Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
A Szuperkupa meccs sztem nem viszonyítási alap, mert a Real egyértelműen sokkal jobb formában és erőnlétben volt, ráadásul nálunk az első meccsen Piqué, Sergio, Xavi, Fabregas? hiányzott. Mindamellett elég jók voltak és tényleg a szerencsénknek köszönhetően nyertünk. Remélem Pepnek csak egy válasza van, de az ütős lesz: Valdes-Alves, Mascherano, Piqué, Abidal-Xavi, Sergio, Iniesta-Messi, Cesc, Alexis. Igazából 4-4-2-őt is simán el tudok képzelni mert most a védekezés egyenlőre fontosabb lesz, mint a támadás és nagyon nem mindegy, hogy 1 emberrel több, vagy kevesebb védekezik. Igazából ezen a meccsen fog múlni minden. Ha nyerünk még van esélyünk a bajnokságra, ha nem akkor azt inkább nem is kommentálom...Messi-Ini írta:Ahogy olvasgatom a hozzászólásokat,azt szűröm le belőlük hogy mindenki nagyon izgatott és összességében pozitívan tekint a meccsre.Én a magam részéről rendesen bevagyok tojva,mert hát: A tavaly tavaszi klasszikus szinte már egy "sörmeccs" volt,amelyen egyik csapat sem csinált semmi különlegeset,mi elfocizgattunk hogy egy x legaláb meglegyen,és hát a végére meg is lett.De aztán jött a kupadöntő,ahol a Real nagyon agresszívan letámadott minket az egész első félidőben,amire mi úgy reagáltunk ahogy ezt ők várták,mert nem tudtuk megtartani a labdákat,nem tudtunk támadásokat építeni.Ennek ellenére,hogy nem nagyon jutottunk előre,a védelem szokás szerint a félpályán áldogált,hogy a Madrid a megszerzett labdákkal tudjon indulni.Az első félidőben jobbak is voltak,mákunk volt hogy nem vezettek.A 2. félidőre talán elfáradtak,vagy tudatosan vettek vissza,ezt nemtudom,de ott kezdtünk feljönni,de az is édeskevés volt a sikerhez.Az idei szuperkupa meccseken szerintem ugyanez volt,hogy a Madrid kő keményen letámadott,amivel nemnagyon tudtunk mit kezdeni,mert hát valljuk be,megnyertük a kupát,de alakulhatott volna ez máshogy is,mert a Real-nak több helyzete volt,csak szerencsénkre ezeket nem használták ki.Szerintem JM ugyanezt a taktikát fogja nyomni,kérdés,hogy erre mit válaszol majd Pep......
bocsánat....sektor írta:mintha akkora dolog lenne helyesen leírni, ezt kb úgy adtad elő
cortazar írta:a Messi, Fábre Ini, Xavi kvartett, jobb, mint a Bartók vonósnégyes.
Vagy Ramostvisca el barca írta:sztem igazán az lesz döntő a classicon, hogy pepe-t hanyadik pecben állítják majd ki
Mondjuk nagyon sok minden függene attól is, hogyan lenne a döntetlen. Mondjuk ha 2 gólos hátrányt dolgoznának le az utolsó percben, akkor szinte győzelemmel érne fel nekik az x. Fordított esetben, meg hiába a 6 pont előny, nem lenne őszinte az örömük, az biztos. De ha sima, taktikus meccset játszana a két csapat, és lenne mondjuk egy viszonylag eseménytelen 0-0, vagy 1-1, azt is sztem ők tudnák jobban értékelni.shutterisland írta:a döntetlen érdekes lenne.
ugyebár ha jól emlékszek, az utóbbi 9 clasicón nem tudtak megverni minket (rendes játékidőben..) és ha döntetlen volt, az mindig nekünk kedvezett.
most egy döntetlen nekik kedvezne, hiszen egy clasicó után 6 pont ebben a bajnokságban igencsak pozitív dolog lehet.
viszont az a tény, hogy most, amikor tényleg hengerel a madrid, bárki jön szembe, csak az a kérdés, hogy mennyit kapnak....100%-osan veszik a BL-t, a bajnokságban 6 pont előny...hatalmas formában a gólvágóik....a világ legjobbnak titulált edzője 2. éve van, ami ugye az igazi szokott lenni...illetve nem elhanyagolandó, hogy idén inkább nekik jut ki a mákból is.
ezzel szemben egy idegenben idén (önmagához képest) pocsék mutatókkal rendelkező, a szezon elejétől fogva folyamatosan sérülésektől tüzedelt barcelona, amelynek a 3 alapcsatárjából 2 formán kívüli, a védelme pedig az egész szezonban össze-vissza volt foltozgatva...és e mellé fortuna sem fogja a kezünket, elég csak megnézni a pontvesztéseinket.
ezek alapján a madridisták és úgy a közvéleméy is most már azt várja, hogy tényleg nyernek.
habár egy döntetlen a madridnak alapjaiban vévő megfelelő lehet, azért egy döntetlen egyben idegesítő is lehet nekik, hogy még most sem sikerül legyőzni a barcát, ennyi jel mellett, ami az ő sikerüket ígéri.
azt meg már le se írom, hogy ha nyerünk, akkor szerintem hatalmas felháborodás és csalódottság, mondhatjuk, hogy pofára esés lesz madridban.
