Vakmacska írta:Nekem tegnap volt néhány dolog, ami nem tetszett.
Nem tetszett, hogy többször indíthattunk volna gyors kontrát, Pedro meg is iramodott jobbon, tisztán, mégsem kapta Xavitól a labdát (pedig adhatta volna). Ő inkább megállt, megfordult, vagy kipasszolt balra Ininek, aki kicsit még mögötte is volt, és totál megállt a támadás, az összes védő visszaért, és oda a lehetőség.
Illetve még néha Messi is elönzőzte a helyzetet.
Xavi, hogy miért nem passzol ilyen helyzetekben (nem csak most, régebbi meccseken is), nem értem. Remek, gyors játékosaink vannak elől, és bizony a Pep-érában is voltak meccsek, ahol kontrákból szép gólókat lőttünk.
Fel kellene vállalni ezt is, ahogy a távoli lövéseket is. Gól is lett belőle.
Az egyetlen új motívum, amit látok az az, hogy Piqué rendszeresen felmegy támadásokkal, és többször állt be centerezni.
ami a kontratámadásokat illeti, régi vita téma én magam is nagyon hiányolom, mert a korszerű,mai!!labdarúgás egyik legveszélyesebb és hatékonyabb eleme! de : éppen a Barca esetében ez sajnos nem egyszerű dolog, mert a csapat védjegye a sokpasszos játék egyszerűen nem erről szól!!! ott is fontos a sebesség, de másképp!(nb.:sok passzal) sem a taktika, sem a stílus de ami a nagyobb baj maga a játékos állomány se erre van kialakítva! lejjebb éppen szó volt Messi kifulladásáról! nos a kontrákhoz tízszer annyi sprint kellene, mint amennyit Messi teljesít egy meccsen, és azok a sprintek hosszabbak és egyre gyorsabbak kellene hogy legyenek. félreértés ne essék: Messi nem egy lassú játékos de rövidebb és kevesebb futásra van edzve, mint egy klasszikus kontra csatár.