Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.01.27. 12:45:50

csababarca írta:
Kalap1988 írta: Ez is igaz, de én bízom ebben a védelemben, azért ez ugyanaz a védelem, akik az elmúlt két évben a liga legkevesebb gólját kapták ( nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy mindkétszer,de ott voltunk az élvonalban), ráadásul idén is még mindig a legjobban vagyunk ebben a kategóriában, mert bármennyire most nincsenek formában a védők és a kapusok, az egyetlen vetélytárs, a Real, még több gólt kap. Mindenesetre ezen valóban javítani kell, mert ha ezen még elmegy 1-2 bajnoki meccs ( vagy akár x), akkor szerintem nem leszünk bajnokok.
A védelmünk sose volt világklasszis szerintem. a mi legfőbb védekezésünk,hogy nálunk van a labda,és nem engedjük az ellenfelet támadni ezáltal. azért az megfigyelhető bármelyik csapat ellen,hogy nagyon könnyen zavarba lehet hozni a védelmünket.
Katasztrófálisan tudnak helyezkedni,pl egy momentum amit mindenki láthat,hogy jön egy beadás balról,vagy jobbról, a hosszú mindig teljesen üres. a szélsőhátvédeink rendre behúzódnak, középre...én ezt nem értem miért csinálják...de ez csak egy ilyen.

PErsze ehhez hozzájön,hogy pl Piqué nagyon rossz formában focizik már hetek óta,Alves pedig gyakorlatilag nem védekezik.
Én a csapatvédekezésről beszéltem, aminek a lényege, hogy egyből labdát szerzünk és nem adjuk oda nekik. Ez is védekezés és ez világklasszis. Emellett pedig azért szerintem az Alves-Puyol-Pique-Abidal 4-es mindegyike klasszis védekező játékos is ( igen, Alves is, láttuk párszor pl Ronaldo ellen), ha védekezik és jó formában van. Idén ez annyira nem jár együtt :) Mindenesetre még mindig kevesebbet gólt kapunk, mint a rivális.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.01.27. 12:37:41

Kalap1988 írta: Ez is igaz, de én bízom ebben a védelemben, azért ez ugyanaz a védelem, akik az elmúlt két évben a liga legkevesebb gólját kapták ( nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy mindkétszer,de ott voltunk az élvonalban), ráadásul idén is még mindig a legjobban vagyunk ebben a kategóriában, mert bármennyire most nincsenek formában a védők és a kapusok, az egyetlen vetélytárs, a Real, még több gólt kap. Mindenesetre ezen valóban javítani kell, mert ha ezen még elmegy 1-2 bajnoki meccs ( vagy akár x), akkor szerintem nem leszünk bajnokok.
A védelmünk sose volt világklasszis szerintem. a mi legfőbb védekezésünk,hogy nálunk van a labda,és nem engedjük az ellenfelet támadni ezáltal. azért az megfigyelhető bármelyik csapat ellen,hogy nagyon könnyen zavarba lehet hozni a védelmünket.
Katasztrófálisan tudnak helyezkedni,pl egy momentum amit mindenki láthat,hogy jön egy beadás balról,vagy jobbról, a hosszú mindig teljesen üres. a szélsőhátvédeink rendre behúzódnak, középre...én ezt nem értem miért csinálják...de ez csak egy ilyen.

PErsze ehhez hozzájön,hogy pl Piqué nagyon rossz formában focizik már hetek óta,Alves pedig gyakorlatilag nem védekezik.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
G.Gabe
Capitá del Barça

2012.01.27. 12:37:32

madridronie írta:
Ez a szarkupac Mou mit képzel magáról??? Megvárja a bírót? Kinek képzeli ez magát?
Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy az El Mundo Deportivo internetes kiadása szerint! Egyetlen nevetséges képpel megspékelve, amin tök egyedül áll Mou (ki tudja hol?) --> nos ezt mindennek nevezném csak épp meggyőző bizonyítéknak nem! :oops:
Na ebben egyetértünk. Mondjuk kinézem belőle, hogy képes rá, de ez még nem bizonyíték, hogy meg is tette.
A világon sok Murinho van, de Guardiola csak egy.- Menotti
Mikaos
Director del Fútbol

2012.01.27. 12:36:38

Még mindig a bíró a téma az újságokban? Furcsa.

Bár mi voltunk ostobák, el kellett volna intézni 5-0-ra a meccset, és akkor most szó sem lenne a bíróról. És erre az 5-0-ra bőven megvolt az esélyünk, csak nem kellett volna visszavenni.

