Üdv Urak. Nem tudom hova írjak, mivel részben a tegnapi meccs hatása is kiváltja belőlem az irományomat. Korábban is leírtam már véleményemet, de valahogy eltűnt az éterben.
Szóval a tegnapi meccsről röviden. gyngék voltunk, és továbbra is azzal próbáljuk nyugtatni (itt a vezetőségre gondolok) magunkat, hogy gyengébb meccs volt, kisebb hullámvölgy, nem kell változás...de kell! Én láttam a Bacát a 2000-es évek előtt, jóval a Rijkard, Pep sikerkorszak előtt, de ilyen széthullóban lévő brigádot nem láttam még. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a sikerek előtt is nekik szurkoltam, de alapvető egy csapattól, hogy szakadjon meg a pályán, akkor is, ha éppen nincs a toppon. Nem ténék ki arra, hogy ki hogy játszott, mert az nem az a topic, de a Real megérdemelten nyert, jobbak voltak, és innen gratulálok nekik.
Szóval kapus poszt. Valdes tuti megy. Pinto bár a tegnapi meccs mindkét góljában benne volt szerintem, én ettől függetlenül egy évet adnék még neki. Az ok annyi, hogy Ter Stegen jönne 1. számú kapusnak, mögé ő tökéletes, ismeri a csapatot, a légkört, elfogadta szerepét. Ha más jönne helyére, akkor csak és kizárólag rutinos kapus lehetne. Olyat meg nehezen találunk, aki sokkal jobb, rutinos, csapat nélküli, nem keres többet, elfogadja a padot...maradnia kell egy szezont.
Ha igazak a hírek, akkor a német olyan 15 körül hozható.
Védelem: Bal oldal ok, Jordi Alba, és Adriano elég oda. Középső védő nyilvánvalóan kell, már évek óta kéne. Szerintem amúgy Piqué és Bartra oké lesz, Puyi helyére kell egy f.sza védő. Ide akár a 30-35 milliót sem sajnálnám, mert ez hiányposzt évek óta, nem lehet tovább homokba dugni a fejünket. A kérdés még itt Masc, akit én csípek, azon kevesek közé tartozik, akik mindig hajtanak és meghalnak a pályán, de tetszik nem tetszik, jobb meccsek ide vagy oda, mindig benne van a hiba. Szóval én elengedném őt, ha normális pénzt kapnánk érte, és tudnánk a helyére egy fiatalabb,vérbeli középhátvédet hozni. Jobb oldalon Montoya most hosszabbított, akikor láttam játszani nem okozott nagy csalódást. Ellenben a posztján játszó, teljesen tektika nélkül focizó Alves, aki évekkel ezelőtt a szűk elit része volt, ma már közel sem tartozik oda véleményem szerint. Neki igazából itt akkor ment, amikor Messi szélen tolta, és kijátszottak ott mindenkit, valamint baloson Abi volt, aki nem ment előre, tólodott egy kicsit az egész védelem, és hárman megoldották, ha labdavesztés volt. Azóta nulla. Védekezni, egy odaszúrt cölöp is jobban tud, támadásban meg nem nagy segítség. Beadásai oktatófilmbe volók, a "hogy ne adj be" fejezetnél. A tegnapi meccsen is ő adta el az első gólnál. Abból kontráztak le minket. Ebben főleg az zavart ismét, hogy ha megnézitek egy felső kamerából még a félpályáig sem ér vissza, mire a Madrid már a gólnak örül. Nagyon remélem, hogy év végén eltakartják innen. És aki azt mondja, hogy jobbat nem találunk...de alálunk. Olyat aki jobban védekezik, és mivel Jordi Alba felszaladgál a másik oldalon, így nem is nagyon kéne mindkét oldalt engedni. Ráadásul Jordi még vissza is fut...
Itt ugye a már évek óta kívánt egy darab minőségi, rutinos középhátvéd kerül sokba, a másik két posztot meg lehet oldani a távozók vételárából.
