zsírosdeszka írta:
Azért ennyi utálkozás nincs a másik oldalon (ott is van, de nem ennyi). Már bocsi, de most úgy csinálsz, mintha 83 éves lennél, Franco idejében éltél volna. Én meg azért utálom a Ferrarit, mert 1956-ban Juan Manuel Fangio ott versenyzett Alberto Ascari helyett akinek szurkoltam és meghalt...Kicsit sarkallatos a példa, de ez már réges rég elmúlt. Ha kiscsapatnak akarsz szurkolni akkor ott a Getafe vagy a Szalonna FC. Ha visszaolvasol, Alves is megcsinálta ezt, viszont ő alárúgott más alá, hogy kitegyék. Semmivel sem sportszerűbb. Úgy tesztek, mintha ezen dőlt volna el a meccs. Miért nem lehet bevallani, hogy csak a hibát keresitek? Ismerjétek el, nyugtázzátok egymás között, hogy ilyen meg olyan szarok, hányinger keltők stb. Talán úgy megnyugszik a lelked. Egyébként nem értem, hogy miért nézitek? Én azért nézek Barca meccset, mert szeretem a szép focit valamint, hogy meglássam az esetleges gyenge pontjait, amit én alkalmaznék ellenük. Nem azért, hogy Valdesben, Piquében meg Alvesben keressem a hibát. Nem volt etikus, de nincs mibe belekötni. Ezer meg ezer sportágban megcsinálták már ezt. Nem 1 csapat azért veszítette el a BL-ben az uccsó meccsét, hogy a gyengébbik ellenféllel játszhasson a legjobb 16 között. ÉS? Ne tegyetek már úgy, mintha a Barca lenne minden csapat számára a szent és a példakép.
Aha....úgylátom hogy jó emberbe botlottam

56-ban már szurkoltál Ascari-nak, akkor minden bizonnyal nem egy korosztályból származunk

A tegezésért bocsi, de erre egyik ismerősöm mondott egy jó hasonlatot: "Tegezve is el tudok küldeni bárkit az anyjába meg magázva is. Nem az a tisztelet mértékadója hogy valakit tegezek vagy magázok." Úgyhogy a tisztelet megvan, annak ellenére hogy Te Real szurkoló vagy, én meg Barcás. Főleg ahogy olvasgattam a hsz-ediből, Te a normálisabb részhez tartozol.
Nem vagyok 83 éves, de valamennyire próbálok azonosulni azzal a mentalitással, szellemiséggel ami a Barcát övezi.
Nem akarok kiscsapatnak szurkolni. Én már egyszer választottam egy csapatot, és ez az FC Barcelona. Ez nem divat, hanem igazi szimpatizálás.
Nem a hibát keresem a Real játékában, játékosaiban. Amikor Alves azt hiszem a Racing Santander ellen úgy rácsúszott a csatárra, hogy majdnem úgy eltörte a lábát mint ahogy eltörték Eduardo-nak, akkor igen sűrű káromkodás közepette nyílvánítottam ki a véleményemet. Illetve azt is utálom mikor fetreng. De erre manapság a legjobb példa az én személyes "kedvencem", Busquets. Hánynom kell amikor meglátom hogy a földre kerül és előadja magát.
Azért néztem a Real meccsét, mert csináltam a műszaki rajzomat, és mivel a szobatársaim miatt zenét nem tudtam hallgatni, így muszáj volt bekapcsolni a tv-t hogy rajz közben ne unjam halálra magam. Legalább jót szórakoztam Hajdú B.-n meg Méhes Gabin
Az hogy a Barca nem lehet példakép más csapatok számára....ezzel vitatkoznék. És ezzel nem csak a fórumon vagyunk így egy páran (százan) hanem a szakmában is sok edző, régi játékos, szakember. Én nem azért szerettem meg a labdarúgást, mert 10 játékos védekezett a kapuja előtt 30 méteres körzetben, hanem azért, mert például a brazilok, a 2000-es évek holland válogatottja, a 2000-es évek elején a Figo-Zidane-Ronaldo-Roberto Carlos fémjelezte Real Madrid, a Beckham-Giggs-van Nistelrooy-Scholes-al felálló MU, a talán minden idők legjobb Arsenal-ja ami veretlenül lett bajnok Henry-val Bergkamp-pal, Pires-szel, Wiltord-dal, és természetesen a Barcelona szemet gyönyörködtetően, attraktívan játszott. Nem pedig azért, mert a Chelsea végigjátszik úgy 180 percet egy BL elődöntőben, hogy ezalatt két helyzete van, abból is az egyik egy lepattanó amit Essien elbikázott és beakadt a léc alá. Vagy mondhatnám azt is hogy az Inter a zseniális Mourinho-val, ami középkezdés után visszavonult a saját 16-osára és várta hogy jöjjön a Barcelona. Nekem nem ez a foci. Nekem ez a foci megszégyenítése. És ilyen esetekben nem tudom elfogadni azt hogy a cél szentesíti az eszközt. Mert ha más úgy is tovább tud jutni hogy nem áll be 10 emberrel védekezni 30 méterre a kapujától, akkor az Inter vagy a Chelsea is tovább tudott volna jutni...
De hogy ne legyen nagyon off, most eszembe jutott egy kb 2 vagy 3 évvel ezelőtti barcelonai El Clasico, amikor a Real semmi mást nem csinált, csak beállt a kapuja elé, ha meg jött a Barca, akkor vagy Gago vagy Ramos úgy felrúgta a labdás embert, hogy 20 percig se szabadott volna őket a pályán hagyni. És emlékszem, akkor a sok realos azzal jött, hogy ellenünk ezt kellett csinálni, így volt csak esélyük. Hát ha én Real drukker lennék, és egy El Clasico-n azt látnám hogy a csapatom jóformán 8-9 emberrel védekezik, lehet hogy leköpném a tv-t. Pont egy El Clasico-n. De lehet hogy csak azért jelent nekem ennyire sokat, és azért van ilyen misztikus értéke a Klasszikusoknak, mert még fiatal vagyok és bennem van a hév.
zsuni!!
Elég ha Vincze Ottón kívül még egy UEFA megfigyelő vagy befolyásos személy látta azt a bólintást Mourinho-nál. Ezt elég nehéz megmagyarázni, főleg így hogy időben közel volt egymáshoz a bólintás és a kiállítás is, és mindkét kiállítás ennyire egyértelmű volt. Főleg Ramos-é.