recrea írta:De, ezek marha szorosan összefüggnek a stadionokkal és a válogatottal.
Létesítmények, infrastruktúra, körülmények kellenek. Ez pipa! Mert már a 8 ezer fős településen is van pl műfüves pálya.
Haverom (több ember közös ismerőse innen) Újpesten utánpótlás edző, 160.000 Ft-ot keresett tavaly (azóta nem beszéltünk erről), hétköznap edzések, hétvégén torna. Nem lettem motivált, h edző legyek. Csodálkozunk, h a pénzes apuka gyereke játszik, nem a tehetséges?
Barátom gyereke Szigetszentmiklóson focizik u11 körül, heti 3 edzés, magasan kiemelkedik, nem tud ott tovább fejlődni. A klubvezető nem engedi el 12 éves koráig, mert addig nem tud belőle pénzt csinálni. A gyereket elengedi egyszer egy héten a Honvédhoz edzeni, mert nekik a fiókcsapata. Hónapról hónapra látni fogja apuka, hogy épül le a gyerek 2 év alatt, és tehetetlen (talán majd pénzzel megoldja, mert leült a Honvéd vezetőkkel vacsorázni), de ma Magyarországon szegény gyerekből az életben nem lesz focista. Barátom a tököli börtön második embere, hiába a magas kapcsolatok, nem tudja elintézni, annyira szigorú szabályrendszerek vannak.
Hasonló sztorik tömkelegét tudná 1 utánpótlás edző elmesélni, meg ennél érdekesebbeket is. És akkor a baromja a várban dekázik, és felhívják az M1 vezető szerkesztőjét, h hányszor kell tolni a reklámot a csatornán. Ezt meg onnan tudom, h az egyik legjobb barátom és akkor hívták ezzel, amikor együtt kávéztunk tegnap reggel.
Szóval ne gyere nekem a foci szeretetével, meg a magyarsággal, sztem meg én szeretem a magyar focit, (nem az, aki tegnap kint volt meg “ünnepelt”), mert ezeken fel vagyok háborodva és a megoldás szikráját sem látom, de éhezek rá.
Semmi másról nem szól ez, mint a pénzről.
Feltehetően telibe letojják ott fent, hogy mi van a focival, ha annyira számítana az eredményesség, akkor az általad is említett téren fejlesztenének annyi pénzből, nem pedig az lenne a cél hogy minden településen legyen egy stadion.
Ezt így itt hagyom JÓ KICSIBE!:
Wanda Metropolitano költsége, UEFA 4 csillagos stadion 2 éve:
310 millió euro
Puskás Ferenc stadion : 525 millió font, kb
610 millió euro.
Biztos azért, mert Spanyolban sokkal alacsonyabbak a bérek, mint itthon, azért kerül többe!
Ja nem:
Spanyol minimálbér:bruttó 900 euro
Magyar minimálbér: 469 euro
Ezen el lehet gondolkozni.
Azt meg már tényleg ne vegyük bele, hogy épp kiknek a cégei voltak a kivitelezői a Puskás stadionnak