Figyelj, én tavalyi El Clasicoval elég nagy pénzt kerestem, de akár a fél tökömet is rátettem volna, h nyerünk, mert maximálisan biztos voltam benne. Most más a helyzet. Most talán az x-re látom a legnagyobb esélyt, utána a Barca sikerre, és legkisebb esélyt pedig, h kikapunk.Messa írta:Emlékszem, tavaly is nagy volt az elbizakodottság a túloldalon, hogy na most aztán már tényleg megvernek minket, most már legyűrik a nagy Barcát, mikor ha nem most, aztán kaptak egy ötöst. Tudom, hogy az a Camp Nouban volt, és nem volt 6 pont előnyük, de én most sem tartom kizárhatatlannak, hogy megverjük őket, sőt.
Bízom Pepben, bízom a fiúkban.
Amúgy tényleg nem értem ezt a rengeteg negatív hangot, ha győzünk a Bernabeuban, akkor megint hipphipphurrá hangulat lenne, és megint jönnének a '65 kupás Barca' hsz-ek...
Sztem pl. az Internél nagyon is vissza sírják. A Real egy középcsapat volt, mikor odament, pl. egy Lyon akkor még nagy falat volt nekik ugye. 1 szezon alatt azonban JM top 3-as csapatot csinált belőlük. Az Inter is Európában nem volt meghatározó, 2 év alatt mégis BL győztes csapatot csinált belőlük. Rá következő évben már ugyanazzal a kerettel szenvedtek, egy Schalke alázta porig őket. A Real számára nem volt, és most sincs jobb, megszerezhető edző. Akiket te emlitettél, SAF és Pep valószínűleg sosem lesznek a RM edzői.samy85 írta:ezzel nincs is gond... de egy SAf, egy Pep ugyanezeket megteszi anélkül hogy állandóan a sajtót a riválisa áztatására használja... hogy sportszerűtlen dolgokkal vádolja... ez az az oldala amiért utálják sokan... Jm személyét mindig az aktuális csapatának a szurkolói szeretik... ez így van!ferninho írta:hát figyelj, idejött ez a baromidióta portugál és már az első évében eléggé meg lettetek szorongatva finoman szólva és még egy Spanyol Kupát is nyertünk éppen ellenetek... tavaly még játékban nem igen tudtuk veletek felvenni a versenyt, de ez azóta már változott szerintem, de ez úgyis kiderül nemsokára.
én azt vettem észre, hogy idejött ez a portugál emberke és kezébe vette szó szerint az irányítást minden szempontból, végre értelmes, posztra a megfelelő emberkéket igazoltunk és egy elég ütőképes csapat jött össze.
és a csapaton belüli hangulatot pedig nem is jellemezném, egyszerűen jó nézni őket...
szóval lehet itt szidni Mourinhot, lehet hülyézni, leőrültezni és még ragozhatnám, de egyelőre a tények közel sem erről tanúskodnak... nagyon is nem...
Senki nem mondta azt, hogy ne lenne egy jó edző, csak azt mondjuk hogy egy hitvány ember, az alapján amit a futballvilágban mutat. Otthon lehet hogy porszívózik, azt nem tudhatjuk.ferninho írta: hát figyelj, idejött ez a baromidióta portugál és már az első évében eléggé meg lettetek szorongatva finoman szólva és még egy Spanyol Kupát is nyertünk éppen ellenetek... tavaly még játékban nem igen tudtuk veletek felvenni a versenyt, de ez azóta már változott szerintem, de ez úgyis kiderül nemsokára.
én azt vettem észre, hogy idejött ez a portugál emberke és kezébe vette szó szerint az irányítást minden szempontból, végre értelmes, posztra a megfelelő emberkéket igazoltunk és egy elég ütőképes csapat jött össze.
és a csapaton belüli hangulatot pedig nem is jellemezném, egyszerűen jó nézni őket...
szóval lehet itt szidni Mourinhot, lehet hülyézni, leőrültezni és még ragozhatnám, de egyelőre a tények közel sem erről tanúskodnak... nagyon is nem...
Tavaly is vezetett a Real az első klasszikus előtt, de akkor már Mou szeptemberben elkezdte adagolni a dumáját. Szóval hidd el, visszavett.cortazar írta:A port. edző azért vett visza, mert most megy a zenekarának. Hallgassuk csak, mit mond, ha mondjuk kikapnak! (Ha nyernek, nagyon finom úriember lesz, enyhén lenéző-lekezelő hangvétellel a Barca és edzője felé....) Nem változott a manus semmit, és egyébként egy régi kínai közmondás szerint inkább hidd el, hogy egy hegy odébbment, mint azt, hogy egy felnőtt ember megváltozott.