Úgy 8 éve tudjuk, hogy lyukas a vkp poszt, és minimum másfél éve a 9-es is. Természetesen Olmo a prioritás, mert miért ne.

Úgy 8 éve tudjuk, hogy lyukas a vkp poszt, és minimum másfél éve a 9-es is. Természetesen Olmo a prioritás, mert miért ne.
Én sem igazán értem Olmot, max akkor lenne értelme, ha előtte minimum 2 posztot lefedünk. Az ő pozíciója és a belső védő, ami jelenleg a legkevésbé kardinális. Pedrit Flick mindenképp meg akarja tartani, (ahogy szerintem Laportáék is), Fermin teljesen kötött oda, Gündogan is ott tudja a legjobbját kihozni, Gavinak is talán az fekszik leginkább, ha Darvich-al kezdeni akar valamit, szintén nem tudja máshova tenni (plusz még a fiatalok közül is vannak oda). A török-német és Gavi mondjuk mobilisabb, de egy vkp-val Olmo pozícióját is feltöltené egy lyukas posztot is lefedve.
Raphinháért jött hivatalos ajánlat az Al-Hilaltól.jclayton írta: ↑2024.07.30. 14:19:59Lehet, hogy mellékszál, de pontosan kiért ajánlottak kilencvenmilliót és mikor? Felröppent anno a hír a Yamal-os megaajánlatról, de egyedül Araújoval kapcsolatban keringtek teljesen furcsa híresztelések a sérülése előtt. De már akkor sem lehetett tudni semmi konkrétumot, kivéve, hogy a szurkolói keménymag és a bulvármédia ilyen nagy összegeket vizionált.Chino írta: ↑2024.07.30. 12:45:47Nagyon kétlem, hogy egy Raphinhát vagy Araujot hajlamosak lennének eladni egy épülő csapatból, ha nem lenne szükséges. De 90 millióért egy vallujuk be, inkább már cserejátékosnak számító játékost eladni inkább józan észre vall. És lehet fikázni a klubot, hogy miért nem adja el De Jongot, Torrest, a brazilt stb., ha a játékosnak esze ágában sincs távozni. Utóbbinak az alázása alatt nem tudom mit értesz.
Az a helyzet, hogy a csapat ezen a ponton még csak-csak eladna játékosokat, de Yamalon kívül topcsapatból komoly kereslet aligha van bárkire is, senki nincs se nyíltan, se rejtetten a piacon az 50+ milliós kategóriában - mert egyszerűen nincs rájuk vevő. És ez még nem is csak a bérezés kérdése (legfeljebb de Jong meg a túlfizetett perememberek esetében), úgy általában nem kapdosnak az élcsapatok a Barcelona drága játékosai után, van náluk jobb alternatívájuk is.
Lehet, hogy mellékszál, de pontosan kiért ajánlottak kilencvenmilliót és mikor? Felröppent anno a hír a Yamal-os megaajánlatról, de egyedül Araújoval kapcsolatban keringtek teljesen furcsa híresztelések a sérülése előtt. De már akkor sem lehetett tudni semmi konkrétumot, kivéve, hogy a szurkolói keménymag és a bulvármédia ilyen nagy összegeket vizionált.Chino írta: ↑2024.07.30. 12:45:47Nagyon kétlem, hogy egy Raphinhát vagy Araujot hajlamosak lennének eladni egy épülő csapatból, ha nem lenne szükséges. De 90 millióért egy vallujuk be, inkább már cserejátékosnak számító játékost eladni inkább józan észre vall. És lehet fikázni a klubot, hogy miért nem adja el De Jongot, Torrest, a brazilt stb., ha a játékosnak esze ágában sincs távozni. Utóbbinak az alázása alatt nem tudom mit értesz.
Én odáig mennék, hogy még akkor is felesleges hülyeség lenne. Akkor csak kb öten maradnak arra az egy posztra.
