Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Hurááá, jön Alba.ab1daL írta:A hírek szerint ma utazik Barcelonába a Valencia elnöke, véglegesíteni a transzfert.Attika 25 írta:Úgy néz ki Alba még az EB elött a miénk lesz, az ára 12 millába fog kerülni. Ez szép munka volt Zubi-éktól
A hírek szerint ma utazik Barcelonába a Valencia elnöke, véglegesíteni a transzfert.Attika 25 írta:Úgy néz ki Alba még az EB elött a miénk lesz, az ára 12 millába fog kerülni. Ez szép munka volt Zubi-éktól
Ezt aláírom, itt most nem is ezt akartam kiemelni, hanem hogy mégis mit várunk 19-20-21 éves srácoktól? Persze, hogy nem lesznek egyből versenytársai a kezdőknek, mint ahogy Puyol meg Xavi sem volt, de idővel ezerszeresen megtérül, hogy nem Drogbákkal töltöttük fel a cserepadot.LG írta: Puyolra pl. emlékszem, mikor elkezdett a nagy csapatnál játszani, eleinte nagyon rossz volt, meccsek mentek el rajta...de tudjuk, hogy folytatódott a története. Persze ez messze nem garancia, h a feljebb emlitett játékosok is hasonló karriert futhatnak be, mert ellenpélda is van bőven. Igazából én sem látok túl sokat egyikben sem, de majd meglátjuk...
jo hogy már nem 28 világklasszis alkotja a keretet... haver, ez nem championship manager...Pocsa11 írta:A 28ből 8 olyan ember, aki épphogy, vagy meg sem közelíti a kezdők szintjét.
Puyolra pl. emlékszem, mikor elkezdett a nagy csapatnál játszani, eleinte nagyon rossz volt, meccsek mentek el rajta...de tudjuk, hogy folytatódott a története. Persze ez messze nem garancia, h a feljebb emlitett játékosok is hasonló karriert futhatnak be, mert ellenpélda is van bőven. Igazából én sem látok túl sokat egyikben sem, de majd meglátjuk...sjd írta:valószínűleg a 2000-es évek elején is ilyen "jesszus"ként kezdte Puyol meg Xavi... Montoya is azért elég jól elbohóckodott idén Valencia meg Bilbao szintű csapatok ellen, arról nem is beszélve, hogy szerintem 4-5 meccsnél többet nem láttál a fent felsorolt emberektőlPocsa11 írta: Azért kell, mert (kis túlzással) bohócok ülnek a padon. Muniesa, Bartra, Montoya? uram isten... Keita, dos Santos...jesszus...
mindenesetre én csak azt hoznám fel, aki ténylegesen kapna is lehetőséget (ld. Thiago, Cuenca). Padon ülni a B kerethez tartozva is lehet
valószínűleg a 2000-es évek elején is ilyen "jesszus"ként kezdte Puyol meg Xavi... Montoya is azért elég jól elbohóckodott idén Valencia meg Bilbao szintű csapatok ellen, arról nem is beszélve, hogy szerintem 4-5 meccsnél többet nem láttál a fent felsorolt emberektőlPocsa11 írta: Azért kell, mert (kis túlzással) bohócok ülnek a padon. Muniesa, Bartra, Montoya? uram isten... Keita, dos Santos...jesszus...
Erre próbáltam célozni. Feleslegesek ide az előbb említett emberkék. De játékost még kell igazolni akkor is, ha 27 (28) fős így a keret. Itt most a mennyiség kezd a minőség rovására menni.Attika 25 írta:Nem azért de az általad felsorolt embereket le is szóltad simán. Teljesen ellent mondasz saját magadnak. Ha én valakire azt mondom, hogy uram isten meg ne már akkor őket nem is akarom a keretben látni, hanem legyen a 27 helyett 22 ember de az minőségi. Biztos lehetsz benne, hogy Bartra nem fogja versenyre késztetni Pique-t vagy éppen Mascherano-t, dos Santos sem Busquets-et, ahogy Tello sem Alexis-t vagy éppen Villa-t ha felépül és túl lesz egy alapozáson. Azért meg hogy a létszámot növeljék én sok értelmét nem látom. 22 ember, minden posztra kettő, ez elég versenyszellem, aki ebbe befér az ok, a többi meg maradjon a tarcsiba. Szerintem.
