Frenkie de Jong
Mu-ba nem lenne jó? Szőrben elcserélném Garnacho-ra vagy Mainoo-ra.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Szerintem nem ugyanaz, hogy akar-e vagy tud-e többet nyújtani. Nem kétlem, hogy szeretne kezdő lenni, abban kételkedem, hogy fizikálisan a bokája miatt ez lehetséges -e még valaha. Alapból is körülményes volt, erre jönnek a fizikai gondjai, de Özil, vagy Bale konkrétan focizni se nagyon akart.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Ezt hogy érted? Nem épp kedvencem a srác, de kizártnak tartom, hogy nem tesz meg mindent, amit épp tud a pályán.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Szerintem a szeződése végéig nálunk marad, majd elmegy az arabokhoz 3 évre jó fizuért+aláírási pénzért. Nem hibáztatom a szerződéséért, de azért igen, hogy nem igyekszik jobb csere lenni, miközben ő maga is láthatja, hogy most nem az.
Én azt gondolom, hogy lenne klub, amely fizetne érte. Ha nem, nem, elengedhetjük ingyen az átigazolási szezon utolsó napján is, sőt, szezon közben is lehet szerződést bontani közös megegyezéssel, és bárhova igazolhat ingyenesen. A lényeg, hogy nem kell kapkodni az ő estében sem. Jönni fognak ajánlatok érte, licitet kell tartani. Addig pedig el kell érni, hogy mindenképp távozzon. Amit a Bilbao ellen művelt, azt is rossz volt nézni. Erélytelen, gyenge, határozatlan, körülményes, lassú, nem pörög vele a játék. Soha egyetlen alkalommal nem éreztem, amikor a padon ült, hogy rá lenne szükségünk. Egyszerűen nem hiányzik a csapatból. Nem látom a szerepét és a helyét a csapatban, nincs szükségünk rá. Örülhetünk, hogy a szuperkupadöntőn nem játszott, nem tud mit hozzátenni a csapat játékához.
Ebben egyetértek, mert az alternatíva, hogy marad egy aranyáru időhúzó cserének 2026 nyaráig, de az ő esetében már a 10-20 milliós eladás is irreális elvárás, mindenki tudja, hogy eladnánk és azt is, hogy ilyen fizetés keveseknek fér bele, hozzájuk meg ennél a szintnél több kell.
Araujo szakmai szintjén lehet vitatkozni, de Frenkie több, mint 3 hónapja felépült, de kb úgy néz ki a középpályán, mint anno Umtiti a védelemben és őt is egy Lecce vette kölcsön.
- bence0330
Remélem példaképe Gullit, ő megszólalt, hogy távoznia kéne a saját érdekében is.Troym írta: ↑2025.01.14. 08:08:01Szerintem neki innen a szaudi liga lesz a következő állomás, nem véletlen nem akar menni. Mennyivel kényelmesebb Barcelonában élni az életed még 1,5 évig, mint költözni a sivatagba hasonló pénzért. DE lehet csak mi nem látjuk benne, hogy még alkalmas az élfocira, el tudom képzelni, hogy ha ingyenes igazolás lenne, akkor csak megnézné egy PL csapat, vagy a Bayern.
Ki tudja, annál biztos jobb, amit most látunk tőle, de nem hinném, hogy BM szintig fel tudja építeni már magát.
Mutatott jeleket arra, hogy nem érzi magát a csapat tagjának, nem nagyon akarta elsőre felemelni a trófeát, úgy tűnt, hogy nem érzi rá méltónak magát, Fermínék noszogatására tette meg. Szerintem ő belül érzi, hogy nem része ennek. Ebben reménykedem, hogy tettekben is manifesztálódik. Fel kell neki ajánlani hogy menjen ingyen, akkor lehet tényleg lenne élklub, aki megpróbálná. Gullit szerint a BM, én egy olasz ligában jobban el tudnám képzelni, bár most pont hajtósak ott is az élcsapatok.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Szerintem neki innen a szaudi liga lesz a következő állomás, nem véletlen nem akar menni. Mennyivel kényelmesebb Barcelonában élni az életed még 1,5 évig, mint költözni a sivatagba hasonló pénzért. DE lehet csak mi nem látjuk benne, hogy még alkalmas az élfocira, el tudom képzelni, hogy ha ingyenes igazolás lenne, akkor csak megnézné egy PL csapat, vagy a Bayern.bence0330 írta: ↑2025.01.14. 01:36:24Róla semmi hír? Emberünk már tényleg konkrétan a csapat legkártékonyabb tagja, akkor is, ha mellőzzük az anyagi részt. 5-1-nél majdnem beállt, de 5-2-nél emberhátrányban már esze ágában nem volt bedobni őt Flicknek, simán elmehetett volna a meccs, ha 9 emberrel toljuk 10 helyett. Jól jellemzi a Bilbaós eset, mikor a VAR is kegyelemből az ellenfél játékosának vette már a "lesnél".