Én Olmonak akkor látnám értelmit, ha Pedrit eladnánk. Ha Pedrit el tudnánk adni közel ugyanannyiért, mint amennyiéert Olmot hoznánk, szerintem jó üzlet lenne. Sajnos utóbbival én hosszútávon már nem mernék számolni.bence0330 írta: ↑2024.07.30. 12:44:21Nem csak te. A legerősebb és legmélyebb posztunk messze.Feast4 írta: ↑2024.07.30. 11:54:23Amúgy csak én nem értem mi a fenének nekünk Dani Olmó tűzön vizen át? Támadó középpályás, ha 4-2-3-1-et akarunk játszani ahhoz sincs meg a keret. Ahhoz lóg egy igati btb kp. meg szélső hátvédek bal szélső. Nem értem minek nekünk.
Egy bal szélső meg egy vkp kéne legekőször, minden más csak utána.
Azt tippelem, hogy ők Olmót a 3(4) támadóposzt bármelyikére alkalmasnak találják amolyan jolly jokernek, főleg, ha Nico nem jönne. Csak ezzel az a gond, hogy láttuk a válogatottban, milyen az, amikor Olmo bal meg jobbszélen focizik. Torres szintje kb, vagy annak a kicsit javított változata.
De jelenleg én is úgy 10 eurót lennék hajlandó belefektetni, annak ellenére, hogy a képességei alapján lehet ő mai pénzek mellett 60 milliós játékos, csak hát olyan klubban, ahol van helye. A Cityben KDB pótlására pl. remek lenne, meg Pep amúgy sem fél két tizest játszatni valami elvont felállásban, ha épp kell. Nálunk meg ott fog tolongani a helyért Gündogan, Raphinha, Pedri, Gavi, Fermín, Darvich (és Olmo).
Nagyon reménykedik most szerintem mindenki, hogy nem lesz erre elég pénzünk.
Szerintem bármelyik klubnál, ahol létkérdés minden egyes millió egyáltalán nem inkorrekt piacra dobni bárkit, ha abból komoly előnye lehet a csapatnak. Ha olyan mozgástere a Barcának, mint mondjuk az Arsenalnak, Realnak, PSG-nek, de akár egy Juvenak, Villának vagy Spursnek egész más lenne a leányzó fekvése. Nagyon kétlem, hogy egy Raphinhát vagy Araujot hajlamosak lennének eladni egy épülő csapatból, ha nem lenne szükséges. De 90 millióért egy vallujuk be, inkább már cserejátékosnak számító játékost eladni inkább józan észre vall. És lehet fikázni a klubot, hogy miért nem adja el De Jongot, Torrest, a brazilt stb., ha a játékosnak esze ágában sincs távozni. Utóbbinak az alázása alatt nem tudom mit értesz. Ha azt, hogy inkább Yamal játszott helyette, az edzői döntés, ahogy a Dembélé ügy. Xavi azt kérte, hogy játszon, mert kell neki azonnal megkapta. És inkább legyen töke a vezetőségnek, ne a játékosnak engedjen a fizetés kérdésében, ahogy Dembélé vagy Moriba esetében történt, mert egyrészt olyan lavina indulhatott volna el, ami még lejjebb nyomja a klubot. Teszem hozzá Moribának vissza is nyalt a fagyi, itt szerintem simán elindulhatott volna egy komoly karrier számára, de ott is fontosabb volt a pénz. (bár ezt nem a játékos nyakába varrnám, ahogy Dembélénél is Sissoko volt az aki verte a balhét és fenyegetőzőtt) Egy brutto 16 milliós fizetés több mint elég lenne neki.bence0330 írta: ↑2024.07.30. 00:45:18Alapvetően szinte minden szavaddal egyetértek, csak nem értem, ezek miért Laporta szemfényvesztései, szerintem ő a fenti témákban kb képbe sem került. Vitort Xavi rakta ki a csapatból, Guiut Xavi nem rakta be, illetve Xavi vágyai szerint hoztak a helyére egy hasonló profilt (nyilván ehhez kellett Laporta áldása is, de na...), Raphinhát Xavi cserélte le minden meccsen, meg dobálta ide-oda, és persze ő hiába az egyik legjobbunk... lehet, hogy csak két jobb, vagy legalábbis jövőre már talán jobb játékos van a keretben, az pont az ő két posztján.sansz írta: ↑2024.07.30. 