Hősöket csináltunk belőlük, de főleg Mourinho-ból. A 27%-os szégyenteljes labdabirtoklás és a szokásos Pepe ámokfutás után most már fantasztikus vitézekként emlegetik őket. Mennyit változik a világ 1 hét alatt?!
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.01.27. 12:33:28

LG írta:
shutterisland írta:
szóval azért általánosságban a mi (némely esetben kapitális) hibáink a kulcsa az ő jobb játékuknak, helyezeteinek.
Ez igaz. De az a szomorú, h a decemberi klasszikuson sem állt gyakran a védelmünk a helyzet magaslatán. Mint ahogy nagyon sokszor máskor a kis csapatok ellen sem. Szerencsére eddig a támadóink mindig több gólt lőttek, így nem lett igazán baj, de azért ezen javítani kéne. Pl. Pinto és Valdes is hatalmas hibákat vétett az elmúlt klasszikusokon.
Ez is igaz, de én bízom ebben a védelemben, azért ez ugyanaz a védelem, akik az elmúlt két évben a liga legkevesebb gólját kapták ( nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy mindkétszer,de ott voltunk az élvonalban), ráadásul idén is még mindig a legjobban vagyunk ebben a kategóriában, mert bármennyire most nincsenek formában a védők és a kapusok, az egyetlen vetélytárs, a Real, még több gólt kap. Mindenesetre ezen valóban javítani kell, mert ha ezen még elmegy 1-2 bajnoki meccs ( vagy akár x), akkor szerintem nem leszünk bajnokok.
madridronie
Madridista

2012.01.27. 12:25:28

Ez a szarkupac Mou mit képzel magáról??? Megvárja a bírót? Kinek képzeli ez magát?
Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy az El Mundo Deportivo internetes kiadása szerint! Egyetlen nevetséges képpel megspékelve, amin tök egyedül áll Mou (ki tudja hol?) --> nos ezt mindennek nevezném csak épp meggyőző bizonyítéknak nem! :oops:
barca2010
Jugador d'estrella

2012.01.27. 12:05:12

Ez a szarkupac Mou mit képzel magáról??? Megvárja a bírót? Kinek képzeli ez magát? Felháborító!!!
Tegnap valaki belinkelte a madridi nyilatkozatokat a madridistáról, és ha már ott voltam elolvastam pár hozzászólást! Ami a lényeg, és ezért lehet, hogy ki leszek tiltva! Azok a szarjankók, és akinek nem inge ne vegye magára, akik "Barca drukkernek" nevezik magukat, és átmennek a madridistára nyalni ennek a tróger galerinek, hogy milyen jók voltatok, meg szégyeljük a Barcát!Na ezek mind elmehetnek a jó b... k... a....ba! Egy picit kopik a csapat fénye és rögtön odébbállunk???
Az szégyen, hogy rugdalnak minket, és néha kicsit jobban eljátsszuk a szabálytalanságot?
Csak emlékeztetni szeretném a nyalógépeket, hogy milyen csapatnak nyalnak!
Gondolom mindenki emlékszik, Pepe ámokfutásaira, amikor Mou belenyúlt Vilanova szemébe, vagy amikor Marcelo szétrúgta Fabregast! Ramosról nem is beszélve, hogy válogatott társainak neki ugrott, és ütötte őket!!!
Na ezt kell szégyelni!!!
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva, de ha nyertek, a nevetek ÖRÖKRE fent marad.” Josep Guardiola (2009)