Állítom, hogy GM sokkal kisebb veszély jelenleg a csapatra nézve, ha beállítjuk, pedig szerintem így picit feljavulva is egy másodosztály szint maximum. Meg sem merem tippelni DJ szintjét, melyik ligában focizhatna jelenleg.
Egy magas fizetésű játékos, akit egyszerűen nem szabad beállítani, max nagy előnyöknél 10 percre, annyi idő alatt ritkán nullázza le a csapatot, de még ilyen is előfordult. És biztos ami biztos, nem hátra, hanem valahová 10-esbe lehet rakni, ott kárt nem okoz nagyon, csak ezzel meg nem vagyunk előrébb, mert oda tudunk embert tenni, pivotban voltak/vannak gondok mélységben.
Flicknél szerencsére már csak Lewy neve számít kb, a többieké nem, nem tud ezzel a semmivel tovább lébecolni, és remélem ezt végre ő is belátja. Engem nem érdekel, mit (nem) kapunk érte, csak menjen már, és akkor végleg lezárult egy korszak.
- bence0330
Róla semmi hír? Emberünk már tényleg konkrétan a csapat legkártékonyabb tagja, akkor is, ha mellőzzük az anyagi részt. 5-1-nél majdnem beállt, de 5-2-nél emberhátrányban már esze ágában nem volt bedobni őt Flicknek, simán elmehetett volna a meccs, ha 9 emberrel toljuk 10 helyett. Jól jellemzi a Bilbaós eset, mikor a VAR is kegyelemből az ellenfél játékosának vette már a "lesnél".
Állítom, hogy GM sokkal kisebb veszély jelenleg a csapatra nézve, ha beállítjuk, pedig szerintem így picit feljavulva is egy másodosztály szint maximum. Meg sem merem tippelni DJ szintjét, melyik ligában focizhatna jelenleg.
Egy magas fizetésű játékos, akit egyszerűen nem szabad beállítani, max nagy előnyöknél 10 percre, annyi idő alatt ritkán nullázza le a csapatot, de még ilyen is előfordult. És biztos ami biztos, nem hátra, hanem valahová 10-esbe lehet rakni, ott kárt nem okoz nagyon, csak ezzel meg nem vagyunk előrébb, mert oda tudunk embert tenni, pivotban voltak/vannak gondok mélységben.
Flicknél szerencsére már csak Lewy neve számít kb, a többieké nem, nem tud ezzel a semmivel tovább lébecolni, és remélem ezt végre ő is belátja. Engem nem érdekel, mit (nem) kapunk érte, csak menjen már, és akkor végleg lezárult egy korszak.
Jut eszembe erről az akkori Monaco....onnan megmaradt az utókornak egy Mbappé, Fabinho és Bernardo Silva más most nem ugrik be....andras953 írta: ↑2025.01.03. 13:36:17ugyanez a véleményem.csababarca írta: ↑2025.01.02. 19:49:24Mint minden ajaxos, aki abban a csapatban volt végül nem váltotta be a reményeket.
ugyanez a véleményem. Mindegyik felsorolt Ajax-játékosnak szerettem a játékát nézni, gyorsan és élvezetesen játszottak, mint csapatot együtt kellett volna tartani egy BL győzelemig. De Jong is nálunk lassult le és lett körülményes a mi körbepasszolgatós ráérős játékmódunk miatt, csak hát akkor még volt egy Messink, aki meg tudta nyerni nekünk ezeket az unalmas meccseket.csababarca írta: ↑2025.01.02. 19:49:24
Mint minden ajaxos, aki abban a csapatban volt végül nem váltotta be a reményeket.