00:26:05Ez az a klub, ahol az elnök a sajtón keresztűl fenyegeti a saját játékosát, hogy írja alá, amit ő követel, különben nem lesz a pályán, ez az a klub, ahol kikönyörgik a fizetés csúsztatásokat, majd mikor ki kéne fizetni, akkor azt suttogjuk, hogy milyen pénzéhesek, el kell adni az ilyet...Ez az a klub, ahol az egyik leghasznosabb játékost (Raphinha) aki szerintem egy jó edző mellett szintet is léphetne, folyamatosan alázzuk és jóformán el akarjuk üldözni. Úgy, ahogy Guiu se volt fontos és ahogy Vitorral is bánunk: leteszünk egy rakás pénzt érte, udvarlunk neki, direkt előbb el is hozzuk, szerintem nagyon is bíztató volt, aztán kitesszük a csapatból és rátesszük az árcédulát...És még lehetne sorolni Laporta gátlástalan szemfényvesztéseit.
Ha ő jobblábas lenne, vagy Yamal... azzal mindenképp egyetértek, hogy Raphinhát a padon itthagyni bűn, ő egy nagy csapat húzóembere szint, mint ahogy azt másfél éve bizonyítja. Meg szerintem hamarabb adnánk el De Jongot vagy Torrest, de hát...
Az általad felsoroltak szerintem úgy 90%-ban edzői sarak, sportigazgató is benne van, meg nyilván valamennyire Laporta is, de ő messze a legkevésbé, mit tudna tenni, ha az edző nem számít egy játékosra. Kb semmit. Tuti, hogy ő szerette volna, ha Guiut-beépítjük, eléggé fanatikus Masia-fan, vagy ha Nico Gonzalezt itt hagyjuk, vagy ha Kessiét. Vagy ha már Roque jött, akkor őt, ráadásul Raphinhát is ő akarta idehozni.
Persze, közvetetten felelős az edzői döntésekért is, de azért ezt nem venném ide.
Nem csak te. A legerősebb és legmélyebb posztunk messze.Feast4 írta: ↑2024.07.30. 11:54:23Amúgy csak én nem értem mi a fenének nekünk Dani Olmó tűzön vizen át? Támadó középpályás, ha 4-2-3-1-et akarunk játszani ahhoz sincs meg a keret. Ahhoz lóg egy igati btb kp. meg szélső hátvédek bal szélső. Nem értem minek nekünk.
Egy bal szélső meg egy vkp kéne legekőször, minden más csak utána.
Amúgy csak én nem értem mi a fenének nekünk Dani Olmó tűzön vizen át? Támadó középpályás, ha 4-2-3-1-et akarunk játszani ahhoz sincs meg a keret. Ahhoz lóg egy igati btb kp. meg szélső hátvédek bal szélső. Nem értem minek nekünk.Troym írta: ↑2024.07.30. 08:44:42
RB Leipzig have rejected Barcelona's first offer for Dani Olmo. The second offer could increase to €45m + €15m in variables.
RB Leipzig have been clear with Barcelona, they want €60m fixed for Dani Olmo. - Mundo
Ki fogja bulizni a Lipcse tőlünk végül a 60 milliót Olmoért, főleg, ha Nico nemet mond, mert akkor az arcvesztést gondolom ezzel igyekszik Laporta és Deco elkerülni.
Én csak akkor hoznám vissza, ha minden kötél szakad. Amikor a Barcelonában játszott, én sem voltam elájulva tőle. Volt akkor 19-20 éves. Tavaly sem hoztam volna vissza, nem volt valami meggyőző a Valenciában. Most akkor hoznám vissza, ha nincs más lehetőség, ráadásul a mélységi és a támadó középpályán is bevethető.barcamessi írta: ↑2024.07.30. 09:58:05gránit írta: ↑2024.07.29. 23:42:49Ha más vkp-t nem tudunk igazolni, és minden kötél szakad, akkor ezt abszolút adnám.