"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello

BARCA FOREVER!!!
madridronie
Madridista

2012.01.27. 10:56:49

volt azért ott pár zsák pénz az avatarodért is, v kakáért,
Ja csak hasonlóan a Beckham igazoláshoz (270 millát termelt a klubnak) ezek busásan meg is térülnek; Cristiano kevesebb, mint 2 év alatt visszahozta az árát, emellett sportszakmai téren is kiváló igazolás volt (arról nem beszélve, hogy a játékos árát soha nem a Real Madrid szabja meg, hanem a klub, amely éppen eladni készül --> az már más kérdés, hogy mindenki annyit ér, amennyit adnak érte)!
v benzemáért,
--> Alexis Sánchez, D. Villa :oops:
v azért a szánalmas pepéért,
Pepe-ért a 30 milla elsőre valóban örültségnek hangzik, de azért itt gyorsan meg kell jegyezni, hogy egészen a nyárig "csupán" 2 milliót keresett éves szinten és így akkor már mindjárt más a leányzó fekvése és az átigazolás összköltsége!
stb. minden bepengetett eurónak az lenne a feladata, h a világ legjobb csapatát csinálják meg belőle és nem egy évben, hanem hosszabb távon,
És most nem ez történik??? Felépítettek egy olyan keretet, amely még la. 5-6 évig komoly tényező lehet a világ futballjában!
a második hely lófallosz ezen a szinten.
Na és itt vagy igazán eltévedve! Mert ez a szint, amiről te beszélsz koránt sem hétköznapi --> az elmúlt 15-20 évben még nem volt példa arra, hogy a 2 klub ennyire kiemelkedjen (és megközelítőleg azonos játékerőt képviseljen) hazai és nemzetközi szinten is, arra meg aztán főleg nem, hogy mindezt egy időben is tegyék! Vagy az egyik, vagy a másik volt sokkal jobb; hozzáteszem a Barca most is jobb, de nincs akkora kirívó különbség most a 2 csapat között, mint ami az elmúlt 15 évben mindig is volt az egyik, vagy a másik javára!
, de a saját klubjukban még véletlenül sem keresgélnek, vagy csak szökőévenként egyszer-egyszer.
Ez sem igaz; keresgélnek, csak épp Iniestákat nem találnak! :oops: Mást ne mondjak Zidanes y Pavones; Adán, T. Mejiás, Arbeloa, Granero, Callejón és a 2 igazi veszteség Mata (Pedja-nak köszönhetően), De la Red (szívporbléma)! Na erről ennyit! :wink:
Anno jött Beckam, mert ő volt a kirakatbaba éppen.
Aztán jött Figo tőlünk, mert presztízs volt megszerezni.
Pont fordítva (sőt), de sebaj!
CR-t is bevallották azért szerezték meg, mert ő volt az aktuális szépfiú.
Emellett a világ 2 legjobb focistája közt volt már akkor is!
d
Entrenador del Barça

2012.01.27. 10:32:49

Visszaolvasva pár oldalt eszembe jutott, hogy nem biztos, hogy látni akarom mi lesz itt, ha egyszer TÉNYLEG kapni fogunk pár nagy pofont. Ez vonatkozik mindkét táborra.
jelwaz
Entrenador del Barça

2012.01.27. 10:25:10

bali 15 írta:Na azért nálunk is voltak baklövések. Khm...Ibrahimovich.
Hmm... Az Ibrahimovic ügy megítélése egy iszonyatosan nagy képmutatás ezen a fórumon.

Szerk: hozzáteszem: a legtöbbeknél. Akinek nem igenge (és ezalatt nem azt értem, hogy, aki hiányolja, annak nem inge...)
bali 15
Director del Fútbol

2012.01.27. 10:21:53

az észnélküli költekezésen
Na azért nálunk is voltak baklövések. Khm...Ibrahimovich.
szajko
Director del Fútbol

2012.01.27. 10:04:17

akkor nem vezethet nekünk sem az a bíró aki az espanyol elleni meccset vezette...
Fecooo
Llegenda del Barça

2012.01.27. 09:36:56

ab1daL írta: A spanyol ABC.es szerint a játékvezetői testület úgy döntött, hogy Fernando Teixeira Vitienes (a tegnapi mérkőzés játékvezetője) idén nem vezet több meccset a Real Madridnak. A hírt egyelőre nem erősítette meg egyik nagyobb lap sem.

Na akkor kezdjük el utólag eltiltani a bírókat a madridi meccsektől, valamint akivel gondja volt Josénak. Gyakorlatilag marad 2, 3 bíró aki fújhat nekik. Gratulálok!
Ilyenkor jó, hogy lementettem egy txt-be Koeman nyilatkozatát:
"A Real Madrid egy olyan klub, melynek minden a javára szól.
Ott vannak a keretében a világ legjobb játékosai, az egyik legjobb edző,
olyan pénzügyi háttér, amivel bármit és bárkit meg lehet szerezni…
És mindezzel a birtokukban csak a bírókra fogni az egészet? Ez nekem eltúlzottnak tűnik."
ahha, ez a legkönnyebb... a puskás-imitátort mikor tiltatjuk el a meccseinkről? (értsd: szarkazmus, nem megyünk le murinnyó szintjére soha, hála az égnek...)

szánalmas... :roll:

tehát akkor hogy is állunk: amikor fellebbeznek sárga lap esetén, szinte mindig helyt adnak nekik, nincsenek eltiltások még alapos indok esetén sem (Ramos,Pepe), ha egy sporival gondjuk van, eltiltatják...

