daffy írta:ezt nem vitatom,de mindig is álszentnek gondoltam a viszonyt. a világ 2 talán legnagyobb rivális klubja,sose lesz itt puszi-pacsi
Szerintem ez óriási hülyeség!
Más a futball és más az emberi kapcsolatok.
Az egyik nem befolyásolhatja a másikat,aki focizott az pontosan tudja miről beszélek.
Pályán belül sokszor nehéz elviselni a rivalizálást,de azon kívül nem lehetnek gondok,persze pályán belül,meccs közben is vannak határok amit értelmes ember nem léphet át!
Úgy gondolom ez érvényes mind szurkolóra mind játékosra.
Ismétlem:normális emberek között!
Talán csak több tolerancia és elismerés kellene mindkét egyesület játékosai,szurkolói között.
Ami jó az jó,és bárki állítja hogy a másik csapat rossz,az hazudik.
Mindkét csapat nagyon ott van ez tény,az hogy ki a jobb ,majd eldől,ezért vannak a kupák,bajnokságok stb,de sosem kell azért bántani a másikat mert valamiben előbbre tart.
Ha én Barcát nem érintő mérkőzést nézek,mondjuk bl,mondjuk hogy kiestünk és a Real játszik a MU val... simán Realnak drukkolok és mindezt teszem azért mert a Spanyol futball szeretetem nem csak a kedvenc csapatomból áll,de mondhatnék itt Espanyolt,akárkit,nem számít,nem ez a lényeg...
Letettem a voksom a Spanyolok mellet és ez bizony nem csak a Barcelonából áll, még akkor sem ha Ők a kedvenceim.
Mou érdekes ember:)
Néha csodálom,néha le tudnám hányni és összességében szeretném ha elmenne innen mert többet árt mint használ,de mint edző nagyra becsülöm, mindösszesen a"cél szentesíti az eszközt" felfogással nem értek egyet és a viselkedése milyenjével.
Természetesen valahol ezt is megértem,de azt hogy példamutatás helyett lázítja még a gyerekeket is az nagyon nem tetszik....
Gardiola?
Az én szemeben rettenetesen jó ember és jó edző is,bár nem ismerem csak azt tudom róla amit a média közvetít ezért ez is nagyon relatíve.
Ha a saját kedvenceim nézem,akkor nagyon szeren van az ember.
Hogy mire lenne képes mondjuk a Reallal..érdekes kérdés )
Mindkettőt lehet szeretni,lehet utálni,egyet nem szabad feledni,ez az egész hókuszpók emberek milliói előtt zajlik és főleg gyerekek milliói előtt és azt gondolom ez a fő tényező ez az amit nagyon szem előtt kell tartani.
Minkét csapat vastagon sáros!
Bocs a hosszabb dumáért:)
Ui:
Cruyff a legnagyobb, de ami alul olvasható:arról nem csak a Real tehet!!!!!!!!!