Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.03.28. 00:30:10

Még egyszer megkérdem, tavaly a változtatások után, hogy hogy ismét uralkodtak?

+semmi értelme nem lenne,h pont őket tolják fentről, nem is teszik. Todt szerintem egy másik csapathoz kicsit közelebb áll (t) :D

Lemásolás se fog menni annyira, ha alapból nem tudták így megoldani. Azért itt minden mindenre kihat, szerintem az összes kocsin befigyelne hasonló szárny, ha meg tudták volna oldani az összhangot az általuk kigondolt autó többi részével.

+kérdezem én, ha a szabályzat szerint 1000Ntnál kell olyannak lennie, amilyen, és ugye ennek meg is felelnek ők is, akkor a többiek miért nem teszik ugyanezt? 1000nél még olyan amilyen, többnél meg ki nem tojja le? ha ez a szabály, ez a szabály.

ha már ennyire kihegyezed erre a kikötésre. annak megfelelnek, ennyi.

de szerintem ha sok sírás lesz, akkor megint változtattatnak velük, aztán ha akkor is nyernek, lehet keresni más okot a szapulásra :)

Ha Schumi nem lesz versenyképes (remélem azért még meglepit okoz),akkor remélem még sok összeesküvés elméletet látok itt,és "panaszkodást" mert az azt jelenti,h Vettelék elől vannak :)
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
gergo9
Director del Fútbol

2011.03.27. 23:55:58

ozsimiki írta:Érdekes, amikor tavaly év közepétől sokan sírtak, változtattak a szabályokon,és így kisebb változtatásokat kellett a RedBullnak alkalmazni, jöttetek azzal,h azért nem voltak akkor meggyőzőek. Aha, ezzel az a bibi,hogy az utolsó 4 versenyen már rég a módosított (közkívánatra ugye, pedig a FIA szabályosnak ítélte :D) elemekkel mentek,és kivétel nélkül uralták az összeset...akkor? Fáj, hogy jobb kocsit csináltak idénre is.

Vagy szerintetek nem vizsgálták meg az összes kocsit szezon előtt? Vagy akár minden verseny előtt? Többiek nem tudják így megoldani, lehet meg akarnák,csak nem lenne a kocsi többi része (nem csak úgy van,h felteszük ám az elemeket és kész is van) megfelelő összhangban, egyensúlyban.

De higgyétek azt, hogy a többiek csak azért nem így oldották meg,mert féltek. Véletlenül sem azért,mert nem tudták :D

hasmagasságról meg annyit,h Haminak vmi nagyon leért, bár lehet annak nem volt köze ehhez. ott a pályaelhagyás miatt történt vmi rongálás.

szerk: még a csapatok sem említik ezúttal ezt, bár előbb utóbb biztos kell vmi kifogás nekik is. Bár lehet ezúttal csak elismerik,hogy egyelőre jobban dolgoztak a bikáknál, mert még hosszú az idény. Lehet utolsó szakaszra úgy mennek,hogy már az aszfalt alól versenyez a fél mezőny :D
Persze hogy azért nem másolták le mert nem tudják. De ettől miért lenne szabályos?
Tény 1: 1000Ntal tesztelik az első szárnyat
Tény 2: 70mph-nál az első szárnyra ható erő kb 1400N
Tény 3 Innentől kezdve a szabályzat egy kalap [auto_cenzúra] nem ér együttesen az FIA-val. Talán valós adatokkal kéne tesztelni.
Törésteszten meg javaslom dobálják kaviccsal hasonlóan sok értelme van.
Tény 4:
http://www.kephost.com/images4/2011/3/2 ... 3rr47s.jpg
Ez a Red Bull.
Tavaly 85mm volt a határ idén fogalmam sincs itt viszont 1-2 centinél megint nincs több.
Pár éve a Ferrarinál merültek fel a flexi szárnyak gyakorlatilag még azon a hétvégén cserélni kellett ha jól emlékszem de az közel sem volt ennyire látványos.
Nah mind1 amíg ez nem változik addig megelégszem azzal hogy írásban követem ezt a bohózatot.
Vito
Llegenda del Barça

