Alcantara írta: ↑2021.06.16. 06:31:30
Második félidő egész elfogadható volt. A meccs ott ment el, amikor mindkét csapat cserélt. A portugálok két cseréje (Renato Sanches, Andre Silva) nagyot dobott a játékukon, a mi két cserénk, főleg Sigér büntetés volt a csapat számára.
Akinek a játéka nekem tetszett, Schäfer és Sallai. Főleg az előbbi volt meglepő, nagyon agilis kis játékos.
Szerintem inkább fejben buktuk el a meccst. A lesgólnál későn jelzett a partjelző, már mindenki ünnepelt, utána jött a hidegzuhany. Én ott éreztem, hogy ennek sajnos meg lesz a böjtje. Aztán a portugálok belőtték az első gólt, amihez nem kis szerencse kellett a megpattanókkal, onnantól teljes szétesés. Ilyen játék a foci, láttunk már hasonlókat. Ezzel együtt le a kalappal a fiúk előtt.
A másik meccs: Hummels nem kicsit esett vissza az évek során. Egy 5 éve még simán odasoroltam volna a top védők közé, ma már messze van attól a szinttől. Kemény csoport ez, sajnos nem hinném, hogy pontot tudnánk szerezni, a tisztes helytálllás lehet a legtöbb, amit elérhetünk.
Első kör ment le, senki nem erőlteti meg magát ilyenkor, főleg, hogy kb 3-4 ponttal tovább lehet menni. Ma már a kieséses szakaszban kezdődik az EB. Minden nagyobb csapat arra tartalékol. A versenylónak a derbi napján kell jót futnia. Ezek még csak az időmérők...
Lucho savazását sem igazán értem. Az utolsó éve nem volt jó, de előtte nagyon jó, gyors focit játszott, sok rövidpasszos játék kombinálva kontrákkal. Én nagyon szerettem azt a csapatot. A válogatottal is jó meccseket játszott, de ezek a csoportmeccsek, főleg az első forduló, kb. barátságos meccs színvonal.
Van igazság ebben, de azért általában világversenyeken, de klubfociban a BL-ben is van egy-két nagycsapat, aki ráfarag a gyenge kedzésre. Persze ez csoportfüggő, valahol belefér egy vérszegény x kezdésnek, valahol pedig ilyen után nagyon kell kaparni.
A franciák a vb-n is csak nyerni akartak, focizni nem, pedig meglenne az állományuk hogy olyan focit toljanak amitől leszakad a pofám. Szerencséje deschampnak hogy ilyen kerete van, máskülönben a csakatuti 1-0 visszaüthetne. Kicsit Valverde flash a tag, de az eredmények őt igazolják
Ma már ilyen tornákon kevés csapat színezi a játékot, főleg a favoritok között, akiken ott az eredménykényszer. 2010-ben a spanyoloknak is brutál keretük volt, de ők is biztonsági focit játszottak, csak más típusút, mint mondjuk a franciák.