Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Ezt a hszt erre neked és sjd-nek írom. Csak egy rövid nyelvtan: Mit jelent az, hogy magyar válogatott? Gondolom nem kell magyarázni. Azok a játékosok játszanak benne, akik a legjobbak. Nekem senki nem merje bemesélni, hogy ezek a játékosok, akiket nem én fölsoroltam azok válogatott szintű labdarúgók. Nehogy egy olyan Böde ne kerüljön be a válogatottba, aki 15 gólt lőtt középpályásként! Jöhettek ti az NB1 színvonalával, de a csatáraink együtt nem rúgtak 15 gólt. Ide eredmény kell és olyan játék, ami miatt érdemes nézni a meccseket. Viszont az akarjátok nekem bemesélni, hogy az angol másodosztály, vagy akármelyik másik jobb, mint a magyar bajnokság. Egyszerűen nevetséges. És akkor visszatérek a legelső mondataimhoz. Mit jelent az, hogy magyar válogatott? Ahol az aktuális legjobbak (ebbe értsd bele azt, hogy legjobb formában van) játszanak. Akkor kérdem én. Priskin, Koman, Kádár, Buzsáky, Laczkó -és még sorolhatnám- miért válogatott? Olyan játékos ne legyen válogatott, aki már x éve nem játszik a csapatában. Itt ez a gond. Nem játszanak, ezért nem ismerjük a teljesítményüket, ha meg igen, akkor ilyen végterméket látunk, mint tegnap. De ha már itt a bajnokságok színvonalát dobáljátok. Hol játszik az említett labdarúgók nagy része? Pontosabban hol nem játszanak? Koman jelenleg kieső helyen áll a Monacoval a francia 2. ligába! Most akkor mit akarunk? Kiesnek és egy 3. ligás játékos a válogatottban fog játszani? Aztán itt nyomjátok a külföldi ligákat fölfele és megy a duma, hogy bizonyítsanak külföldön és ezek az emberek mit bizonyítottak? Én semmire sem emlékszem. Na egy szónak is száz lesz a vége. Csak mert vki Magyarországon játszik (az említett embereim pl. kifejezetten jól is nyomják), nem feltétlenül jobbak, mint a mi örök reménységeink (Németh, Koman, vagy az általad is említett Priskin), de ők legalább játszanak vhol...Fernando írta:Az általad felsorolt hatalmas játékosokhoz hasonlóan "robbant be" (ha már ennyire tetszik neked ez a szó) Priskin is anno. Gondolom mikor behívták és lőtte a gólokat akkor nem írtad rá, hogy ostoba botlábú. Egyébként valamilyen szinten van abban is valami amit te írsz, de ilyen alapon én eligazolok mondjuk a bosnyák ligába 10000 gólt lövök egy évben attól még nem leszek jobb, mint egy olyan aki félidőket kap angol másodosztályban. Lehet, hogy akiket fölsoroltál jók, de amíg nem bizonyítanak külföldön vagy bárhol, nem ismerem el, számomra a magyar bajnokság nem mérvadó.
A megoldás szerintem az, hogy azoknak a játékosoknak kéne tovább állni akikben még van potenciál, és ha egy a magyar bajnokságnál erősebb ligában rendszeres játéklehetőséghez jutnak úgy gondolom számolni lehetne velük (és itt nem mindjárt a Premier Lieage-re gondolok, vagy a Serie A-ra, hanem mondjuk egy német, egy orosz, egy belga vagy akár ukrán, görög. Presze ehhez párosulna némi szakmai hozzáértés is. Kapusoknál egyet értünk, nem kéne erőltetni egy Királyt már, vagy egy mindenhol megbukó Fülöpöt. Bogdán oké a kapuban, de ez sem bérelt hely, idén jól játszik és egy igen neves bajnokságban kezdő. Ahogy említetted a középpályára Tőzsér alkalmas, de Vadócz-ot és Pintért el lehet felejteni. Egyik sem játszik rendszeresen. Annak örülök, hogy legalább csatárposzton most aktívak lehetünk. Németh húzóember lett a Waalwijkban, és Futács is elég jól nyomja a Portsmouthban, azthiszem nemrég a csapat legjobbjának is megválasztották. Szalai szerintem még egy kicsit formán kívül van, de ő is jó lehet, ahogyan Stieber is, ha összeszoknak. Én buzsákyt még nem temetném, viszont Koman eléggé elcseszte a dolgot. Monaco? Minek? Pénzért ő is... Lassan az emberek már 22 évesen Dubaiban vezetnek le.
Az általad felsorolt hatalmas játékosokhoz hasonlóan "robbant be" (ha már ennyire tetszik neked ez a szó) Priskin is anno. Gondolom mikor behívták és lőtte a gólokat akkor nem írtad rá, hogy ostoba botlábú. Egyébként valamilyen szinten van abban is valami amit te írsz, de ilyen alapon én eligazolok mondjuk a bosnyák ligába 10000 gólt lövök egy évben attól még nem leszek jobb, mint egy olyan aki félidőket kap angol másodosztályban. Lehet, hogy akiket fölsoroltál jók, de amíg nem bizonyítanak külföldön vagy bárhol, nem ismerem el, számomra a magyar bajnokság nem mérvadó.Barcaman1993 írta:...

