Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Deus
Boixos Nois

2012.02.18. 22:56:52

lenne egy kérdésem...
Még pedig az, hogy hány pont különbségnek kell lennie ahhoz, hogy már sorfalat kell állnunk Madridnak? :oops: :evil: Eddig megvan most 10p különbség...
KépKép
tri_campeones
Jugador del Barça

2012.02.18. 15:11:18

sjd
Llegenda del Barça

2012.02.18. 14:51:14

messideco írta:Nagyon valószínű, hogy 3-4-3 lesz a Valencia ellen Alves és Mashcerano eltiltásának következtében :S
Ha nem, akkor Puyol vagy Adriano lehet a jobbszélen, középre kerülhet Bartra vagy Muniesa, írja a hivatalos oldal.
Én azért még mindig inkább egy Montoyát látnék a jobbszélen, mint az említett két fiatalt középen

és nagyon remélem, hogy nem 3-4-3ban megyünk neki egy ilyen szélsőjátéknak
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.02.18. 14:34:12

messideco írta:Adriano nem sérült? :?
Na ez az, ami gáz. Elvileg van egy kisebb sérülése. Remélhetőleg játszhat a hévégén, de én sosem voltam elájulva a védői teljesítményétől (sem). Ha nem épülne fel, akkor még azt tudnám elképzelni, hogy Sergio lép hátra és Thiago, vagy Keita lesz a vkp.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
messideco
Presidente del Barça

2012.02.17. 15:35:19

Adriano nem sérült? :?
Kép
"And my heart will leave you never."
ab1daL
Director del Fútbol

2012.02.17. 14:23:20

Mivel a Valencia elleni kupa meccseken mindig Puyi volt a jobb hátvéd, most se változik a dolog: Puyol-Piqué-Abi-Adriano.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
MatyiG
Adminisztrátor

2012.02.17. 14:08:07

Szerintem Puyol lesz a szélen középen meg Sergio lesz Piqué mellett, vkpban pedig Keita. :)
messideco
Presidente del Barça

2012.02.17. 14:06:42

Nagyon valószínű, hogy 3-4-3 lesz a Valencia ellen Alves és Mashcerano eltiltásának következtében :S
Ha nem, akkor Puyol vagy Adriano lehet a jobbszélen, középre kerülhet Bartra vagy Muniesa, írja a hivatalos oldal.
Kép
"And my heart will leave you never."
xbalix
Jugador d'estrella

2012.02.13. 13:05:07

Az lesz a komoly ha sorfalat kell allni utana meg lealazzuk oket! :D Mar alig varom!!!
This is what I want to be...DRUG FREE
FC BARCELONA - Szerelem '94 óta
g1475
Barça C

2012.02.13. 12:47:08

azért 3-4 éve nyerünk szinte mindent,ezt amúgy se lehet a végtelenségig csinálni..egyszer minden szép,és jó elmúlik..ha a bajnokság el is megy,a s.kupa behúzható,meg reméljük a BL...panaszra semmi ok...
xbalix
Jugador d'estrella

2012.02.13. 12:37:30

Sajnos nem lattam a meccset, igy latatlanban annyit, h nekem negyon meglepo h a Xavi, Ini, Cesc harmasbol Senki sem kezdett... Sergi Roberto soha nem volt meg kezdo. Thiago meg tapasztalatlan, bar teny h hatalmas tehetseg. Oke h mindenki rossz napot fogott ki, de talan egy stabilabb kpalyaval kereshettunk volna vamalit. Mind1, Pep tudja... A masik meg h a real teljesitmenye, h 22bol 19 meccset megnyer, az sztem nem normalis... Teny h sok a dontetlen, de ez a normails, h pl most megnezzuk az europai topligak allasat. Most sovany vigasz, de en meg nem mondanam rossznak ezt a szezont, inkabb azt h a real emberfelettit jatszik. Ettol fuggetlenul meg jobbak vagyunk, es elorebb tartunk. A lenyeg h ok sajnos sikerehesebbek, kisebb csapatok ellen is es sztem itt a kulcs. Szep napot!
This is what I want to be...DRUG FREE
FC BARCELONA - Szerelem '94 óta
Cali
Entrenador del Barça

2012.02.13. 11:52:50

Nem akarunk sorfalat állni, de az sem lenne sokkal jobb, ha pl. a Real nálunk biztosítaná be a bajnoki címét...
madridronie
Madridista