Amikor azt írják, hogy "Nico", nekem amúgy mindig ő jut az eszembe, nekem ő maradt az alapértelmezett Nico.![]()
Opciónk van rá, és nem biztos, hogy találunk nála nagyobb kalibert erre a posztra. Ha nem, akkor ő még mindig ott van vészmegoldásnak, és lehet, hogy még be is válna. A Porto-ban nagyon jól teljesít. Chris-szel elég erősek lehetnének ott.
Ez fájdalmas, de az is, hogy a most igazolt szupertehetség Tigrinhot is csak vigye el bárki, akár az arabok,, mert béna, semmi szükség nem volt rá, vagy pénz kell..
Nico mikor itt volt nálunk, egy tipikus színtelen-szagtalan, full átlag teljesítményt hozott, néha volt 1-1 jobb meccse. Ajánlottak érte egy reális összeget, mi pedig ezt elfogadtuk, ő játszani akart, tök normális dolog volt eladni annak idején.gránit írta: ↑2024.07.29. 23:42:49Ha más vkp-t nem tudunk igazolni, és minden kötél szakad, akkor ezt abszolút adnám.
Amikor azt írják, hogy "Nico", nekem amúgy mindig ő jut az eszembe, nekem ő maradt az alapértelmezett Nico.![]()
Opciónk van rá, és nem biztos, hogy találunk nála nagyobb kalibert erre a posztra. Ha nem, akkor ő még mindig ott van vészmegoldásnak, és lehet, hogy még be is válna. A Porto-ban nagyon jól teljesít. Chris-szel elég erősek lehetnének ott.
Pl Dembelével, csak utána Xavi kikönyörögte, hogy játsszon.
Ez kivel történt meg? Bárcsak egyszer a sarkára állna a klub, és meglépné ezt. Én örülnék neki. De kivel történt ez meg? Bárcsak megtennénk olykor 1-1 emberrel.
Ne feledjük, hogy minden ilyen történet úgy kezdődik, hogy ezeknek a játékosoknak jótékonysági intézményként adunk egy hatalmas fizut, amit nem érdemelnek meg. Sok panaszkodnivalójuk nem nagyon lehet. Később ezzel persze nem tudunk mit kezdeni, és megy a szenvedés. A játékost természetesen nem lehet hibáztatni, az ő érdeke az, hogy sok pénzt keressen, akár megérdemli, akár nem. Hibáztatni nem lehet őket, de panaszkodni nem panaszkodhatnak, mert álom ennél a klubnál ilyen helyzetbe kerülni. Hány játékos ragadt már a nyakunkon így? Ha nem érik meg a pénzüket, nyilvánvaló, hogy meg kell próbálni őket elmozdítani, mert a játékosnak az az érdeke, hogy sok pénzt keressen, a miénk viszont az, hogy a saját érdekeinket védjük.
Tényleg? Hogyan, kikkel?
Alapvetően szinte minden szavaddal egyetértek, csak nem értem, ezek miért Laporta szemfényvesztései, szerintem ő a fenti témákban kb képbe sem került. Vitort Xavi rakta ki a csapatból, Guiut Xavi nem rakta be, illetve Xavi vágyai szerint hoztak a helyére egy hasonló profilt (nyilván ehhez kellett Laporta áldása is, de na...), Raphinhát Xavi cserélte le minden meccsen, meg dobálta ide-oda, és persze ő hiába az egyik legjobbunk... lehet, hogy csak két jobb, vagy legalábbis jövőre már talán jobb játékos van a keretben, az pont az ő két posztján.sansz írta: ↑2024.07.30. 00:26:05Ez az a klub, ahol az elnök a sajtón keresztűl fenyegeti a saját játékosát, hogy írja alá, amit ő követel, különben nem lesz a pályán, ez az a klub, ahol kikönyörgik a fizetés csúsztatásokat, majd mikor ki kéne fizetni, akkor azt suttogjuk, hogy milyen pénzéhesek, el kell adni az ilyet...Ez az a klub, ahol az egyik leghasznosabb játékost (Raphinha) aki szerintem egy jó edző mellett szintet is léphetne, folyamatosan alázzuk és jóformán el akarjuk üldözni. Úgy, ahogy Guiu se volt fontos és ahogy Vitorral is bánunk: leteszünk egy rakás pénzt érte, udvarlunk neki, direkt előbb el is hozzuk, szerintem nagyon is bíztató volt, aztán kitesszük a csapatból és rátesszük az árcédulát...És még lehetne sorolni Laporta gátlástalan szemfényvesztéseit.