Nem azért de az általad felsorolt embereket le is szóltad simán. Teljesen ellent mondasz saját magadnak. Ha én valakire azt mondom, hogy uram isten meg ne már akkor őket nem is akarom a keretben látni, hanem legyen a 27 helyett 22 ember de az minőségi. Biztos lehetsz benne, hogy Bartra nem fogja versenyre késztetni Pique-t vagy éppen Mascherano-t, dos Santos sem Busquets-et, ahogy Tello sem Alexis-t vagy éppen Villa-t ha felépül és túl lesz egy alapozáson. Azért meg hogy a létszámot növeljék én sok értelmét nem látom. 22 ember, minden posztra kettő, ez elég versenyszellem, aki ebbe befér az ok, a többi meg maradjon a tarcsiba. Szerintem.Pocsa11 írta: Azért kell, mert (kis túlzással) bohócok ülnek a padon. Muniesa, Bartra, Montoya? uram isten... Keita, dos Santos...jesszus...Pedro, Cuenca, Tello? Ne már...Villa meg Afellay a tavalyi szezon felét kihagyták. A 28ből 8 olyan ember, aki épphogy, vagy meg sem közelíti a kezdők szintjét. Idővel...talán. Kell a minőségi ember. Kell, hogy harcok legyenek 1-1 posztért. Ilyen emberek mellett nincs meg a "csak azért is megmutatom, hogy jobb vagyok mint Ő" szellem. Enélkül pedig nem lesz előrelépés, csak tötyi-mötyi.
Azért kell, mert (kis túlzással) bohócok ülnek a padon. Muniesa, Bartra, Montoya? uram isten... Keita, dos Santos...jesszus...Pedro, Cuenca, Tello? Ne már...Villa meg Afellay a tavalyi szezon felét kihagyták. A 28ből 8 olyan ember, aki épphogy, vagy meg sem közelíti a kezdők szintjét. Idővel...talán. Kell a minőségi ember. Kell, hogy harcok legyenek 1-1 posztért. Ilyen emberek mellett nincs meg a "csak azért is megmutatom, hogy jobb vagyok mint Ő" szellem. Enélkül pedig nem lesz előrelépés, csak tötyi-mötyi.Attika 25 írta:Mondjuk én azért Muniesa-t nem helyezném Adriano elé a rangsorban. Nem kellene átesnünk a ló túloldalára, hogy az "összes poszton" a tartalék ember egy felhozott fiatal. Adriano szerintem egy nagyon jó kiegészitő ember, akit ha saját maga nem akar menni akkor nem kellene eladni. Egyébként sem értem miért van arra szükség, hogy 3-4 embert egyszerre felhozzunk a nagy csapathoz ( Montoya, Bartra, Muniesa, dos Santos), játszani úgysem nagyon fognak, akkor meg simán elférnének a B keretben aztán ha szükség van rájuk akkor fel lehet hozni őket 1-1 meccsre.
A jelenlegi keretünk így néz ki :
Kapus : Valdes, Pinto
Védők : Alves, Puyol, Pique, Mascherano, Adriano, Muniesa. Bartra, Montoya, Abidal (?) és egy bal hátvéd illetve középhátvéd.
Középpályások : Xavi, Iniesta, Busquets, Thiago, Keita, Cesc, dos Santos
Támadók : Messi, Alexis, Villa, Pedro, Cuenca, Tello, Afellay
Ez 27 ember, ha Abidal is visszaér akkor 28. Hova, minek ennyi ember?? Oké, hogy Pepnél rövid volt a keret, de itt már átesünk a ló túloldalára.
Azért az nem akkora gond, ha sok saját nevelésű fiatal van a keretben. Speciel Bartra felhozását nem értem, mert a Puyol-Piqué-Mascherano hármas + az érkező középhátvéd (Thiago Silva) mellett gyakorlatilag nulla esélye lesz arra, hogy egy meccsnél többet játsszon havonta. Montoya egyértelműen azon a szinten van már, hogy rotálni lehessen Alvessel, ha a brazil esetleg olyan formában lesz, mint idén tavasszal. Muniesát sajnos még nem láttam sokszor játszani, de lehet, hogy neki is jobb lenne, ha a B-ben pallérozódna még egy évet, végülis még csak 20 éves a srác.Attika 25 írta:...
Én azt, h kevesebbet hibázzon és magabiztosabb legyen.Laci7 írta:A védekezés részéről annyit, hogy Adriano eredeti posztja nem védő, legalább is az előző csapataiban nem azt játszott! Egy INKÁBB támadó szellemű játékosnak elég nehéz megtanulnia védekezni, két év alatt lehetetlen! Amikor viszont védő poszton kellett játszania szerintem hozta az elvártat. A fegyelmezettség része meg egyenesen hülyeség, profi játékosokról beszélünk akik azt teszik amit tenniük kell, ráadásul Adriano nem is az agyonsztárolt focisták közül való, egyik legszerényebb tagja a csapatnak, legalább is nekem így tűnik.Sanama írta: Alba-t nem sokat láttam játszani,viszont Adrianorol az a véleményem, hogy védekezni nem tud, és nem is fegyelmezett. Értem ezt úgy,hogy rohangál fel támadásokkal és sokszor fent is marad.
Adriano játékában az tetszik leginkább, hogy Ő benne van egy kis "csibészség" megmeri húzni a váratlant, nem csak mindig a tutira megy. Mind két lábával nagyon jól lő, gyors, jól cselez... Mit vártok még egy balszélsőtől...?