2012.02.13. 11:47:46

a Madrid remélem nagyon a bajnokságra koncentrál majd,
Ha a Barca továbbra is ezt a tendenciát folytatja, akkor lassan a Real is lightosabbra veheti a dolgokat a bajnokságban (na persze csakis ésszerű keretek közöt)! 8)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.02.13. 11:37:21

visca el barca írta:vki magyarazza mar el nekem, hogy ez a sorfalállás miként mukodik, mikor kell, miért nekunk stb.
ha a klasszikus előtti meccsen matematikailag is bebiztosítanák a bajnoki címet,akkor kéne sorfalat állnunk nekik tiszteletből
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
visca el barca
Presidente del Barça

2012.02.13. 11:33:28

vki magyarazza mar el nekem, hogy ez a sorfalállás miként mukodik, mikor kell, miért nekunk stb.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
zsoltfree
Capitá del Barça

2012.02.13. 11:29:33

Sok tényező van most a fejemben:

- a bajnokság már elment. Most 10 pont a különbség de ha még 2szer kikapunk az el Classicóig a Madrid pedig egyszer sem, akkor sorfalat kell állnunk, na azt semmiképpen sem szeretném.
- a bajnokságban most remélem pihentetnek a BL-re amit remílem így már megnyerünk.

- Villa és Afellay sérülése nem holnap jön rendbe de rajtuk kívül elvileg már mindenki egészséges, valamint visszatér Keita is (jó nem egy Messi de akkor is). Az időközben berobbant fiatalokkal mint Thiago, Cuenca (és Tello?) most már elég hosszú a padunk egy jó hajrához a BL-ben. A BL-ben a nagy ellenfelei a Barcának a Cheslea és a Madrid és talán a Milan. A Chelseának nagyon kell hajtani a bajnokságban a pontokért, tehát nem tartalékolhat BL-re, a Madrid remélem nagyon a bajnokságra koncentrál majd, valamint a Milannak is teljes erőből kell hajtani a Serie-A pontjaiért. Nagyon remélem hogy a BL-t és a kupát behúzzuk.

- a forma tény hogy rossz mostanában, de azért nem temetném még a csapatunkat. Minden meccsen van nagyon sok helyzetünk és szerencse és a bírói faktor sincs nagyon meg a meccseinkben a javunkra. A legutóbbi meccsen is pl talaj és pálya, ezek olyan tényezők amik most már nem lesznek. A januárt egy klub-vb után kezdtük úgy hogy volt benne 6 plusz kupa találkozó, amik azért nem voltak gyenge meccsek. Ha azt nézzük hogy a kupa és a klub vb miatt kevesebb mint két hónap alatt 4 meccsel többet játszottunk mint a Madrid, a többi csapathoz képest pedig +8 meccs. Ezek között voltak azért sérültek is: Sergi, Iniesta, Pedro (lehet volt még csak nem emlékszem), valamint Keita az Afrika kupán volt. Ehhez még hozzájön az hogy Messinek és Fabregasnak akik eddig a legtöbb gólt lőtték) nagyon nem ment a játék.

- A sok hiányzó visszatérésével és a közben felfejlődött fiatalokkal szerintem tudunk egy jó hajrát csinálni és benne van bőven egy 5 kupás év a mostaniban is.

- a hab a tortán az lenne hogy az El SLassicót még azért megnyernénk, hogy ne legyen teljes a Real öröme.

- a bajnokság elvesztésével kétes érzéseim vannak:
Van az a része hogy szomorú vagyok, mert simán nyerhetnénk a bajnokságot, mert nem sokon múlott az egész, DE
a keret magja eléggé régen itt van. Megsaccolni sem tudom hogy Puyol és Xavi már mennyi kupát őrizget otthon. Ráadásul a spanyol különítménynek ezeken a klubsikereken kívül jött egy vb (van akinek eb is) cím is. Messinek a klubsikereken kívül a sok egyéni siker is gazdagítja a vitrinjét. Ki lehet jelenteni hogy örülök hogy eddig is bírták ezt a nagy hallhatatlan megbélyegzést. Ez a bajnokság remélem egy gyógyító pofonként fog rájuk hatni, és jövőre egy elég tág keret tud nekivágni a bajnokságnak egy jobb Cuenca-Tello-Thiago trióval, valmint egy egészséges Affelayal és Villával, akik újra bizonyítani akarnak majd a világnak.

