Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Barcaman1993 írta:Most nagyon közönséges leszek, de a válasz hatásáért muszáj így fogalmaznom: mert a kutyát nem érdekli. Őszintén, bárki bármilyen sportot hasonló szinten néz, mint a focit? Kézilabdát megnézem a fontos meccseken, esetleg nagyobb tornákon. A vízilabdát, kajak kenut és más további csodálatos sikersportágainkat maximum az olimpián... Ezekre azt hiszem kár sok pénzt fordítani. "A cirkusz kell a népnek" szlogent már elég régen kitalálták és ez napjainkban maga a futball.Boixos írta:egyébként meg nem is okés, h egy sikertelen, kilátástalan, velejéig rohadt hátterű sportágat preferálnak olyanokkal szemben, akik dicsőség hegyeket hoznak ennek az országnak.
Most nagyon közönséges leszek, de a válasz hatásáért muszáj így fogalmaznom: mert a kutyát nem érdekli. Őszintén, bárki bármilyen sportot hasonló szinten néz, mint a focit? Kézilabdát megnézem a fontos meccseken, esetleg nagyobb tornákon. A vízilabdát, kajak kenut és más további csodálatos sikersportágainkat maximum az olimpián... Ezekre azt hiszem kár sok pénzt fordítani. "A cirkusz kell a népnek" szlogent már elég régen kitalálták és ez napjainkban maga a futball.Boixos írta:egyébként meg nem is okés, h egy sikertelen, kilátástalan, velejéig rohadt hátterű sportágat preferálnak olyanokkal szemben, akik dicsőség hegyeket hoznak ennek az országnak.
Rivaldo11 írta:Az u19-es eb-ről csak annyit:
Félig-meddig érdekeltként-unokaöcsém révén-belelátok nagyjából mi folyik nálunk utánpótlás címszó alatt immáron hosszú évek óta. Kivétel nélkül olyanok jutnak a válogatott közelébe, akikből pénzt akarnak csinálni. (példa: Bobál gyerek, fogalmatlen ehhez a sporthoz, mégis a pofánba van tolva, mekkora tehetség. Látom őt 14 éves kora óta, köze nincs a játékhoz, de ez csak egy példa.) A klubokban sem azok játszanak a kezdőben, akik kiérdemelnék azt. Egy példa: Nagy múltú, ma a 2.vonalban szereplő pesti csapatnál pl rendszeresen egy olyan figura rakja össze a hétvégi kezdőt, aki kb egy-két edzést néz meg havonta(!). Az egészet egy maffiahoz hasonló kör irányítja, így nagyjából elmondható, hogy remény sincs a felzárkózásra.
Nem csak egy hasonló kör, hanem az ország legnagyobb maffiaszervezete irányítja itt a labdarúgást... A magyar kormány.Rivaldo11 írta: Az egészet egy maffiahoz hasonló kör irányítja, így nagyjából elmondható, hogy remény sincs a felzárkózásra.
Nagyon jól látod ezt a dolgot, nekem hosszú évek óta szúrja ez a szememet, sok ismerősöm gyereke focizik, de a legtöbbnél megálljt parancsol a továbblépésnek a pénz hiánya.Boixos írta:h most kezdi majd a köv. szezont felcsúton, mert kifizette az apja... nem tudom, h ott mekkora a szórás, milyen szinten válogatnak a jelentkezők közül, de nincsenek illúzióim.
mit kell még elérniük ezeknek a nagytudású szakembereknek, h elhajtsák őket oda, ahova valók, és olyan emberek üljenek a helyükre, akik képesek megváltoztatni itt valamit?
a fiam most múlt öt éves és nagyon szeret focizni, de mindent szeret, ami labdával kapcsolatos. elég ügyesen (és egyenesen) rúgdos mindkét lábbal, félretéve a szülői "elfogultságomat" sztem lenne tehetsége ehhez a sporthoz. de eszem ágában sincs ebbe a rohadt mocsárba beleengedni, ami ezt az egészet itthon jellemzi, úgyhogy megy inkább vízilabdázni, mert a medencéből sem lehet kiszedni.