De Ligt is korszakos védőtehetségnek tűnt (én is annak tartottam), aztán igazából egy jó közepesnek mondható védő lett belőle.
Van den Beek majdnem DeJong-al egy polcra volt taksálva, ő is azóta 5 csapatban de lehet 6-ban is megfordult, sehol nem váltotta be a reményeket.
Ziyech szintén zenész, de volt Neres, Mazraui, Dolberg, egyikből sem lett nagy játékos.
Szerintem jó esetben egy 20asért fog elmenni..
de sanszosabb az ingyen, mert legalább a bérét megspóroljuk mondás lesz..
Chris sem olyan öreg még, a sérülése előtt simán megért volna máshol egy 40-50 misit. De szerintem ő is apróért megy majd.
De hátha Lengletért kapunk pénzt..
de sanszosabb az ingyen, mert legalább a bérét megspóroljuk mondás lesz..
Chris sem olyan öreg még, a sérülése előtt simán megért volna máshol egy 40-50 misit. De szerintem ő is apróért megy majd.
De hátha Lengletért kapunk pénzt..
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Mint minden ajaxos, aki abban a csapatban volt végül nem váltotta be a reményeket.
De Ligt is korszakos védőtehetségnek tűnt (én is annak tartottam), aztán igazából egy jó közepesnek mondható védő lett belőle.
Van den Beek majdnem DeJong-al egy polcra volt taksálva, ő is azóta 5 csapatban de lehet 6-ban is megfordult, sehol nem váltotta be a reményeket.
Ziyech szintén zenész, de volt Neres, Mazraui, Dolberg, egyikből sem lett nagy játékos.
Szóval igen, rosszul lettek felmérve, plusz ők is meg a csapataik is hibásak benne bőven.
DeJong megítélése meg itt is jobb lenne, ha sajátnevelésnek lehetne hazudni, de nem lehet.
Ezek ellenére én is pénzzé tenném, mert érte talán még lehetne kapni számottevő összeget, mondjuk ehhez játszatni kellene.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
- davi10
- Llegenda del Barça
Mert most mit mondjon? Kimaxoltuk az elmúlt 4 évet?
Nevetséges, hogy a csávó akármit mond, már megy a sárdobálás. Vasvillával van innen elüldözve, közbe kiderült, hogy az ellene hergelő cikkek, amiket itt is bekajáltak sokan, nagyrészt semmi közük a valósághoz. A fizetéséről kiderült, hogy nem az övé a legnagyobb, soha nem is volt az. Le lett hozva, hogy borzalmasan áll a bokája, még hónapokig nem térhet vissza, erre is kapta a savat, aztán következő héten edzésbe állt.
Vissza lehet olvasni a topicját is, hogy évekig az egyik legjobbunk volt, most meg ki van utálva. Fati, aki a csapat 3. legtöbbet kereső játékosa az elmúlt 4 évben kb. annyit adott hozzá a csapathoz, mint én, és fele ennyi agresszív megnyilvánulás nincs az irányába.

"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Eleve nem láttam indokot arra, hogy leigazoljuk. Már akkor is egy fizikális vkp-t kellett volna igazolnunk, egy Christensen-féle szerepkör jól jött volna már akkor is. Az érte kicsengetett 75 millió euró is hozzájárult a jelenlegi pénzügyi helyzetünkhöz, a fizetéséről nem is beszélve, amiért persze nem a játékost okolom, de szükség erre nem nagyon volt.
Azért csak beigazolódik az, hogy fontos neki a pályafutása. Nem hiszem, hogy a 2025-2026-os szezont is a kispadon akarja tölteni. Bezsebelhetné a nagy fizut arra a szezonra is, de 2026 nyarára már zátonyra futna a pályafutása, így hosszabb távon többet veszítene ezzel a kalanddal, mint amennyit nyerne vele. Sózzuk el nyáron jó pénzért. Kérdés, hogy regisztrálhatunk-e majd bárkit is. De ő az a játékos, akinek a távozását akkor sem sajnálnám, ha senki nem érkezne, annyira semmilyen volt a szerepe is meg a teljesítménye is.