és akkor ebből mi következik: villarato van, mindenki nekünk segít...
G.Gabe
Capitá del Barça

2012.01.27. 08:31:52

Azért azon el lehet gondolkodni a vásárlásokon.
Anno jött Beckam, mert ő volt a kirakatbaba éppen.
Aztán jött Figo tőlünk, mert presztízs volt megszerezni.
CR-t is bevallották azért szerezték meg, mert ő volt az aktuális szépfiú.
Verték is a mellüket, hogy egy hónap alatt visszajött az ára a pólóeladásokból.
Szóval nem ész nélkül lettek azért vásárolva. Szépen termelték a pénzt.
Erről szólt ez.
Most meg murinnyó mindenkit kirugat, aki ellent mond neki.
Rendelésére jönnek a játékosok. De az ő elméjébe nem tud belelátni senki.
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.01.27. 08:22:44

shutterisland írta:
szóval azért általánosságban a mi (némely esetben kapitális) hibáink a kulcsa az ő jobb játékuknak, helyezeteinek.
Ez igaz. De az a szomorú, h a decemberi klasszikuson sem állt gyakran a védelmünk a helyzet magaslatán. Mint ahogy nagyon sokszor máskor a kis csapatok ellen sem. Szerencsére eddig a támadóink mindig több gólt lőttek, így nem lett igazán baj, de azért ezen javítani kéne. Pl. Pinto és Valdes is hatalmas hibákat vétett az elmúlt klasszikusokon.
Boixos
Llegenda del Barça

2012.01.27. 00:34:29

madridronie írta:Ész nélküli??? Kötve hiszem. Esetleg a Galaktikus érával kevered, ami 2 bajnokság és a 9. mellett azért csak a világ leggazdagabb, legnyereségesebb klubjává tette a Madridot --> amit eredmények híján is stabilan tart azóta is, sőt inkább erősödik! :wink:

Ami pedig Perez 2. etapját és az ész nélküli költekezést illeti; nos a te szavaidat idézve:
a világ egyik legkomolyabb brigádja a real, az egyetlen problémájukat fcb-nek hívják.
3 ember (hiányposzt) híján felépítettek egy fiatal, nagyon tehetséges, abszolút "eladható" csapatot, keretet, melynek élére a világ talán legjobb edzőjét ültették ezzel újra az elitbe emelve a Real Madridot (amely az egyetlen igazi kihívója a csoda Barcának) --> ez szerintem minden csak épp nem ész nélküli munka illetve ablakon kidobott pénz (inkább egy remek befektetés, tudatos építkezés)!
igen, ez lehet, h ellentmondásosan hangzik, de ettől még igaz. ne a mostanság fillérekért leakasztott özilre, v a nulla forintos másik giroszárus gyerekre gondolj, volt azért ott pár zsák pénz az avatarodért is, v kakáért, v benzemáért, v azért a szánalmas pepéért stb. minden bepengetett eurónak az lenne a feladata, h a világ legjobb csapatát csinálják meg belőle és nem egy évben, hanem hosszabb távon, a második hely lófallosz ezen a szinten. ráadásul mindezt úgy bonyolítják, h összevásárolgatnak ezer embert akik rúgnak egy egyeneset a labdába, de a saját klubjukban még véletlenül sem keresgélnek, vagy csak szökőévenként egyszer-egyszer. ez az olyan oldszkúl szurkolónak, mint amilyen én is vagyok, nem tetszik. ezt értettem az észnélküli költekezésen. vannak ilyen téren a barcelonánál is túlkapások, de itt azért mégsem ez a jellemző.
a tegnapi meccstől függetlenül én nem annyira látom a közeledést a két brigád között, csak azért, mert x meccsből egyszer valóban megszorították a barcát. akkor tartanám igazán nagy kihívónak a madridot, ha ez lenne a tendencia (mint régen), és ki-ki meccseket játszanánk. valószínű, h előbb-utóbb oda is elérünk, de sztem még nem tartunk ott. aztán az is lehet, h túl szubjektív vagyok.
PUYOL-XAVI-INIESTA
Dzsukela
Barça B

2012.01.27. 00:01:00

Ész nélküli??? Kötve hiszem. Esetleg a Galaktikus érával kevered, ami 2 bajnokság és a 9. mellett azért csak a világ leggazdagabb, legnyereségesebb klubjává tette a Madridot --> amit eredmények híján is stabilan tart azóta is, sőt inkább erősödik!
A Madrid rengeteg pénzt költ játékosokra, ezt ne tagadd. Az, hogy ész nélkül, azt nem mondhatnám. Megvásárolják az Aranylabdásokat, és úgy gondolják, hogy majd nyer a Madrid...Olvasom én a Fehér cellás lapokat, és az erőt, a harcot, és az elszántságot hiányolják a szurkolók a madridból. egyszerűen nem várhatják el, egy 0 kötődésű Real játékostól, hogy szó szerint adja a vérét a fehér mezért. A Madrid, ha valamiért nem lehet a világ legjobb klubbja, akkor az ez.
"Isten megsegit, de ahhoz előbb magadon kell segitened." - Tanárnőm matek ellenörző előtt xD

madridronie
Madridista

2012.01.26. 23:49:49

de azért az észnélküli pénzköltés mintaképe a világban a perez-féle madrid. ez a rengeteg kiadott pénz
Ész nélküli??? Kötve hiszem. Esetleg a Galaktikus érával kevered, ami 2 bajnokság és a 9. mellett azért csak a világ leggazdagabb, legnyereségesebb klubjává tette a Madridot --> amit eredmények híján is stabilan tart azóta is, sőt inkább erősödik! :wink:

