen baromság és ezért ők pénzt kapnak. A komplett bölcsész intézményt úgy megreformálnám, hogy csak na. Most komolyan minek az ilyen tanulmány? Tudod-e oldalakra, meg a Fókuszba?
Remélem Bob barátom más véleményen van![]()