2011.03.27. 23:21:51

ozsimiki írta:
Buttonnal szemben csak a rajtja idegesít? Ennél egyértelműbb szitu, hogy büntetés lesz abból a levágott dologból, nem igen van. Am most én is láttam legalább valami versenyzői vért is benne, tetszett amit csinált, épp ezért tartom még nagyobb butaságnak ezt a "nemengedem vissza mert nem tudom megelőzni úgyse még vagy 10körig dolgot"

a rajtnál általában túl óvatos, most ezzel két pozíciót veszített, ami a massa mögötti kocsikázást is figyelembe véve a dobogóba került.. egyébként nagyon tetszett a mai teljesítménye, ezt a buttont szeretném látni a továbbiakban is. a massa-s előzésnél nem igazán volt már választása, ha ott visszaengedi a brazilt, akkor alonso is elmegy mellette. kockáztatott, nem jött be.
úgy néz ki idén sem sikerült mindenkire vonatkozó szabályt/megegyezést hozni.. tavaly abban állapodtak meg a nagyok, hogy a 3 kiscsapat kivételével (ők spórolás miatt maradtak ki) mindenki fogja használni a kers-t. ehhez képest "megbízhatósági problémák" (:lol:) miatt kimaradt a redbull-ból.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.03.27. 22:18:36

Szerintem meg sem fordult senki fejében, hogy huncutkodnál a háttérben :D De természetesen vállalom, ha neked így megnyugtatóbb, akkor vállalom :) és gondolom Miihii is.

Amúgy ha vmit véletlen rosszul írnál pl az aktuális állásban, úgyis jelentkezne az illető, hiszen egyszerűen ki tudja mindenki számolni a saját pontjait.

Nah de túlbeszéltük, én vállalom szívesen.
Kép
El fanático
Entrenador del Barça

2011.03.27. 20:31:27

Elnézést, hogy megint a tippversennyel kapcsolatban "szemetelek" , de úgy gondolom, hogy ez közérdekű:

Az e-mail címre való tippelés aggályos és későbbi vádaskodásokra adhat okot, amennyiben csak nekem van hozzáférésem - mivel ebben az esetben megvádolhatnak, hogy én nem adtam le időben a tippem vagy valaki tippjét nem fogadtam el, mert nem időhatáron belül érkezett...stb.

Ezért szeretném megkérni Ozsit és Miihii-t, hogy vállalják el, hogy átveszik tőlem privát üzenteben az e-mail jelszót, amihez így már hármunknak lesz hozzáférése.
Ez fontos, mert lesz, aki bizonyítani tudja, hogy én is ugyanúgy tippeltem, mint bárki és azt is, hogy mindenki pontjai a valós tippjei alapján lett elszámolva.

Lényegesnek tartom, hogy ezt minden résztvevő elolvassa, mert a fair play megköveteli ezt az intézkedést - ezért nem privát üzenetben kerestem meg a két modit.

Amennyiben Ozsi és Miihii nem vállalják, úgy másik két résztvevőt kérek majd fel a feladatra, ami nem áll másból, csupán abból, hogy a tippek leadásának lezárultával ellenőrizni, hogy mindenki tippelt-e / köztük én is / és vitás esetben ellenőrizni, hogy jól számoltam-e el a pontokat.

Köszönöm előre is. :)
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2011.03.27. 18:49:29

Mondjuk muszáj is nyernie Vettelnek az időmérőket, mert nincs KERS az autóban. Szóval szerintem versenyen nem tudnának nagyon egy KERSes autót megelőzni még a hátsó szárnyakkal sem...bár ki tudja. Most nagy fölényben voltak, de szerintem nem lesz ez mindig így, bőven beleszólhat a Meki is meg a Ferrari is más pályákon.
Eazzy
Entrenador del Barça

2011.03.27. 18:46:17

ozsimiki írta: 4. Alonso: béna rajt,utána kihozta a maxot
Ezt én nem mondanám. Jobban kapta el a rajtot mint a két Meki, csak aztán nem volt helye. Ezúttal nem rossz rajt volt, csak pech.