Ami pedig Perez 2. etapját és az ész nélküli költekezést illeti; nos a te szavaidat idézve:
a világ egyik legkomolyabb brigádja a real, az egyetlen problémájukat fcb-nek hívják.
3 ember (hiányposzt) híján felépítettek egy fiatal, nagyon tehetséges, abszolút "eladható" csapatot, keretet, melynek élére a világ talán legjobb edzőjét ültették ezzel újra az elitbe emelve a Real Madridot (amely az egyetlen igazi kihívója a csoda Barcának) --> ez szerintem minden csak épp nem ész nélküli munka illetve ablakon kidobott pénz (inkább egy remek befektetés, tudatos építkezés)!
Capon
Llegenda del Barça

2012.01.26. 23:19:21

Azért ha az elmúlt klasszikusokon is ilyen jól, nyílt sisakkal játszott volna a Real, akkor biztos egészen másképp alakultak volna az eddig meccsek.
Lehet bele szaladtak volna nagyon pofonba, ahogy mi is akár, de tuti kiegyenlítettebbek lettek volna az erőviszonyok az elmúlt meccseken.
Tuti oda vissza verések lettek volna és mára már egy Barca és Real szurkoló sem lenne normális mert bele örültünk volna az izgalmakba.
Persze most minden mindegy alapon játszottak, de ha esetleg Mou megtartaná ezt a csapatszerzeketett ill. agresszív letámadást (hentelések nélkül), akkor egész biztos más klasszikusok várnak ránk, izzasztó, őrjítő derbik.
Kérdés Mou meg meri-e lépni megint ugyan ezt vagy megint változtat?
Mint futballt szerető remélem inkább ezt választja mintsem a sündisznó állást.
Madridisták, is hogy fellelkesedtek, hogy végre focit is láthatnak, nem csak azt nézhették, hogy kezelik a játékosaikat a vonal mellet mert feltörte a hátukat a háló.
Ha marad ez a taktika akkor ellentétben az utóbbi 3 klasszikussal én is izgalommal fogok leülni ezek elé a találkozók elé.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
shutterisland
Director del Fútbol

2012.01.26. 23:11:18

ez a bíró eltiltás megint csak arra jó, hogy a madridiak azt gondolják, ezzel beismerték, hogy elfújta a meccset a realnak.

miközben ha tényleg igaz, akkor inkább azért van, mert pepe megtapsolta, higauain oda akart menni balhézni a meccs végén, casillas tett neki megjegyzéseket, stb...így ha legközelebb neki vezetne, plusz nyomás lenne rajta a döntéshelyzetekben.

abszolút nem vonható felelőségre, mert ugyan rengeteget tévedett, de mind a két oldalt nagyjából egyformán sújtotta.
G.Gabe
Capitá del Barça

2012.01.26. 23:06:53

ab1daL írta: A spanyol ABC.es szerint a játékvezetői testület úgy döntött, hogy Fernando Teixeira Vitienes (a tegnapi mérkőzés játékvezetője) idén nem vezet több meccset a Real Madridnak. A hírt egyelőre nem erősítette meg egyik nagyobb lap sem.

Na akkor kezdjük el utólag eltiltani a bírókat a madridi meccsektől, valamint akivel gondja volt Josénak. Gyakorlatilag marad 2, 3 bíró aki fújhat nekik. Gratulálok!
Majd jön a portugál haver, aki az inter elleni meccsen is fújt.
Boixos
Llegenda del Barça

2012.01.26. 23:06:09

madridronie írta: Csak halkan jegyzem meg; más csapatnak még ekkora öröme se lehet manapság; nem mellesleg az utóbbi években (sőt :lol: ) csupán a "szinten tartás" végett a Barca se nagyon spórol az euró millókkal és akkor még nagyon finom voltam! :wink:
ne hasonlítgassuk más brigádokhoz a madridot. az egyik legtávolabb álló dolog tőlem az, h ünnepeljem őket, de az tény, h manapság a világ egyik legkomolyabb brigádja a real, az egyetlen problémájukat fcb-nek hívják.
két hasonló nagyságrendű, hasonló kondíciókkal bíró klubról beszélünk, éppen ezért sztem odaát annyira nem verik a seggüket a földhöz az örömtől, mert most megszorítottak bennünket. meg akarják verni a barcelonát, ez most - sem - jött össze.

