Olvastam a főoldalon, a nyári érkezős-távozós cikket. Vannak benne egyértelmű dolgok, de szerintem vannak benne vitatható tények.
A kapus poszt tiszta, Valdes megy, ter Stegen jön, a kérdés a 2. kapus kiléte.
A védelembe, Puyolt, a szintén torzonborz David Luiz válthatja. Rajta kívül Piqué,Barta, és Mascherano jutna a belső 2 védő szerepre.
Dani Alves gyenge már vagy 2 év óta, de nem tudom kit lehetne a helyére. Montoyában én látok lehetőséget, vagy idén eladjuk a brazil, és veszünk egy jobb bekket, vagy megvárjuk amíg Dani itt kiöregszik, és Montoya majd folyamatosan "lejátssza"őt. Aztán persze ingyen távozik Braziliába

.
Adriano és Alba helye biztos.
Songgal nekem nincs bajom, mert ha játszik, akkor megoldja a feladatát, de ő bármelyik Premier League csapatban alap kezdő lenne. Busquets mögé ez esetben egy olyan ember kellene, mint Pepe idejében Keita.
Fabregas,Xavi,Iniesta helye biztosak, és 1 fiatal lesz még a 4. helyen. Roberto engem még nem győzött meg, őt kölcsön adnám egy spanyol csapatba, hogy ott mit tud alakítani. Az én jelöltem Rafinha, aki szárnyal a Celtában.
És amiért a cikkel nem értek egyet: Pedro és Alexis távoznak? Kérdem miért? Alexis a házi gólkirályunk, és Pedro sincs sokkal lemaradva. Ha az utóbbi 2 évben nem adtuk el őket, fatális hülyeség lenne idén eladni őket. Neymar idén sem rossz, kezdő éve+sérülései is voltak. Az ő igazi éve a VB után lesz azt hiszem(vagy már ott elkezdni). Messi helye egyértelmű.
Telloban kezdetben nagy lehetőséget láttam, lőtte a gólokat, de ha szerepet kap ritkán, akkor sem tud élni vele, elpattan tőle a labda, és csak szenved. Őt egyértelműen eladnám egy angol csapatba. A 4 támadó mellé az Evertonban eddig stabil Deulofeut visszahoznám, nem túl sok meccsen láttam, de ott meggyőző volt. Szerintem egy Tellonál jobb lehetőség lehet.
És akkor a "tartalékok": Oier,dos Santos,Affelay,Bojan,Cuenca,keirrison(ő még papíron a miénk?).
Őket eladni VÉGLEG, nem pedig szenvedni a kölcsönnel. Közölük egyedül talán dos Santos menthető, Tata jelezte, hogy számít rá, de jött a súlyos sérülése. VKP-t jászik, lehet rotálva Busquetsel lenne szerepe, ha Song távozik.
Összegezve én ezekre számítok:
in: ter Stegen, kh(David Luiz), Rafinha,Deulofeu(kölcsönből vissza) Alves és Song távozásával pedig őket is pótolni.
out: Valdés,Puyol(hivatalos), Roberto(kölcsön),Tello,Cuenca,Bojan,Affelay,Oier,Keirrison,. dos Santos(?), Alves-Song(??)