(a Madrid egyébként ennyi év után és ennyi erőfeszítés és lóvé után azért megérdemelne egy bajnokságot is)
Chino
Llegenda del Barça

2012.02.13. 11:11:01

Nem akarok párhuzamot vonni a Madriddal a nyilatkozatok terén, azt azonban nem ártana megemlíteni, hogy ki, hogyan reagál ezekre. Mou elküldte a p..ba az egész játékvezetői testületet, még a játékosok is bíróztak rendesen. Itt Piqué annyit mondott, hogy nem a sporikra kell fogni a dolgot, ők hibáztak, Valdes meg megjegyezte, hogy itt is ott is voltak kétes ítéletek, de nem ebben keresendő a hiba. Ennyi. Szerintem ez nem takarózás.
A tv előtt én is elküldtem melegebb éghajlatra a sípos úriembert, de így meccs után végiggondolva a meccset a bírói ténykedés ellenére simán hozhattuk volna a mérkőzést, még egy ilyen első félidő után is. Azért az bizakodásra ad okot (ha más nem is), hogy a második 45 percre fel tudtuk szívni magunkat Xavi, Ini és Cesc nélkül is. Az már más kérdés, hogy nem volt elég. Mostmár tényleg úgy tűnik, hogy ez a hajó elúszott, azért az megelégedéssel töltene el, ha itthon megcsapnánk a madridot. A Bl-ben még bízom, az erősebb csapatok ellen nem szokott gond lenni a motivációval. Ha a bajnokságot vagy akár a kupát el is vesztjük bl győzelemmel is erőn felül teljesítene a csapat és megsüvegelendő szezon lenne, még büszkébb lennék a fiúkra.
Jövőre pedig tiszta lappal indulunk.
Forca Barca!!!!
miihii
KHAL

2012.02.13. 11:05:47

daffy írta:ez mind rendbe,csak azt nem értettem,hogy ha nem okolják őket,akkor minek felhozni? de lényegtelen az egész
Ilyenkor jön be a képbe,h vajon h szólt a kérdés,amire feleltek!? Plusz még az is ugye,h erősen össze "kell" csengenie a véleményeiknek egymással,pláne Guardiola-éval :) Gondolom ezért is említették többen is a "bíró hibák benne vannak" c. fejezetet is,meg h "még mindig nem adtuk fel,csak....... " De tényleg túl sok szót nem érdemelnek ezek.Ahogy mondod,lényegtelen dolgok ezek tulajdonképpen.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.02.13. 11:05:37

daffy írta:
miihii írta: Ugyanezek a srácok ugyanígy felhozták ezt az Európai Szuperkupa után s,amit megnyertek és egy botrányos libalegelőn játszott meccsen.(Főleg asszem a tavaly előtti volt különösen borzasztó,amikor füvet is cs nyomokban tartalmazott a pálya...)

Nem érzem én sem úgy,h kifogáskeresésként említették meg,hanem ez is hozzátartozott a meccshez.Azért sem hiszem,h a pályát okolnák,mert azért ennél rosszabb állapotú gyepen is tudták hozni magukat.Tehát ugyan nem épp a mi játékunkhoz ideálisak voltak a körülmények,de hát egyrészt nem is mindig lehetnek,másrészt az ellenfél is azon játszik,harmadrészt pedig van akkora különbség (papíron) a két csapat között,h nem lehet elfogadható indok erre hivatkozni.És ezt sztem tudják ők is...
ez mind rendbe,csak azt nem értettem,hogy ha nem okolják őket,akkor minek felhozni? de lényegtelen az egész
Szerintem csak azért, mert a meccsről beszéltek és az ember nem gép, hanem egy élőlény, akinek vannak jó és rossz érzései egy-egy eseménnyel kapcsolatosan, amikről nem hallgat, ha megkérdezik. Mert nem egy hűvös racionális valaki és nem teszi patikamérlegre előtte feltétlen minden egyes szavát. De amint kiejtették a szájukon, már korrigáltak, hogy ez nem kifogás. Sportolsz te is ha jól tudom és csapatsportot is ( vagy már nem?), tedd a szívedre a kezed és mond azt, hogy egy-egy vereség után nem beszélgettél másokkal olyan dolgokról, amik nem feltétlen a legfontosabbak és döntőek voltak egy-egy meccs kapcsán, de mégis hozzátartoztak. Persze az nem médiában történt, de nem is durva vádaskodásról, vagy kifogáskeresésről volt szó ( én is egy-egy meccs után felhozok olyan körülményeket kosárlabdában, amik zavartak, még, ha adott esetben nem is amiatt kaptunk ki... Pl: Kikaptunk 2 ponttal idegenben egy rangadón, ahol az utolsó 40 másodperc rajtján még 3-al vezettünk... Elmondtam a meccs után, hogy az ellenfél egyik játékosa 6 fault után pontozódott ki, mint az NBA-ben, ami a bírók hibája volt :D ,de hozzátettem, hogy nem emiatt kaptunk ki, mert egy ilyen szituációban nyernünk kellett volna.. Szerintem ez sem kifogás). Na mindegy, zárjuk le :)
daffy
Madridista

2012.02.13. 10:56:55

miihii írta: Ugyanezek a srácok ugyanígy felhozták ezt az Európai Szuperkupa után s,amit megnyertek és egy botrányos libalegelőn játszott meccsen.(Főleg asszem a tavaly előtti volt különösen borzasztó,amikor füvet is cs nyomokban tartalmazott a pálya...)