igaz, h mi sem tesszük ki az ablakba a bosnyákot vagy az ukrán lóhajú gyereket, de azért az észnélküli pénzköltés mintaképe a világban a perez-féle madrid. ez a rengeteg kiadott pénz és az ezekből elért eredmények nincsenek egyensúlyban. most rendkívűl finom voltam. 8)
PUYOL-XAVI-INIESTA
ab1daL
Director del Fútbol

2012.01.26. 23:04:46

A spanyol ABC.es szerint a játékvezetői testület úgy döntött, hogy Fernando Teixeira Vitienes (a tegnapi mérkőzés játékvezetője) idén nem vezet több meccset a Real Madridnak. A hírt egyelőre nem erősítette meg egyik nagyobb lap sem.

Ilyenkor jó, hogy lementettem egy txt-be Koeman nyilatkozatát:
"A Real Madrid egy olyan klub, melynek minden a javára szól.
Ott vannak a keretében a világ legjobb játékosai, az egyik legjobb edző,
olyan pénzügyi háttér, amivel bármit és bárkit meg lehet szerezni…
És mindezzel a birtokukban csak a bírókra fogni az egészet? Ez nekem eltúlzottnak tűnik."
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára ab1daL 2012.01.26. 23:08:06-kor.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
madridronie
Madridista

2012.01.26. 22:45:30

hanem hangosan röhögjek a realmadridon, akiknek az utóbbi évek alatti többszázmillió euró elköltése után is az jelen pillanatban a legnagyobb örömük, h 2-0ról leikszeltek a barcelonával és így estek ki a kupából.
Csak halkan jegyzem meg; más csapatnak még ekkora öröme se lehet manapság; nem mellesleg az utóbbi években (sőt :lol: ) csupán a "szinten tartás" végett a Barca se nagyon spórol az euró millókkal és akkor még nagyon finom voltam! :wink:
és ha a madridiak elhiszik hogy mostantól mi csak ennyit fogunk mutatni,akkor nagyon meg fognak lepődni a továbbiakban.
De nem hiszik! 8)
miihii
KHAL

2012.01.26. 22:42:15

Én tegnap el voltam kenődve a meccs végére.
Herótom lett a Klasszikusoktól egy jó időre,pedig sajnos még legalább egyszer találkozunk.Ez a körítés,ami megint visszatért a meccsek elé/alá/után,úgy hiányzik,mint nemiszerv a homlokomra...