Aztán megint megcsinálta, amit még mindig nem láttam senkitől a jelenlegi mezőnyben ennyiszer, mint mostanában tőle (kivéve Schumi, de most az újabbakra gondolván). Hátulról följött, úgy, hogy nem éppen Virgineket kellett megelőznie...szétgyilkolta a kocsit, agresszív volt. A showt ezúttal ő csinálta.

Más kérdés, hogy ez a Ferrari is kukába való.

Red Bull embertelen jó kocsit csinált megint. Ha idén sem képesek rendesen kihasználni, akkor jó nagy homárok.
Barca_10
Entrenador del Barça

2011.03.27. 18:42:14

Ez az F1 már nem az az F1 ami volt sajnos..2008-ban volt utoljára tényleg olyan évad,amikor a versenyeken is voltak előzések,nem fulladt dögunalomba az egész,és nem 1 csapat volt akit az időmérőn lehetetlen megverni,a versenyen pedig óriási mák kell hozzá.

Az állítható hátsó szárny jólenne, de akkor had használják akkor amikor akarják, nem csak az első 2 kör után, és ha 1 mp-n belül van a másikhoz.Vicc az egész..
“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
Tocy
Director del Fútbol

2011.03.27. 18:36:19

Mihu írta:
senzu írta:Hát ez a futam rádöbbentett, hogy továbbra sem érdemes nézni a Forma1et, kivéve a Red Bull és Vettel fanoknak. Ne haragudjatok, de ilyen unalmas fost rég láttam :roll:
Én is felkeltem, Vettel első kör után 2.5-re volt Hamilton-tól, ráadásul a kör végén megláttam hogy Schuminak defektje van, vissza is aludtam...Rendkívül meglepődtem mikor azt láttam a neten hogy Vettel nyert....Egyébként az RTL-es kommentár kegyetlenül borzalmas...hozzá nem értő Czollner, tök unalmasan közvetítő Walter...én bírtam Palikot akárki akármit mond.
Ma ez már a 2., hogy egyetértünk :D :D Czollner akkora baromságokat tud mondani, hogy fogom néha a fejem. Wéber legalább ért hozzá, bár mikor közvetít, őt is magával ragadja Czollner...de a stúdióban legalább érdekeseket meg jókat mond.
El fanático
Entrenador del Barça

2011.03.27. 18:28:11

Az idény első futamának megfelelt ez - mindenki próbálgatott, az új szabályok közül is mód volt - sajnos- többet is alkalmazni, szóval kb. ezt vártam.

Térjünk is át a tippversenyre:

Ozsi már írta, hogy a két Saubert kizárták és a pontok az ennek fényében kialakult sorrend szerint lett kiszámolva - teszem hozzá, hogy valószínűleg hiába fellebbez a Sauber, nem fogják visszakapni a pontjaikat.

F1 - tippverseny 1.forduló:

A futam végeredménye:

1.Vettel, 2. Hamilton, 3. Petrov, 4. Alonso, 5. Webber, 6. Button, 7. Massa, 8. Buemi, 9. Sutil, 10. Paul di Resta

A pontok összesítésénél speciális helyzet állt elő daffy miatt, aki másodszori figyelmeztetés ellenére sem tett meg a tippjében 10 pilótát a versenyre - csupán 6-ot. Így őt emiatt ki is zárhatnánk a fordulóból, de mivel nem vérre megy, így csupán szólok, hátha nem is emlékezik arra, hogy elszúrta a tippelést.