Azért csak beigazolódik az, hogy fontos neki a pályafutása. Nem hiszem, hogy a 2025-2026-os szezont is a kispadon akarja tölteni. Bezsebelhetné a nagy fizut arra a szezonra is, de 2026 nyarára már zátonyra futna a pályafutása, így hosszabb távon többet veszítene ezzel a kalanddal, mint amennyit nyerne vele. Sózzuk el nyáron jó pénzért. Kérdés, hogy regisztrálhatunk-e majd bárkit is. De ő az a játékos, akinek a távozását akkor sem sajnálnám, ha senki nem érkezne, annyira semmilyen volt a szerepe is meg a teljesítménye is.
Túlzott a haragunk de Jonggal szemben, még ha a játéka mára tényleg csalódás is lett. Valószínüleg rosszul mértük fel a tudását a leigazolásakor, mert az igyekezetével szerintem nem volt gond sosem. A sérülései is annak köszönhetők,hogy harcolt a labdáért, odatette a lábát, míg középpályás társai hasonló szituban többnyire inkább visszahúzták. Én emlékszem nagyon jó időszakaira is, mint ahogy az utóbbi másfél évének gyenge, lassú és körülményes játékára is. Elengedném én is, de nem mint rossz szereplésünk okozóját, hanem mint nem eléggé jónak bizonyult igazolásunkat. A magas fizetéséért nem őt kell okolni. Arra tippelek, hogy eligazol magától, mert a korrekt játékosok így tesznek és őt én közzéjük sorolom.
Bicskanyitogató felütés a kupákat hiányolni egy olyan játékostól aki messiásként beharangozva jött majd az évek alatt ilyen vagy olyan okból de sosem tudott szintet hozni. Nem emlékszem olyan időszakra amikor azt mondogattam, hogy fu frenkie de nagyot megy. Ha van ilyen kérlek jelezzétek. Idén tavasszal látványosan jobbak voltunk nélküle. Egy top holland középpályás megtalálja a helyét a barcában ezen kár vitatkozni. Pörög forog totyog a labdával.
A körülményekhez képest legalább nyert kupát és így vagy úgy megkapja a horribilis fizuját. Ha a unitedben játszana mennyit nyert volna? Ha a bayernben akkor valamivel többet egy gyengébb bajnokságban. Nagyon hülye szöveg, hogy csalodott mert nem nyertünk többet. Töki te voltál pályán.
Várom, hogy Barto utolsó elfuserált emlékeként ő is elhuzzon.
A körülményekhez képest legalább nyert kupát és így vagy úgy megkapja a horribilis fizuját. Ha a unitedben játszana mennyit nyert volna? Ha a bayernben akkor valamivel többet egy gyengébb bajnokságban. Nagyon hülye szöveg, hogy csalodott mert nem nyertünk többet. Töki te voltál pályán.
Várom, hogy Barto utolsó elfuserált emlékeként ő is elhuzzon.
Nekem is nagyjából ez jött le, megfűszerezve azzal, hogy kb. Koeman szintű arroganciával rendelkezik emberünk (úgy látszik ez ilyen holland betegség). De nem baj, szerintem mindkét félnek jó lenne a távozás. Ha viszont ő arra játszik, hogy nem hosszabbít, hogy aztán később ingyen mehessen, azt semmiképp nem szabad engedni.Troym írta: ↑2025.01.02. 15:18:42Szerintem meg azt kell kiolvasni belőle, hogy nem elégedett a helyzetével és adott esetben leléphet...
Szerintem szakmailag is csalódott:
"Be kell vallanom, hogy amikor aláírtam a Barcelonához, nem gondoltam volna, hogy 4 év alatt csak egy-egy bajnokságot, Copa del Rey-t és Spanyol Szuperkupát fogok nyerni. Legalább a duplájára számítottam, úgyhogy csalódott vagyok"
Meg ahogy nézem a 3-10 perc játékok se tetszenek neki:
A szerződésem meghosszabbítása a helyi újságok témája, de nem az enyém. Focizni akarok, és majd meglátom, hogy mit akar velem kezdeni a klub, aztán az ügynökömmel, illetve a családommal együtt eldöntöm, hogyan tovább.”