Középpálya: Itt ugyan továbbra is uraljuk a meccseket, de valami nem oké. A öregedő Xavit nem lehet egy személyben pótloni. Nálam itt mennének a töltelék játékosok, mint Affelay, Dos Santos és kölcsönbe Sergi Roberto. Visszajönne Rafinha Ini cseréjének. Busi nyilván maradjon, de neki is kéne valami jobb alternativa. Song nem rossz játékos, de valahogy ő is beállt a sorba, tudja, hogy csak kivételes esetben játszik Busi helyett. Lehet ide valami többoldalú játékos kéne, aki akár tmadó középpályást is tud játszani, de akár védőt is. Ilyen Gündogan féle valaki kéne a helyére. Nálam a leglényesebb poszt a Xavi/Fabre posztja. Ezért sokat fogok kapni, de én valamelyiket mindenképpen elengedném. Mindkettő piacképes még, tehát pénzt is látunk belőle. A távozó helyét fel kell tölteni (de jó lett volna, ha Tiagot itt tudják tartani). Xavi öregszik, lassul, max 2 éve van ezen a szinten, de ha még nem is olyan szinten tolja, mint korábban egy stabil jó szintet hoz továbbra is. Ugyanakkor lehet az ő jelenléte veti vissza Cesct, a kikiáltott utódot, aki 3 éve arra vár, hogy átvegye a stafétabotot. Azóta edzők jöttek,mentek, de Xavi örök, Cesc örök csere, vagy nem Xavi helyén játszik. Lehet hogy mentálisan már nem tud emiatt felpörögni, hiszen tudja, hogy kulcsszerep Xavié, max az ő távozásával kerül ténylegesen előtérbe. garantált az is, ha kezd, hogy a 60. perceb lecserélik. magyarul előre tudja mi lesz vele. Cesc ellen meg éppen az előbb leírtak szólnak, mert azért nem tudta kiszorítani ennyi idő alatt sem Xavit, ráadásul Xavival ellentétben az ő teljesítménye nagyon hullámzó. Tegnap pontosan a 0 számmal volt jellemezehető. Szóval én az egyiket mindenképpen aldnám! Songot is, meg a töltelékekekt is, és ingyen visszahoznám Rafinhát, és igazolnék még 2 jó játékost ide, ami szintém megoldható lenne az eladási árukból (max egy kicsit kéne megtoldani)
Csatársor: Messi egy kalap sz.r mpostanában, de én őt nem tudom bántani. Pontosabban tudom, de aótudom azt is, hogy képes ő még arra, hogy egyedül nyerjen nekünk meccseket. Neymar jó, csak ne dobálja már magát ennyire, meg használja ki a helyzeteit. Náalam Tello mehet, érte még egy kis pénzt is kaphatunk. Helyére vissza Deu. Én nagyon örülnék, ha hoznánk egy középcsatárt, mert ezáltal legalább a taktikai repertoár bővülne. Alapból maradhatna ez a szisztéma, de ha kell, lenne egy erős ember, aki leköti a védőket. De ez csak álom... A Pedro-Sanchez páros mindig hajt, küzd, de valahogy nem elég gólerősek (még ha idén sok gólt is löttek) Valahogy bennük nem érzem azt, hogy egyedül eldönthetnének meccseket, ha cserék, akkor valahogy nem várok tőlük semmi extrát. Pontosabban várok én, csak nem kapok...A várfrissítés miatt az egyiküket eladnám, és hoznék az árából valakit, mert kell a tűz. Ja és Cuenca is mehetne
Összegezve én úgy gondolom, hogy jelentős kiadás a kapus, és a középhátvéd. A többi általa leírt posztot ugyan nem minden esetben lehetne az eladási árból megerősítebni, de nagyban fedezhetné, ha jól csinálnánk.
Mindenképpen kelll egyedző, aki tud motviálni, ha kell ordítani, ha kell Messit lecserélni, büntetni...olyan akinek van tekintélye, aki fel meri és fel tudja kavarni az állóvizet.
De leginkább a Fifa büntetés eltörlése kell. Ha az marad, akkor 5 évig itt nem lesz semmi amit nyerünk, mert az az egy év kiesés kicsinál minket. Ne gondolja senki, hogy jól járnánk vele. A real feljövőben van, erősödni fog. Az Atma lehet nem produkál még egy ilyen évet, de nem lesz rossz. Nemezetközi szinten meg nagyon le fogunk marani.