Nem érzem én sem úgy,h kifogáskeresésként említették meg,hanem ez is hozzátartozott a meccshez.Azért sem hiszem,h a pályát okolnák,mert azért ennél rosszabb állapotú gyepen is tudták hozni magukat.Tehát ugyan nem épp a mi játékunkhoz ideálisak voltak a körülmények,de hát egyrészt nem is mindig lehetnek,másrészt az ellenfél is azon játszik,harmadrészt pedig van akkora különbség (papíron) a két csapat között,h nem lehet elfogadható indok erre hivatkozni.És ezt sztem tudják ők is...
ez mind rendbe,csak azt nem értettem,hogy ha nem okolják őket,akkor minek felhozni? de lényegtelen az egész
miihii
KHAL

2012.02.13. 10:47:34

daffy írta:
Kalap1988 írta:...
játékosinterjúk: felfogtam őket,de neked nem fura,hogy nem akarják másra fogni,de mindegyik felhozza? :roll:
Ugyanezek a srácok ugyanígy felhozták ezt az Európai Szuperkupa után s,amit megnyertek és egy botrányos libalegelőn játszott meccsen.(Főleg asszem a tavaly előtti volt különösen borzasztó,amikor füvet is cs nyomokban tartalmazott a pálya...)

There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.02.13. 10:20:02

daffy írta:
játékosinterjúk: felfogtam őket,de neked nem fura,hogy nem akarják másra fogni,de mindegyik felhozza? :roll:
mi a különbség a kettő között:
- megbuktam a vizsgán,mert nem tanultam
-megbuktam a vizsgán,de nem akarom arra fogni,hogy olyan példákat kaptunk,amiket eddig nem tanultunk,a tanárra se fognám,aki végig hátráltatott,hanem én voltam a béna
Egyébként szívesen beszélgetnék Veled erről, mert jól látod a dolgokat! Amire írtam, hogy arcos vagy, az csak annyi, hogy kezded érezni a biztos bajnoki címet, és egy kicsit jobban odaszólogatsz ami tulajdonképpen rendbe is van!
nézd,ezt a bajnoki címet nagyon nehéz elbukni,de ha tudnád,hogy engem mennyire foglalkoztat a labdarúgás jelenleg,akkor nevetnél. én nem vagyok normális,mert mindig mindent kritizálok,legyen az barca vagy real. a mostani real sem tetszik,hiába megy 10 ponttal. mindenbe belekötök,mert a tökéletesre törekszem általában. ez egy "hibám". eddig is odaszóltam mind2 csapatnak(és szurkolóknak),eztán is meg fogom tenni.ha innen elbukja a real a bajnokságot,az az évtized vicce és ezt azt hiszem,hogy nagyképűség nélkül ki lehet jelenteni
Lehetnek objektív tényezők, amik hátráltatnak bármilyen megpróbáltatáson. Ettől függetlenül a fő felelősség mindig a tied. Szerintem ennyit mondtak. Miért ne mondhatnák, hogy rossz volt a talaj, ha az volt? Nem ezért kaptunk ki, de nem esett jól. Ebben semmi kivetnivaló nincs. Főként, mert nem győzik hangsúlyozni, hogy nem ez a lényeg. Szó sincs itt kifogásról, elmondtak mást is, mint a közhelyeket és kész.
Léfe
Entrenador del Barça

2012.02.13. 10:13:21

Sajnos örök igazság, hogy a sikerek összehozzák a csapatot, nincs gond. De ha kudarc van akkor minden baj előjön, még az is ami máskor nem számitott. De ez igy müködik a szurkolók esetében is. Gyözelem, siker
nem magyarázando, csak hurrá. Eléggé természetes a visszaesés. Hagyjuk a birókat, meg az edzőt is. Tévedtek a mi javunkra is meg forditva, de az elmult 3 évben nem számitott. Meg az edző is jó volt. Most minde rossz? A fő kérdés mikor lesz ismét bajnokcsapatunk, mert ne áltassuk magunkat a Reikard első bajnoksága 6 év pauza után jött. Nos ezt kell elkerülni. Hogyan ? Öt-hat uj játékos kell, talán/?/ edző is, de garancia semmire nincs. Mi dolgunk csak annyi, hogy szurkoljunk.
Fecó
daffy
Madridista

