MVP: Harden
Nem szeretem, főleg a büntetői miatt, de el kell ismerni, hogy parádés idényt fut és egyébként történelmi ő is, amit nyújt.
James Harden became the first player in NBA history to score and assist on 2,000 points each in a season.
Hatékonyság meg nagyon mellette szól.
ROY: Saric
Alapból Embiid lenne, de ilyen kevés meccsel nem tudnám neki adni
DPOY: Gobert
Nyilván a klasszikus nevek jönnek elő, de a francia nagyon jó idén. Vezeti a Defensive win shares mutatót, DPM kategóriában második. Vagy ő vagy Green, utóbbi DPM-ben első DWS-ben második. Szimpátia miatt nálam Gobert, de Green mellett meg simán szól, hogy ő ezt gyakorlatilag 1-5 poszt közt teszi.
6th Man: Lou Williams
Itt ez szerintem a legegyértelműbb.
MIP:
Giannis, de viccet félre téve mondom, hogy a kicsi Thomas is megér egy misét. Nem kap több labdát, de jóval hatékonyabb és hat ponttal átlagol többet mint tavaly. Ráadásul nem kevés franchise rekordot megdöntött, Bird utáni valaha volt második legjobb Celticses egyéni produkciót nyújtja. És egy olyan csapatról beszélünk, ahol nem kevés extra klasszis megfordult.
Antetokounmpo egy picivel van előtte.
COY: Na itt már nincs kérdés számomra és egy ilyen Celtics idény után nincs az az Isten, hogy valamivel ne jutalmazzák a csapatot. Szóval a mi generálisunk Stevens nálam az év edzője, akárhol végzünk. Lehetne Brooks vagy lehet D'Antoni is, de Stevens munkája nagyon beérni látszódik. Bakker 50 győzelmünk van.

Mennyiben is fogatunk Game?
Rosehoz annyit, hogy biztos genetika is számít, de szerintem is sokat jelent a sok kis apróság, amivel lehet kímélni a testet. Akár Curry esetében speciális bokavédők, akár James esetében a fogyás. Rose is biztos ilyen, de nála pl érdemes megnézni, hogy milyen alapból a játéka. Rengeteg betörést vállal (James is, de más súlykategória) és ami ennél rosszabb, hogy szinte minden egyes leérkezésnél annyira "gyenge lábakon" áll, hogy bármikor benne van, hogy elreccsenhet a térde. Szerintem ez nem lehet véletlen.
Érdemes megnézni:
https://www.youtube.com/watch?v=S_rdO8OLHZo
Nyilván nem minden fekete-fehér, de tényleg borzasztó, ahogy talajt tud fogni.