1. forduló eredménye:

1. FtcSikihun 15 pont
Leomessi14 15 pont
Game90 15 pont
Fecooo 15 pont

2. Miihii 14 pont / 4 darab 3 pontos találattal /

3. Mogyi 14 pont / pontegyenlőség miatt 3 db 3 pontos találattal /

4. Piton 13 pont

5. Gezu25 12 pont / 3 db 3 pontos találattal /

6. Ozsi 12 pont / pontegyenlőség miatt 2 db 3 pontos találattal /

7. LG 11 pont

6. Xathor 10 pont / 1-1 db 3 pontos találattal /
Barca10 10 pont

7. Kamaj 9 pont / 1-1 db 3 pontos találattal /
daffy 9 pont

8. El fanático 9 pont

9. Bob Marley 8 pont

Az azonos pontszámoknál a helyezés megosztott, mert nem lenne igazágos a tipp leadásának ideje szerint rangsorolni, az alapján van értelme, hogy kinek van több 3 pontos találata, de mivel például FtcSikiHun-ank, Leomessi14-nek és Fecooo-nak is egyaránt 3 darab 3 pontos találata van, így Ők 3an osztoznak az első helyen, ahogy Xanthor és Barca10 is a 6.helyen valamint Kamaj és daffy is a 7.-en - tovább nem szándékozom bonyolítani.

A következő - 2.foruló a Maláj nagydíj.
Tippek leadásának határideje: Április 7. csütörtök 23:59.
Tippeket a ebf1tippverseny@freemail.hu
- címre kéretik leadni, a fórum F1 topikjába leadott tippeket a 2.fordulóra már nem áll módomban elfogadni!
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.03.27. 16:59:54

Nemtudom, h ez mekkora előnyt jelentett nekik, de azért a pilótákat, és főleg Pérezt nagyon sajnálom.
Mihu
Director del Fútbol

2011.03.27. 16:31:41

senzu írta:Hát ez a futam rádöbbentett, hogy továbbra sem érdemes nézni a Forma1et, kivéve a Red Bull és Vettel fanoknak. Ne haragudjatok, de ilyen unalmas fost rég láttam :roll:
Én is felkeltem, Vettel első kör után 2.5-re volt Hamilton-tól, ráadásul a kör végén megláttam hogy Schuminak defektje van, vissza is aludtam...Rendkívül meglepődtem mikor azt láttam a neten hogy Vettel nyert....Egyébként az RTL-es kommentár kegyetlenül borzalmas...hozzá nem értő Czollner, tök unalmasan közvetítő Walter...én bírtam Palikot akárki akármit mond.
senzu
Entrenador del Barça

2011.03.27. 16:18:41

Hát ez a futam rádöbbentett, hogy továbbra sem érdemes nézni a Forma1et, kivéve a Red Bull és Vettel fanoknak. Ne haragudjatok, de ilyen unalmas fost rég láttam :roll:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.03.27. 15:52:33

Hát lehetett volna izgalmasabb is, de én is örülök Hamiltonnak, fényévekre volt tőle Vettel az egész hétvégén, ő egy másik géposztály....Button valóban elcseszerintette, de még visszaengedni se tudta volna, 2 kanyar, s előzött Alonso (tuti gyorsan mondták Massanak, hogy Alonso is faster than you, hogy ne tudja Button visszaengedni :lol: )
Alonso legjobb haverja tuti Petrov, most már kellene egy statisztika hány kört autózott össze a spanyol az orosz mögött mostanában! :D
Azért az jó, hogy van ezer féle taktika, majd beindul az üzem, s ugyanúgy fogunk izgulni minden futamon...A végén meg úgyis Hamilton nyer :P :mrgreen:

A Sauberes sztori meg...szegény Perez, pedig hogy végig tolta 1 cserével!

Azért az erőviszonyok nem nagyon változtak!Mercedes maradt egyenlőre ott ahol volt, Red Bull, utána McLaren, Ferrari, Renault!
Kép
Kép
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2011.03.27. 15:05:24

Mozgatható szárny:
Minek vezetik be,ha 66millió megkötést tesznek mellé? 1mp-n belül kell lenni a másodikhoz,és csak célegyenesben,és rajt után leghamarabb 2körrel...
Nevetséges komolyan mondom...

Versennyel kapcsolatban, Hamilton 2. helyének örülök,azt hittem 2hete,hogy 5. hely közelében sem lesz,ez így szuper.
Vettel győzelme pedig várható volt.

