Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.06. 11:15:56

Hát jó nagy csalódás, hogy Nico nem jön.
Közben Julian Alvarez 75+20!!! millióért az Atletico játékosa.
Szerintem tényleg ne is igazoljunk senkit.
Vicc ez az egész. Az Atletico majdnem 200 milliót költött eddig.
B opciókért tényleg nem éri meg részletekben évekig fizetni, hogy beleférjen az FFP-be a mostani igazolás.
BL indulás simán meglesz. Tegyük el jövő évre a pénzt.
Jöjjön Cancelo és Felix egy év kölcsönbe apróért, még valaki ingyen a kp-ra.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.08.06. 11:14:07

Akkor buktuk Nicot, bukjuk (remélem” Olmot a horror hosszú szerződéssel, èa bukjuk Merinot mert az előbbi kettőre vártunk mint Escoban a legendás mémen. Well done Laporta. Távozó: Romeu, érkező: Fati. Mehetünk a bl címért meg nagy kupákért, de Xavi volt kreténnek beállítva, hogy elmondta az igazságot hogy itt lófütty sem lesz.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
jclayton
Jugador d'estrella

2024.08.06. 10:59:06

Messa írta:
2024.08.06. 10:43:16
Nico ma reggel edzésre jelentkezett a Bilbaonál, csináltak is vele egy gyors videót, ahol elmondta hogy izgatottan várja a szezont, reméli nagy örömök elé néznek, hajrá Athletic!

Alighanem akkor ezzel vége a Nico sagának. Azért elmehet a sunyiba, hogy egy nemet nem volt képes mondani 3 hétig, itt meg mindenki várt rá mint a messiásra, kvázi rá feltéve az átigazolási szezonunkat.
Nagy valószínűséggel a Barcelona felé ezt rég közvetítette, ezért is repült rá a csapat teljes erővel Olmóra, csak nem kötötte a média orrára, mert az presztízsveszteség mindenkinek. Ha meg egyáltalán nem mondott semmit, akkor ugyanott tart, mint a Barcelona Joao Félix-szel meg Sergi Robertóval, valószínűleg Cancelóval is.
Guille
Capitá del Barça

2024.08.06. 10:52:56

Csak néha követem mostanság a fórumot, de meglep, hogy Olmot szinte senki sem látná szívesen a csapatban.

Szerintem egyedül Pedrivel ütik egymást a posztjukon, és hiába imádom Pedrit, a sérülései óta nem igazán lehet rá alapozni, Olmo viszont jobban cselez és gólerősebb. Gündogannal bőven megférnének a csapatban együtt, De Jong meg szerintem évek óta nem játszott ennyire támadó pozícióban és nem is a jó a kapu előtti játékban.

Abban én is egyetértek veletek, hogy nem ez a legégetőbb hiányposztunk, sokkal fontosabb lenne egy VKP, de ha abból nem tudunk minőségit szerezni, Olmo érkezése szerintem nem hülyeség, én nagyon szeretem a játékát. Tavaly sokan arra panaszkodtak, hogy nem tudunk kialakítani elég helyzetet, nem elég kreatívak a középpályásaink, valamint nincs ki gólt rúgjon. Na hát Olmo éppen ezekben jó.

A sérülései miatt persze én is vigyáznék az üzlettel, de a játéka szerintem abszolút passzolna ide.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2024.08.06. 10:43:16

Nico ma reggel edzésre jelentkezett a Bilbaonál, csináltak is vele egy gyors videót, ahol elmondta hogy izgatottan várja a szezont, reméli nagy örömök elé néznek, hajrá Athletic!