Teljesen egyetértek veled. Szerintem egyenesen kiábrándító, hogy a kormány mennyit költ a focira . És nem maga az összeg a durva hanem a cserébe kapott játék és színvonal . Azokra a sportokra amikben tényleg sikeresek vagyunk például: kézilabda , vízilabda , kajak-kenu stb-be jóval kevesebb pénzt raknak bele pedig sokkal sikeresebb a sportág . Egy személyes példa . Én egy junior kézicsapatában játszom és oké a férfi csapat az NBII-ben van de a női csapat az NBI/B-ben van és ott szép eredményeket ér el. De a lényeg az most jön nincs sportcsarnok a városban télen a helyi iskola kis termében vagyunk amikor pedig jó idő van akkor egy betonoson edzünk a meccseinket pedig a szomszédos város sportcsarnokában játszuk le. De természetesen a kormány mit épít ? Stadiont Felcsútra vitya barátunk kertje mellé.... Pedig egy ilyen stadionból nagyon sok csarnok feltudna épülni .Boixos írta:hétfőn vittem a kisebbik gyerekemet az uszodába és onnan eljőve láttam néhány "reménységet", ilyen 14-15 éves kölyköket menni a fociedzésre. némelyik dohányozva érkezett, de ettől eltkintve a hajak tényleg nagyon rendben voltak, gondolom, a vb után letaposták egymást a fodrásznál, h beállítsák a sérókat és ezzel valószínüleg a végére is értek a számukra fontos vb-tanulságok hazai gyakorlatba való átültetésének. mivel sűrűn járok el a pálya mellett, látom, h az edzések általában elég lazák, bár a fene tudja így kívűlről megállapítani, nem vagyok szakember, lehet, h itt ez a normális. az tény, h a ritmus a magyarfoci nevű sportágban általában megszokott "pörgésbe" lazán belefér. ja, bp agglomerációjáról beszélek, füves edzőpálya, nem a stadionépítő nagyemberek óta. ezeket így összeadva nem is értem, h miért csodálkozik bárki is azon, h AKÁRMELYIK korcsoportban nézzük, mindenhol fényévekkel előttünk járnak még a középszintű brigádok is. én is olvastam az akadémiákról szóló jelentést. siralmas. tényleg lehet, h itthon mindent el lehet adni sikertörténetnek, meg hogy ide jár majd a világ tanulni a frankót, amit majd megmutatunk nekik a kiszabott nagy hagyományainkból merítve, de ha kívűlről jön ide valaki, annak ez lesz a vége, h kiderül, az elitképző brigádjaink is a béka segge alatt vannak. "elitképző"... jellemző, h dumálgattunk erről a nagyobbik gyerekemmel, aki mondta, h van egy iskolatársa, aki mondjuk már éppen nem azon a szinten van, h csak azért engedik be a pályára, mert az övé a labda, na ez a gyerek azzal büszkélkedett, h most kezdi majd a köv. szezont felcsúton, mert kifizette az apja... nem tudom, h ott mekkora a szórás, milyen szinten válogatnak a jelentkezők közül, de nincsenek illúzióim.
mit kell még elérniük ezeknek a nagytudású szakembereknek, h elhajtsák őket oda, ahova valók, és olyan emberek üljenek a helyükre, akik képesek megváltoztatni itt valamit?
a fiam most múlt öt éves és nagyon szeret focizni, de mindent szeret, ami labdával kapcsolatos. elég ügyesen (és egyenesen) rúgdos mindkét lábbal, félretéve a szülői "elfogultságomat" sztem lenne tehetsége ehhez a sporthoz. de eszem ágában sincs ebbe a rohadt mocsárba beleengedni, ami ezt az egészet itthon jellemzi, úgyhogy megy inkább vízilabdázni, mert a medencéből sem lehet kiszedni.
Ez csak duma, valamit mondani kell. Semmilyen tudatosságot nem látok. Lehet nyilatkozni, hogy összefogás, összetartás, meg szerethető csapat, magyaros virtus, de ezek csak semmitmondó üres szavak. Manapság a futballt nem ez határozza meg. Oda fegyelem kell, taktika, amit már kis csapatok is képesek magukhoz mérten kidolgozni. Ez lehet akár csupán a fegyelmezett védekezés is, de mégis csak valami. Ha a mi meccsünket nézem, nem látom, hogy mi az elképzelés. Fegyelmezett védekezés? Hát nem igazán. Gyors támadások? Rövidpasszos játék? Ez sem igazán.MQuC írta: Továbbra sem értem viszont, hogyan lehet az, hogy rendre "elfogyunk a 60. percre".
http://www.nemzetisport.hu/magyar_valog" target="_blank ... lt-2301369hank1ee írta:Már rég itt pompázhatna nálunk a padon, és 10 év múlva lenne itt foci. Csak hát, okos enged...messideco írta:http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... ir-2320779
Ez így elég pikáns. Romániai magyar edző vezeti a görög válogatottat.
Már rég itt pompázhatna nálunk a padon, és 10 év múlva lenne itt foci. Csak hát, okos enged...messideco írta:http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... ir-2320779
Ez így elég pikáns. Romániai magyar edző vezeti a görög válogatottat.
Mezey szakmai tudásban olyan kaliber, ami nem 2 naponta születik. Más kérdés, hogy emberek közelébe nem nagyon szabadna engedni... Azért nem jön ide Bölöni és reformálja meg az egész szájbatekert magyar labdarúgást, mert Orbán Vitya akarja összerakni a csapatot. Bumm.Vakmacska írta:Hát tényleg simán tovább kéne jutnunk.Mihu írta:
Meg mit akarunk mi, ha egy Várhídi megsértődik azon, ha valaki kritizálja a csapatot, és semmiféle előrelépést nem lát? A magyar válogatott semmivel sincs előrébb. Kijelentjük, hogy nekünk ebből a csoportból simán tovább kell jutni. Mire fel? Tényleg nem értem...
Csak hát ahhoz focizni is meg kellene tanulni. És akarni is kellene.
Az a baj, hogy itt hiába cserélnéd le a keretet fiatalokra, meg teljesen újakra, azok sem tudnának többet nyújtani, mert azok is ezektől a Mezey-féle majmoktól tanulták a focit.
Az a baj, hogy hiába pusztulnak ki innen ezek a francba, akik a helyükre kerülhetnének, azok sem tudnak többet.
Itt akkor lenne igazán változás, ha legalább 3-4 klub utánpótlás szinten is hozna külföldi edzőket, akik értenek is ahhoz, amit csinálnak. És szabad kezet adnának nekik.
Talán akkor nem csak a pénzes csemeték jutnának szóhoz, hanem a tehetségesek.
Hát tényleg simán tovább kéne jutnunk.Mihu írta:
Meg mit akarunk mi, ha egy Várhídi megsértődik azon, ha valaki kritizálja a csapatot, és semmiféle előrelépést nem lát? A magyar válogatott semmivel sincs előrébb. Kijelentjük, hogy nekünk ebből a csoportból simán tovább kell jutni. Mire fel? Tényleg nem értem...