Azért remélem izgalmasabb lesz az évad,mert ez a mai futam is elég langyos volt,remélem csak azért mert év eleje van!
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.03.27. 14:40:15

Érdekes, amikor tavaly év közepétől sokan sírtak, változtattak a szabályokon,és így kisebb változtatásokat kellett a RedBullnak alkalmazni, jöttetek azzal,h azért nem voltak akkor meggyőzőek. Aha, ezzel az a bibi,hogy az utolsó 4 versenyen már rég a módosított (közkívánatra ugye, pedig a FIA szabályosnak ítélte :D) elemekkel mentek,és kivétel nélkül uralták az összeset...akkor? Fáj, hogy jobb kocsit csináltak idénre is.

Vagy szerintetek nem vizsgálták meg az összes kocsit szezon előtt? Vagy akár minden verseny előtt? Többiek nem tudják így megoldani, lehet meg akarnák,csak nem lenne a kocsi többi része (nem csak úgy van,h felteszük ám az elemeket és kész is van) megfelelő összhangban, egyensúlyban.

De higgyétek azt, hogy a többiek csak azért nem így oldották meg,mert féltek. Véletlenül sem azért,mert nem tudták :D

hasmagasságról meg annyit,h Haminak vmi nagyon leért, bár lehet annak nem volt köze ehhez. ott a pályaelhagyás miatt történt vmi rongálás.

szerk: még a csapatok sem említik ezúttal ezt, bár előbb utóbb biztos kell vmi kifogás nekik is. Bár lehet ezúttal csak elismerik,hogy egyelőre jobban dolgoztak a bikáknál, mert még hosszú az idény. Lehet utolsó szakaszra úgy mennek,hogy már az aszfalt alól versenyez a fél mezőny :D

szerk:

hoppá...
http://f1gp.hu/hirek/2011-03-27/A-Saube ... Nagydijrol
Kép
gergo9
Director del Fútbol

2011.03.27. 14:21:07

Vito írta: tény, h megint centikkel alacsonyabban van a hasmagasságuk, mint a többieknek
Azért ez már tényleg nevetséges.
Megint hajlik az egész kocsi mint a gumi az első szárny az aszfaltot súrolja de teljesen szabályos. :lol:
pénteki szabadedzésből láttam egy red-bullos kört aztán nekem elég is volt az egész ausztrál nagydíjból.
grat nekik egyre szimpatikusabb csapat.
Mercedes meg. Nem rosszak csak a RBR,Ferrari,Mclaren,Renault van előttük de még talán a Sauber is megcsípheti őket. Futamgyőzelem az egész szezonre nézve teljesen sansztalan , vagyis önerőből biztos ill nagyon úgy néz ki.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.03.27. 13:23:51

Vito írta:ami nem jó az button rossz rajtja, és vettel továbbra is marha idegesítő jelenléte és ujj mutogatása..
:D Ő legalább nem a másiknak mutogat vele,csak jelzi a pozícióját, na meg a kinézetét is ő választotta ugye ki, szóval tényleg van miért haragudni rá :D

Buttonnal szemben csak a rajtja idegesít? Ennél egyértelműbb szitu, hogy büntetés lesz abból a levágott dologból, nem igen van. Am most én is láttam legalább valami versenyzői vért is benne, tetszett amit csinált, épp ezért tartom még nagyobb butaságnak ezt a "nemengedem vissza mert nem tudom megelőzni úgyse még vagy 10körig dolgot"

szerk: nem volt KERS se szombaton, se a versenyen sem a bikákban:

http://f1gp.hu/hirek/2011-03-27/Nincs-t ... ztraliaban
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.03.27. 13:14:47

Vettel győzelmének örülök, viszont az unalmas futamnak nem, a Mercedes nullázása, és az egész 7végén bemutatott teljesítménye miatt viszont iszonyatosan csalódott vagyok. Csak remélni merem, h nem lesz ugyanilyen gyenge az autó egész szezonban. :roll:
Zseniális! :lol:
Messithebest
Director del Fútbol