Alighanem akkor ezzel vége a Nico sagának. Azért elmehet a sunyiba, hogy egy nemet nem volt képes mondani 3 hétig, itt meg mindenki várt rá mint a messiásra, kvázi rá feltéve az átigazolási szezonunkat.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
davi10
Llegenda del Barça

2024.08.06. 10:25:01

Vagy padoznak a többiek, vagy eljátsszuk ugyanazt, mint a Griezmann - Coutinho párossal és kirakjuk Olmo-t szélre, aztán csodálkozunk hogy miért nem működik. Flick-nek remélhetőleg ennél több esze van.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.08.06. 09:45:52

Stoichkov írta:
2024.08.06. 09:10:54
csak hogy biztosan jol ertem e:

az egyetlen 1 db ertekesebb igazolas amit megengedhetunk az arra a poziciora lesz, ahol van egy de jong, gundogan, pedri, fermin.

ok
Nem teljesen.
Ahol ott van De Jong, Gündogan, Pedri, Fermin, Raphinha, Gavi, Darvich. :D A keretünk kb harmada azon a poszton van/alkalmas rá.
De egyre biztosabb vagyok benne, hogy ha jön, leginkább balszélső lesz.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Stoichkov
Jugador d'estrella

2024.08.06. 09:10:54

csak hogy biztosan jol ertem e:

az egyetlen 1 db ertekesebb igazolas amit megengedhetunk az arra a poziciora lesz, ahol van egy de jong, gundogan, pedri, fermin.

ok
soadroli
Llegenda del Barça

2024.08.06. 00:30:37

Key day for Dani Olmo’s future.
After player and agent landed in Leipzig on Monday, Barça director Deco has also arrived — as MD reports.
Important meeting will take place today.
Barça, set to change terms of their bid to try reaching an agreement with RB Leipzig. [Fabrizio Romano]
Kép
Camp Nou99
Jugador d'estrella

2024.08.05. 20:51:39

FcBarcelona1 írta:
2024.08.05. 17:02:28
https://www.football365.com/news/man-ut ... ity-target
Ez a legvadabb pletyka amit mostanában olvastam.
Vihetik De Jongot is :)
Amúgy szerintem jól járnánk, ha lecserélnénk Pedrit Olmora, és még maradna pénz is.
Pl. Olmo 50+10, Pedri 70.
Ki fogja megvenni sérülten? Senki.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.05. 17:02:28

https://www.football365.com/news/man-ut ... ity-target
Ez a legvadabb pletyka amit mostanában olvastam.
Vihetik De Jongot is :)
Amúgy szerintem jól járnánk, ha lecserélnénk Pedrit Olmora, és még maradna pénz is.
Pl. Olmo 50+10, Pedri 70.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.05. 14:43:03

Barcaman1993 írta:
2024.08.05. 13:58:23
FcBarcelona1 írta:
2024.08.05. 13:46:31
Cope (általában megbízható forrás) szerint Nico Williams marad 1 évet az Atleticben.
Hát most már azt sem bánnám, ha nem költenénk senkire, és Olmo is marad a helyén. Nagy csalódás nekem ez a Nico dolog.
Jöhet a B opció.
Egy évre kölcsön Cancelo, Felix és valaki jó lenne a kp-ra is, Rabiot tudtommal még nem egyezett meg senkivel.
Adjunk el játékosokat (Lenglet, Julian Araujo, Ferran? Fati? Roque?, hármasból 1-2-t), és nézzük meg a fiatalokat (Bernal, Casado, Pau, Faye).
Remélem a játékunk így is jobb lehet Flick alatt.
Nem lennék meglepve, ha az utánpótlásból töltenénk fel a posztokat. Ha Koundét jobboldalra szánjuk, akkor Alex Vallejaval, Baldéval és Forttal a 4 embernek elégnek kell lennie a szélekre. A Cubarsi-Christensen-Inigo-Fayé (+Koundé) 4-es is elég lehet középre. A kp-ra van egy Casadó-Bernal párosunk, illetve Pablo Torre is elég jól mutat eddig a nyáron az eddigi emberek mellé. Balszélre meg egyelőre van egy Raphinha-Ansu Fati-Pau Victor-Ferran 4-esünk. Egyik se tökéletes megoldás (főleg Nicohoz képest), de létszámra megvagyunk és nem lenne gyengébb a tavalyinál.

