2014.03.24. 00:23:45
[quote="zola8787"
Lehet itt szidni Eto'o-t, de abban az időben ő volt a Barca egyik legjobbja. Kíváncsi lennék arra az interjúra amúgy videón is. Dettó azt gondolom Pepről, mint Eto'o, nem fogjuk megtudni, hogy jó edző-e, ha a legjobb csapatokban edzősködik és mondhatjátok, hogy azt ő művelte velük. Szerintem nem az ő érdeme, hogy mázlijára Xavi - Ini és a többiek a földkerekség legjobb futballistái voltak akkor. Edzőként mit tett le? Amikor baj volt cserélni se volt képes, annó a bíró és Iniesta zsenialitása miatt jutottunk Bl döntőbe. Emlékszem amikor a Chelsea ellen kikaptunk Pedro csúcsformába volt, erre beküldte azt a Tello-t aki életében nem látott még vérprofi védekező focistát ilyen Terry - Alex kettős közé, akik röhögve megették őt. Emlékdzem amikor a fórum 90%-a hőbörgött, hogy miért nem pihentet, miért mindig az a kezdő 11 fut ki a pályára és néha jött is a botlás, meg a sok sérülés a fáradság miatt.
Eto'o nagyon paraszt volt a kijelentéseivel, az már más kérdés, hogy teljesen igaza is volt. SAF nagy edző, Mourinho nagy edző, Pep meg menjen el a MU-ba és ha velük csinál 1 nagy csapatot, akkor elismerem a zsenialitását. (Teljesen Oleguerhez tudom hasonlítani, Bl és bajnok csapat KEZDŐ tagja, pedig ha rajta múlik egyik se lett volna meg neki.)[/quote]
Ha a Pep érát végigkövetted nálunk és látod a Bayern mostani teljesítményét, akkor nem értelek. Gondolom követted. Pep olyan csapatot képes alkotni, amelyik látványos és eredményes focit játszik egyszerre, nem véletlenül tartott ahol. A profi futballban pedig nem elég lerakni a taktikát, elméletben felépíteni egy rendszert, hanem hatalmas emberismeret, tapasztalat és motivációs készség kell ahhoz, hogy valaki sikeres edző legyen. Pep egy fajta focit ismer, kisebb taktikai húzásokkal. Nem tudna eredményes bunker focira játszó csapatot építeni, ahogy 4-4-2-t sem tudna eredményesen játszatni (megfelelő segítő nélkül), stb. Pep óriási abban, amiben egyébként Mourinho is: kihozza az adott keretből a maximumot. Úgy építi fel az edzéseket, a játékosok mindennapjaiba úgy avatkozik be, hogy azok képesek legyenek a legjobban teljesíteni. Persze ő is ember, tévedhet, ahogy tévedett az Ibra-Eto'o cserével, nem is keveset. Eto'o-t meg tudom érteni, hogy sértődött, mert ő a pályán mindent beleadott amikor játszott, nem igazán láttam lazsálni. Más kérdés az, hogy milyen hatással volt a többiekre, mint személyiség, de nem hinném, hogy aki motiváltan játszik és fut mint az őrült az az edzéseken lógna. Ha ezt az interjút 2009 őszén vagy 2010 tavaszán adja (már ha tényleg így és ezt mondta), akkor abszolút megértem. Igazat nem adok neki, de megértem. Így is érthető, hogy Pep nem a szíve csücske, de teljesen felesleges ilyeneket mondani ennyi idő után. Mint azok az emberek, akik nem képesek feldolgozni egy szakítást és szánalmasan vergődnek helyette évek múlva is.