2011.03.27. 11:12:04

Hát ez hót unalmas volt,és ha ez így marad, hogy Vettel elautókázgat az élen, csak mert jó kocsi van a s*gge alatt, az is lesz. Így könnyű VB-t nyerni.
Petrov nagyot ment,Hamilton sem volt rossz. Schumiért kár,Algu tönkrevágta a futamát. Barrichello pedig.....finoman mondva....visszavonulhatna.....
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
socio66

2011.03.27. 10:50:39

ozsimiki írta: Button: az agya még nyaral
remélem hogy ebben az évben végig 'nyaralni' is fog. :)
tetszett a mai versenyzése,mivel általában leszólom most illik megdícsérnem, sajnáltam hogy megbüntették.
unalmas volt egyébként a verseny,az új kütyük nem sok előzést hoztak,bár szerintem gyulán kívül mindenki tudta hogy mivel a védekező fél kezében is ott van a kers,így nem fognak nagy különbségek keletkezni egy-egy előzés-kísérletnél. ha csak a támadó használhatná a segítségeket,talán akkor lenne valami.
Fernando
Llegenda del Barça

2011.03.27. 10:36:19

Nos hát. Nem volt egy igazán izgalmas futam, de elsőnek nem volt rossz. Engem eléggé zavarnak az új szabályok. Értelmetlen baromságnak tartom, hogy csak akkor lehet használni a hátsó szárnyat, ha 1 msp-n belül van a tag. Miért nem használhatja mindenki akkor amikor akarja? Biztos vagyok benne, hogy nem mindig az a legjobb, ha nyitva van, előzésre meg ott a KERS. Utóbbinál is érzem, hogy ebből még lesz vita idén, nem is kevés, tuti lesznek rá update-ek, amiket majd kopiznak egymásról. Érdekes lesz.

A futamról:
Tulajdonképpen Petrov kivételével papírforma. Vettel Red Bullja verhetetlen, hiba nélkül végig ment, grat. Hamilton is hiba nélkül lehozta. Petrov nagyot köszönhet a Reanultnak, szerintem tartósan nem fogja hozni amit Kubica álatlában. Alonso sajnos lecsúszott az ívről az első kanyarban, de még így is meglehetett volna a 3. hely, ha 2 kiállással játszott volna a Ferka. Webber tré volt, szerintem valami volt a kocsijával is meg vele is. Valószínűleg nem találták a beállításokat, vagy a franc se tudja már a RBR-nél tavalyból kiindulva. Massa megint megmutatta nekem mennyire nem való oda. Mindenki jön föl a rajthoz képest, neki sikerült a 9. helyen végezni. Annyira elmarad Alonso mögött, hogy már rossz nézni (vagy épp jó). Mercik gagyik voltak, Schumacher főleg. Rosberg sajnálhatja Barrichello baromkodását. Pereznek meg Respect!

Mindenesetre: Vamos Fernando!!! :wink:
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2011.03.27. 10:24:40

Kép
Vito
Llegenda del Barça

2011.03.27. 10:22:23

ennél rosszabbra számítottam. maradt a tavalyi szokás, az rb az időmérőn más dimenzió (tény, h megint centikkel alacsonyabban van a hasmagasságuk, mint a többieknek), de a futamokon talán foghatók lesznek.
kíváncsi vagyok, h a melegebb pályákon mennyire fogják enni a gumit.
ami még jó, hogy volt pár előzés, ami nem jó az button rossz rajtja, és vettel továbbra is marha idegesítő jelenléte és ujj mutogatása..
MatyiG
Adminisztrátor

2011.03.27. 10:04:30

Alonso még ha egy jó rajtot elkap ott lehetett volna a 2-3 hely körül.
első két helynél semmi izgalom nem volt viszont ott a Petrov-Alo-Webber-Massa-Button között legalább voltak előzések.

Maláj nagydíjon RB fölény lesz sztem.
:roll:
Válasz küldése