Persze a legégetőbb továbbra is a Nico-Merino-Cancelo-cserekapus 4-es lenne, de lassan már nagyon kezdek ebben kételkedni. Már Nico is óriási előrelépés lenne.

Csak én érzem, hogy Victor Roquétól minél előbb szabadulni kéne, amíg még pénzt kapunk érte?
Engem már az sem nagyon érdekel, ha Nico marad, csak záródjon le ez a szappanopera. Így szerintem még igazolásokra is lehet pénz. Ez a 62 millió nagyon sanszos, hogy rá volt félretéve (plusz a fizetése) és csak ezen felül tudtunk volna bárkit is hozni. Emiatt lehetett Olmoért is csak ilyen ajánlatokat tenni. Nicotól viszont ez egy elég kockázatos lépés, jelenleg inkább az EB-je miatt volt ilyen kereslet rá és nem az elmúlt szezonjai alapján. Ha most hoz egy olyat mint korábban vagy kicsit gyengébbet nem biztos, hogy jövőre annyira kapkodni fognak érte. Itt azért egy komoly szintet léphetett volna, biztos a kezdőtagsága, félig-meddig otthon lenne. (gondolom valamivel magasabb fizetésért is)
Csak ne Olmot hozzuk, ha tényleg marad a baszkoknál.

Erre a szezonra Fatival is simán be lehetne próbálkozni. Volt egy komoly sérülése, de azon kívül se előtte se utána nem küszködött folyamatosan. Tavaly volt egy, de ennyi szerintem minden focistának benne van. Ennyi erővel például Balderól is lemondhatnánk, főleg hogy ő előtte is látogatta már huzamosabb időkre az orvosi szobát, de akár Gaviról is.
Eladás/kölcsönadás nem könnyű, akkor pedig inkább játszon.

Könnyű összedobni, hogy menjen piacra Lenglet, Inigo, De Jong meg még XY játékos, de ha ő nem akar lépni vagy másoknak nem kell még kölcsön sem a fizetése miatt, akkor meggebedhetünk,akkor is rajtunk marad.

Roque távozására van esély, már írják egy ideje a Laziot ahová akár ő is menne, de elsősorban itt akar maradni. 20 milliót kér a klub a játékjoga 50 százalékáért.
Az Al-Hilaltól van egy magas ajánlat, 40 millió fölött, de oda persze nem akar menni.
Nem is lenne baj, ha maradna, ha valamelyik poszton vékonyak vagyunk, az pont a center pozíció. Van egy Lewy meg egy Pau Victor aztán csókolom.
Vagy van Flicknek valami B-terve center nélküli játékra. Esetleg egy Fermin vagy hasonló típus feljebb tolva.

Amúgy én EG-n is gondolkodtam. Nálunk tényleg gyenge volt, de azért relatíve fiatal volt és mondjuk egy olyan Piqué mellett nem biztos, hogy sokan brillíroztak volna. A Gironában viszont egy nagyon jó szezont futott, a válogatottban is jelenleg az egyik legjobb, minden meccsét magabiztosan, szinte hiba nélkül hozza le. Egy 5. számú cb-nek ennél jobbat nem hiszem hogy találnánk, plusz ingyen van és még a fizetése sem magas.
Forca Barca!!!!
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.08.05. 14:40:32

FcBarcelona1 írta:
Cope (általában megbízható forrás) szerint Nico Williams marad 1 évet az Atleticben.
Hát most már azt sem bánnám, ha nem költenénk senkire, és Olmo is marad a helyén. Nagy csalódás nekem ez a Nico dolog.
Jöhet a B opció.
Egy évre kölcsön Cancelo, Felix és valaki jó lenne a kp-ra is, Rabiot tudtommal még nem egyezett meg senkivel.
Adjunk el játékosokat (Lenglet, Julian Araujo, Ferran? Fati? Roque?, hármasból 1-2-t), és nézzük meg a fiatalokat (Bernal, Casado, Pau, Faye).
Egyre inkább úgy fest, mindenféle fél infóból ami nem hivatalos, hogy marad a helyén Nico. Adott 1 napos határidőt is, bő egy hete, de hivatalosan senki felé sem kommunikál. Valahol azt írják, hogy a nike vagy libero-t várják/várja.. de annyira hosszú saga kezd kirajzolódni, hogy szerintem sem fog váltani amit piszkosul sajnálok, mert szerintem ő egy remek fit lett volna hozzánk, két szélen lenne 2 fiatal titák, Flick pedig remek tanár lett volna ehhez a csomaghoz. Így se Nico, se Olmo (aminek örülök) és se Merino, akit meg piszkosul sajnálok, mert egy tátongó üres posztot ismét nem tudtunk megoldani.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
La Masia1
Jugador d'estrella