2012.02.13. 09:41:05

mi a különbség a kettő között:
- megbuktam a vizsgán,mert nem tanultam
-megbuktam a vizsgán,de nem akarom arra fogni,hogy olyan példákat kaptunk,amiket eddig nem tanultunk,a tanárra se fognám,aki végig hátráltatott,hanem én voltam a béna
Egyébként szívesen beszélgetnék Veled erről, mert jól látod a dolgokat! Amire írtam, hogy arcos vagy, az csak annyi, hogy kezded érezni a biztos bajnoki címet, és egy kicsit jobban odaszólogatsz ami tulajdonképpen rendbe is van!
nézd,ezt a bajnoki címet nagyon nehéz elbukni,de ha tudnád,hogy engem mennyire foglalkoztat a labdarúgás jelenleg,akkor nevetnél. én nem vagyok normális,mert mindig mindent kritizálok,legyen az barca vagy real. a mostani real sem tetszik,hiába megy 10 ponttal. mindenbe belekötök,mert a tökéletesre törekszem általában. ez egy "hibám". eddig is odaszóltam mind2 csapatnak(és szurkolóknak),eztán is meg fogom tenni.ha innen elbukja a real a bajnokságot,az az évtized vicce és ezt azt hiszem,hogy nagyképűség nélkül ki lehet jelenteni
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.02.13. 09:20:32

daffy írta:
barca2010 írta: Igazad van! Egy kérdés! Ha te valamit nem úgy csinálsz a munkahelyeden, ahogy a főnököd kéri, akkor tőled is levonják a fizudat??? Ja, te mindig tökéletesen csinálsz mindent!
Daffyt csíptem eddig, de mostanság kezd egy kicsit átmenni arcosba, nehogy a szezon vége megint nagy csönd legyen!
úgy kirúgnak,mint a huzat,ők pedig max nem játszanak.
én vagyok arcos? ember,mi megy a forumon? pep a tökéletes edző,meg motivátor,holott a csapat nincs motiválva. messi az isten,de nem lehet elvenni tőle a tizenegyest,mert megsértődik. a sorfal témát feszegetik,aztán meg alázás lesz a klasszikuson. undorítónak titulálják a bírózást,most meg nincs 2 olyan hsz,amelyben ne lenne megemlítve. a játékosok mindenféle kifogásokat említenek,pálya nagyság,meg fagyott talaj. nem lehet kritizálni a csapatot,mert a múltban nyert 3 évig mindent. a real is a barca ellen,mégsem írja senki kifogásnak. egyszóval kétszínűség,nagyzolás,ellentmondások tömkelege ami itt megy és én vagyok a nagyképű? ez a forum akkor színvonalas,ha fut a szekér. kritikát elfogadni itt kevesen tudnak,de osztani annál inkább. most pl veled az élen.
A szurkolókkal kapcsolatosan nagyrészt sajnos igazad van, a többség mindenhol ilyen, épp ezért nem értem, hogy miért foglalkozol vele? Viszont a játékosokról azért el a kezekkel ( nem arra célzok, hogy nem lehet kritizálni őket)! Olvasd el még egyszer az interjúikat, ahol persze megemlítik a kemény gyepet, de arra fogják? Nem, csak magukra. Voltak hátráltató tényezők, de mégis csak mi vagyunk a hibásak. Ezt mondja mindenki, nyugodtan olvasd el még egyszer és annak értsd, ami le van írva. Nem bírózik senki közülük és nem fogják semmire. Csak megemlítenek egy-két tényezőt, ez nem kifogáskeresés, tényekről beszélnek. A kifogás az, amikor csak arra fogod és semmi másra. Itt pedig zárójeles megjegyzésekről van szó és 3-szor annyi önkritikáról. Ez nagyon nem ugyanaz.. Visszavágni nem akarok, mert az a mutogatás lenne megint, de nem érdemes összehasonlítani ezt a ti tavalyi kommunikációtokkal. Nem írok példát, mert ne vitázzunk erről, de gondold át. Teljesen korrekten nyilatkozott mindenki és még azt sem mondanám, hogy itt válság van és meg kell keresni az felelősöket. Szerintem nincs és nem kell. Egyszerűen nem megy, az akarattal én nem éreztem nagy problémát, de nem élesek a fiúk idén, főként idegenben, ti pedig igen. Ez valahol természetes és nem biztos, hogy felelősöket kell keresni és fejeket kell követelni. Azt látjuk, hogy tudunk ugyanúgy játszani mint eddig, de sajnos kevesebbszer sikerül.
Válasz küldése