Aztán lehet olyat látok bele, ami nincs is, de nekem ez egy panaszkodás és a távozás gondolatának felvetése...
Szerintem meg azt kell kiolvasni belőle, hogy nem elégedett a helyzetével és adott esetben leléphet...
"Be kell vallanom, hogy amikor aláírtam a Barcelonához, nem gondoltam volna, hogy 4 év alatt csak egy-egy bajnokságot, Copa del Rey-t és Spanyol Szuperkupát fogok nyerni. Legalább a duplájára számítottam, úgyhogy csalódott vagyok"
A szerződésem meghosszabbítása a helyi újságok témája, de nem az enyém. Focizni akarok, és majd meglátom, hogy mit akar velem kezdeni a klub, aztán az ügynökömmel, illetve a családommal együtt eldöntöm, hogyan tovább.”
Aztán lehet olyat látok bele, ami nincs is, de nekem ez egy panaszkodás és a távozás gondolatának felvetése...
Nekem a szalgcím bőven elég volt.....
Nyilván erőlködni fogunk vele, nekem a létszám miatt sem kellene már, de Flick varázspálcája hátha....

Nyilván erőlködni fogunk vele, nekem a létszám miatt sem kellene már, de Flick varázspálcája hátha....
Nekem a legutóbbi nyilatkozata alapján sem szimpatikusabb. Elvihetné a United most télen, mert azt a végén belőle sem látok pénzt.
Szerintem elragadott a hév. Csak a második mondatoddal értek egyet.varota57 írta: ↑2024.12.23. 17:30:41Szerintem mindenki fordítva ül a lovon!De Jong ,Pedri,Araujo és Raphinha mellett a legjobb játékosa a csapatnak!Az hogy ez a tehetségtelen Flick nem teszi be az őt minősíti Ráadásul ha el akarják adni jó pénzért játszatni kellene!Aki megveszi röhögni fog hogy szaros 20 milkáért elviheti a világ egyik legjobb középpályását!Én már egy éve megfogadtam hogyha eladják De Jongot nem fogok szurkolni a Barcának ,pedig Cruyff megjelenése óta Barca fan vagyok !Ez megint azt bizonyítaná hogy a rossz játékospolitika tovább folytatódik.Nem értem hogy pl. Ferran.mit keres még mindig a csapatban? Nekem Lewandowski játéka sem tetszik, tiszta alibi játékos!
Flick nem tehetségtelen, csak elvesztette a fonalat. Ha a vezetőség nem dönt másképp, játszatni fogja a srácot. Ha ilyen régóta a Barcának szurkolsz, akkor a komplett keretet is eladhatják, akkor se leszel real drukker. Ferran nem érte meg a pénzét, de mostanában azért fontos gólokat lő. Lewa lassan 37, köszönjük meg neki hogy itt van, kiteszi a lelkét, és néha nagyon szép dolgokat látunk tőle.
- Deluigi
- Entrenador del Barça
Ezért kár volt új reget csinálni.
Lewy minden versenyben vezeti a góllövőlistát, mit csinál akkor az, aki nem alibizik?
Ferran is akkor segít, amikor tud, amikor van rá lehetősége.
De Jong is fog játszani...
Lewy minden versenyben vezeti a góllövőlistát, mit csinál akkor az, aki nem alibizik?
Ferran is akkor segít, amikor tud, amikor van rá lehetősége.
De Jong is fog játszani...
Frenkie-t okolni a vereségért kb. ugyanaz, mint Araújót a PSG elleni kiesésért. Néhányaknak szükségük van egy aktuális bűnbakra, aki nélkül nyilván zseniálisan játszanánk.
Ferran Torresszel értek egyet, ha jobban játszottunk volna, most kevesebben akadnának fenn a 11-esen.
Ferran Torresszel értek egyet, ha jobban játszottunk volna, most kevesebben akadnának fenn a 11-esen.