A reál nekünk ugrott,mivel sok veszíteni valójuk tényleg nem volt,meg gondolom arra apelláltak (utólag kiderült,h helyesen) ,h kicsit beragadhatunk.Az első fél órában nagyon bennük volt a gól a játékukban,mi meg kerestük a fonalat.Aztán az első váratlan gól (mert találtnak azért nem nevezném) alaposan megváltoztatta a képet.Látszott,h ez mélyütés volt a fehéreknek,h most tényleg jobbak,megvan a helyzetük is és mégsem akar menni,megint mi vagyunk előnyben.Ez nagyon demoralizáló lehetett,látszott pölö CR-en ugye. Aztán a gól után a szokásos forgatókönyv: fafaragás. (Az első meccsen is az egyenlítő gólunkra pár mp-en belül reagáltak,ha jól rémlik Ramos pakolt oda Businak.) Itt is jött a móka,a kontra-rekontra... A második gól előtti jelenetek tökéletesen példázzák: Messi odapakolt Pepének,majd Lass szinte azonnal törlesztett is a Bolhán.Ebből a szabiból rúgtuk a másodikat.
Aztán a későbbiekben is ment tovább ez: Pepe vs Fab,Fab vs Pepe,Lass vs Fab,Alves vs Lass, ...... Ezek rohadtul nem hiányoztak,bármennyire is a futball szerves részei. De eddig nemigen vettünk részt benne és nem tetszett,h felvettük ezt a kesztyűt.Nem akarok álszent lenni,valahol van egy határ,ami felett megdől az ember és kijárt Pepének az a csomag,amit Messi adott neki (ilyen legyen minden törlesztés ilyen kézre taposás jellegű alattomosságért,asszem talán a leg"""fairebb""" bosszú.Láttunk már mészárlásokat úgy, h az egyik kezdi a másik nem hagyja annyiban...),de azért na...
A 2. félidő közepén elkezdtünk kényelmesen passzolgatni,játszani a közönségnek,amit a 4:1-.es összesítés alapján tehettünk....VOLNA,ha mondjuk úgy játszik a csapat,mint az 5:0-nál.De itt ilyenről messze nem volt szó,rengeteg hibával játszottunk és nem folyt úgy a zsuga,mint szokott.MEgvoltak a gyönyörű egyérintős passzolgatások időnként (főleg az egyik után a kiugratást ha Alexis beveri az év egyik gólja) ,de aztán egy elpasszból meleg helyzet alakulhatott volna ki,ahogy lényegében a forsulás után már cs ilyenekből volt helyzete a blankóknak,meg az előrevágott labdákban volt veszély.De lényegi fenyegetettség alatt nem állt már a kapunk,ezért elkényelmesedtünk. A reál meg ugyan nem játszott már olyan jól,mint az első 30 percben,de mentek,kapartak,bár rengeteget hibáztak ők is.De nem adták fel,bár úgy tűnt,h ki vannak véreztetve.Aztán Piqué elpassza után a támadó fejéről pont jól jött Benzemának,aki szépen megoldotta a végén.És itt volt egy másik jelentős fordulópont.A vérszagot megérezve életre kelt a reál és újra nekünk estek. (CR luftjáért nagyon köszcsi :oops: ) Annyira megzavarodtunk a kis kényelmes világunkból hirtelen felébresztve,h kábé 4-5 éve nem látott dolgokat csináltunk.Kapkodva próbáltuk megállítani őket,nagyon szétestünk hosszú percekig.Mikor szorították be a BARCÁt ennyire,mint alkalmanként a vége felé?Mikor volt olyan,h a megszerzett labdákat egyre másra vagdossuk előre és minden az övék lett szinte? Márpedig ezt láthattuk és nem is volt jó nézni. Meg voltunk rendítve,úgy mint már régen nem.A vége felé kicsit rendeztük a sorokat (Masc beállása jó húzás volt),de betalálni nem sikerült.

Pedig kellett volna.Azért,h az az első gól utáni érzések törjenek rájuk újra,h egyszerűen elhagyja őket a hitük,h képesek megverni minket.H bármit tehetnek,1200%-on pöröghetnek,akkor is kudarcot vallanak.Ez a szezon további részére sztem nagyon rányomta volna a bélyegét,de rövidebb távon biztos vagyok benne.Főleg így,h már cs centikre voltak a céltól és bennük is volt.Ez betette volna a kaput. Viszont másik részről,az a megütött állapotunk és az esetleges beszedett 3. gól és kiesés pedig nekünk lett volna nehezen kezelhető,azt gondolom,h kicsit zavart okozott volna a fejekben (ezt már az első meccs előtt is írtam a kupatopicban),ami könnyen a bajnoki címbe kerülhetett volna. De így,h maradt a 2:2 és végülis továbbmentünk,sztem necces. A fiaink ugyan átmenetileg megtapasztalhatták,h gondok is lehetnek és tényleg egy utolsó figyelmeztetést kaptak,h ha nem változtatunk a mentalitáson,akkor egykettőre elmehet minden hajó idén.És ez cs magunkon múlik!De mivel továbbjutottunk,megint a szokásos ünneplés és végülis minden oké,megy ez így is.Pedig ha ez így megy,akkor súlyosan visszaüthet még.Remélem azért elég vészjelzés volt ez már,h rendezni kell a dolgainkat,mert még mindig mi vagyunk a legjobbak a világon,de ezt időről időre bizonyítani is kell,nem elég félgőzzel toszorogni,ha úgy érezzük,h megvan a meccs. Pláne olyan meccsen,ahol még nem is játszunk nagyon jól,gördülékenyen.

Másrészt a reál oldalról ugyanilyen lélektani rész. Ilyen kiesés cs még inkább fel fogja tüzelni őket,erőt adhat nekik,h felálltak a padlóról és igenis jobbak voltak nálunk a tegnapi meccsen az összképet tekintve.Nem hiszem,h demoralizáló volt ez a kiesés,de a malmukra hajtja a vizet,h megint lehet ellenünk fordítani a világot a színészkedés,véleményes kiállítás dologgal... Ahogy a kommentátor mondta:a meccs erkölcsi győztese a reál.Ezzel nem teljesen értek egyet,de ők magukban így fogják értékelni és ez további lendületet adhat nekik a későbbiekre.