Ha más vkp-t nem tudunk igazolni, és minden kötél szakad, akkor ezt abszolút adnám.
Azért Nico klasszisokkal nagyobb tehetség, szerves része volt az eb győztes spanyol csapatnak, nagyszerű képességekkel rendelkezik, én úgy gondolom nála most van ott az az ablak, ami az ugródeszkához vezet és valahol minden fiatal játékos erre a lehetőségre vágyik fiatalon. Nyilván a bilbao egy biztos pont, a testvérével együtt, de sosem lehet tudni, ez valahol egy kemény piac, lehet ma kellesz, de jövő héten már nem a te neved lesz a címlapokon.Troym írta: ↑2024.07.29. 21:57:54Mondjuk, ha megnézi hogyan bántunk Roqueval, Julian Araujoval, Guiuval, Nicoval, abból nem tudom ezt szűri-e le, hogy itt annyira jól bánnának a fiatalokkal.
Szerintem, ha jönni akarna, már aláírt volna, május óta tart ez a saga, már bőven végiggondolhatta mindegyik irányt.
Amúgy az "előző" Nicot vissza kéne hozni akár 30 millióért is, már 4 gólos az előszezonban.
Azért Nico túl sokba kerülne és túl nagy a hype most körülötte, hogy csak úgy mellőzni lehessen. A fentiek közül egyedül Roque került viszonylag nagyobb pénzbe, de ő azért a brazil bajnokságból nagyon zsákbamacskaként érkezett, és sok minden homályos is körülötte...
Mondjuk, ha megnézi hogyan bántunk Roqueval, Julian Araujoval, Guiuval, Nicoval, abból nem tudom ezt szűri-e le, hogy itt annyira jól bánnának a fiatalokkal.
Szerintem nincs tuti recept egy fiatal játékosnak, egy rosszul elsült átigazolás ugyanúgy megtörheti a fejlődést, mint az, hogy túl sokáig marad egy középcsapatban. Elég megnézni, hogy pl. a MU és a Chelsea hány fiatal tehetséget ásott el az elmúlt években. Ennek ellenére én is inkább kockáztatnék a játékos helyében, és belevágnék a nagy kalandba. Nico-nak pedig a Barca mindenképp jobb opciónak tűnik, mint vmelyik pénzes csapat, ahol egy gyengébb kedzés után elássák.Kovbal88 írta: ↑2024.07.29. 20:13:27Szerintem meg lelép és ezt is kell tennie. Most fel van kapva, megy neki a szekér, aztán ez a lufi bármikor kipukkanhat. Jön egy sérülés, vagy csak simán gödörbe kerül, vagy tényleg befut. Meglepne, ha maradna a Bilbaoba. Neki ezt a mostani hullámot meg kell lovagolniaLa Masia1 írta: ↑2024.07.29. 13:36:15
Jelenleg ez tűnik a legvalószínűbbnek.
Magasabb fizetésért cserébe megemelik a kivásárlási árát.
22 éves, nem késett le semmiről, belefér neki az is, ha pár év múlva megy BL-ben érdekelt csapathoz.
Nem sok hely van Spanyolországban, ahol akár jobb élete lehet egy focistának, mint Barcelonában, az egyik ilyen pont Bilbao. A BL-t leszámítva mindenben jobban jár, ha ott marad.