Ezen is csak idáig érdemes gondolkodni, a Newcastle tartalékja is komolyabb szintet képvisel lassanBarcaman1993 írta:Völgyi viszont, aki egyértelműen berobbant az NB1-be
Egyetértek, értékelhetetlen volt a mai teljesítményünk.Lionel85 írta:Ezt a teljesítményt nem rakhatjuk ki az ablakba. Az egész meccsen a teljesítményünk friss, meleg, bűzölgő, híg széklet volt (röviden: F.O.S.)! Engem nem érdekel, hogy első válogatott meccs az évben, ide TELJESÍTMÉNY KELL! Ebből semmit nem kaptunk vissza. Az kamu, hogy vannak olyan játékosok, akik csapatukban alig kapnak szerepet. Ilyen maximum 1-2 volt (Kádár és Szalai, aki csak most tért vissza 1 éves sérüléséből), a többi mind sokat játszik (Dzsudzsáknak még nem kezdődött el a bajnokság). Ezek tudatában nem tudom elfogadni, hogy HAZAI PÁLYÁN alulmaradunk labdabirtoklásban. De egész végig egy gyenge, lassú, körülményes, gyenge játékot mutatott be a magyar válogatott. Senkit nem lehet kiemelni (talán Bogdánt a nagy védése miatt), ha így futunk neki a selejtezőknek, jobb, ha ki sem állunk, mert mindenki elver! Bulgáriát azért választottuk ki, mert "hasonlít" Románia futballkultúrájához... Na kérem szépen, Románia ennél a bolgár csapatnál sokkal jobb és úgy vernek minket gyep alá majd, ahogy azt illik. Elképzeléstelen játék volt a mieink részéről. Innen már csak feljebb van.
A továbbiakban nagy fejlődést várok el a válogatott részéről és bízni a jobb folytatásban!

Ez azért túlzás, mindkét oldal javára téved.messideco írta:Eddig a bolgárok simán lefociznak a második félidőben
És a bíró is nagyon felénk fúj...

Nincs jobb balhátvédünk... De ez nem csak perpillanat igaz, a leggyengébb napjait idéző Sampban Laczkó csak perceket kap, rajta kívül meg nem merült fel más balhátvéd mióta Sanyibá a kapitány. Korhut Misi lesz a megoldás oda hosszú távon, ebben szinte biztos vagyok.messideco írta:A magyarok kezdője. Kádár miért van benne? A Newcastle tarcsiban olyan meggyőző?![]()
Van egy olyan érzésem, hogy ez a válogatott sem lesz világmegváltó. Már a kapuslistára is szánalom ránézni, de a csatársor még rosszabb.S.Agüero írta:http://www.nemzetisport.hu/magyar_valog ... dt-2117547