Ha már kommentátor.Ez az Egri gyerek felnyomta bennem a vizet rendesen a 2. félidőben.Annyira ráment erre a színészkedés dologra,belemagyarázta mindenbe és rendszeresen erről beszélt,sulykolva a nézőkbe. Ráadásul tette ezt úgy,h még a lassítás nélkül,élőkép alapján és miközben lassították és látszott,h nem volt az műbalhé,már mindegy volt,ő cs nyomta tovább. Az első ilyen: Fab-ot bodicsekelte Ramos.Nyilvánvaló szabálytalanság volt,Fab megtolta,SR belépett,SF próbált elugrani mellette,de összeakadt a csípőjük,átesett rajta.Ez volt az első eset,amikor mondta,h az igaz,h szabálytalanság volt,de Cesc már a levegőben volt,mire ütköztek. És ez volt a kulcsmondata a többi szitu megítélésénél is.Emberek,pont ez az a mondat,amit milliószor hallottunk már meccseken,cs épp olyan formában,h SZERENCSÉRE már a levegőben volt ...!! Mivel profi szinten alap,h tudod mikor fognak megrúgni,a srácaink meg kiváló ütemérzékkel tudják még az utlsó pillanatban felkapni a lábukat,felugrani,h ne tapadjon le a földön a lábuk és nagyobb legyen a baj.Tehát ez nem színház,hanem önvédelem.Ettől még így is megkapják a csomagot,de nem fáj annyira és nagyságrendekkel kisebb a sérülésveszély! Aláírom,h valóban előfordul a nagyhalál nálunk,van h rájátszanak egy esetre a srácok.KI NEM? (Pepe is milyen Busisan kukucskált a földön fetrengve) A kommentátor elveszette a realitásérzékét a végére és annál az esetnél ,amikor a végén Pepe elütötte Danit (plusz volt az a taposó mozdulata),akkor jött az a vaker,amiért széttéptem volna ha a kezem ügyében van. Elsőre is látszott,h felrúgta a portugál Danit,aki összehullott.Egri meg nyomja,h hát ő azért biztos benne,h Daninak nem lesz baja,sőt tuti bizots benne,h már most is jól van.Ismerjük ezeket a fiúkat,szeretnek fetrengeni (vmi ilyen hangsúllyal kommentálta,itt is a színházas dolgot sugallta erősen,majd közben azért,mintegy mellékesen: ) ,igaz a sárga lap jogos volt PEpének!Hát rohadj meg,akkor minek kell ilyennél is a feszkót kelteni a színház emlegetésével,te idióta? Ennyit az objektív kommentárról...

A bíró meg egy fájdalom volt am. Elvesztette ő is a meccset a félidő után.Dani-Fab lap nélkül megúszta? :shock: Elképesztő,pedig volt nem egy sima lapos megmozdulásuk.Lass pályán maradt?Hogyan?És feltette a koronát a kiállítással :x Nem ilyenért kellett volna második sárgát adni,holott volt könyöklés,de ezen a meccsen ez volt a legkevesebb.Falt volt,Businak meg nem kellett több,adta a nagyhalált rögtön. (Ahogy ugyanezt csinálta Pepe is a Piqué-vel való hasonló után madridban,aki ugyanígy sárgát kapott !Pedig az még ennyi sem volt a 20. perc körül.) Kiszórták Ramost,ezzel még élesebbé téve a közhangulatot.Lehet bírózni,mert megtett érte mindent,a lapok megítélésénél mindenképp.Ez dühít,h most köpködhetnek ránk megint (mire lecsillapodott volna kicsit a dolog) ,h mi mindent megtehetünk lap nélkül,meg milyen kamu kiállítás volt megint,és a többi.... Kellett,mint egy falat kenyér :evil:

A továbbjutásnak örülök persze,a két meccs alapján megérdemeltük sztem.De amennyire nem kívánta a szervezetem ezt a két meccset már eleve sem,olyannyira beigazolódott a félelmem,h miért.
Mindegy mi történt,arra fogunk emlékezni,h továbbmentünk (és ha minden ideálisan alakul,mi nyerjük a kupát).Viszont ott lesz egy jó ideig a bélyeg,h "jó,de hogyan..." Ahogy Övrebö-ről sem lehet elfeledkezni még a mai napig sem ugye.Kapni fogjuk ezt még hosszú idő múlva is,pláne ha topon maradunk még és törünk jó sok borsot mindenki orra alá... Nem mintha ettől kevésbé értékelném nagyra és érezném maximálisan jogosnak azt a BL serleget,de ezek a felhangok kicsit rossz szájízt adnak a dolognak.Na mindegy....

Köszi,ha vki végigolvasta,ez nagyon megszaladt :D De vhogy ezek kavarogtak bennem és így ömlesztve kijött.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Válasz küldése