2024.08.05. 14:22:56

vg99 írta:
2024.08.05. 13:51:16
Mondjuk Nico maradását nem értem. Minek? Ott már nem fejlődik, minden szempontból szerintem most kellene szintet lépnie. Vagy mi kértük, mert most nincs rá pénz??
Nem minden döntés színtiszta sportszakmai logika.
Egy 22 éves fiatal, aki a családjával él. A város/klub első számú sztárja.
Tud fejlődni, ha pl. extrán játszik majd az EL-ben.
Pénzben is többet kap, valószínűleg többet, mint amit a Barca adna.
Cserében viszont feljebb teszik a kivásárlási árát, így a klubja is jól jár majd.
Lett volna rá pénz, ilyen olcsón csak idén lehetett volna elhozni.
jclayton
Jugador d'estrella

2024.08.05. 14:19:48

Ha nem jön érdemi igazolás (szerintem amúgy jönni fog, pániklépésként), akkor sincs önmagában problémám az alámerüléssel. Legfeljebb annyi, hogy nem most, hanem Xavi idehozatalakor kellett volna meglépni a restartot és a fiatalok felvállalt, masszív felhozatalát - akkor bőven előrébb tartana a csapat a jelenlegi helyzetnél. Az FFP-korlátozások idején borítékolhatóan teljesen fölösleges volt a bérkeret centizésével kapálózni és ezzel párhuzamosan költekezni minden adandó alkalommal, hogy aztán az idehozott sztárokból (és a jövő részleges eladósításából) mindössze egyetlen bajnoki cím jöjjön ki és a nullával egyenlő európai kupajelenlét.
Sinya22
Director del Fútbol

2024.08.05. 14:08:32

vg99 írta:
Mondjuk Nico maradását nem értem. Minek? Ott már nem fejlődik, minden szempontból szerintem most kellene szintet lépnie. Vagy mi kértük, mert most nincs rá pénz??
Itt sincs semmi garancia a fejlődésre. Jelenleg egy kezdőcsapatnyi játékosunk van, annak a fele ifi. 2-3 év múlva lehet idejön, hátha addigra nem csak Laporta ígérgetéseit tudjuk felmutatni. Mert egyelőre csak ennyi van.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2024.08.05. 13:58:23

FcBarcelona1 írta:
Jöhet a B opció.
Nem lennék meglepve, ha az utánpótlásból töltenénk fel a posztokat. Ha Koundét jobboldalra szánjuk, akkor Alex Vallejaval, Baldéval és Forttal a 4 embernek elégnek kell lennie a szélekre. A Cubarsi-Christensen-Inigo-Fayé (+Koundé) 4-es is elég lehet középre. A kp-ra van egy Casadó-Bernal párosunk, illetve Pablo Torre is elég jól mutat eddig a nyáron az eddigi emberek mellé. Balszélre meg egyelőre van egy Raphinha-Ansu Fati-Pau Victor-Ferran 4-esünk. Egyik se tökéletes megoldás (főleg Nicohoz képest), de létszámra megvagyunk és nem lenne gyengébb a tavalyinál.

Persze a legégetőbb továbbra is a Nico-Merino-Cancelo-cserekapus 4-es lenne, de lassan már nagyon kezdek ebben kételkedni. Már Nico is óriási előrelépés lenne.

Csak én érzem, hogy Victor Roquétól minél előbb szabadulni kéne, amíg még pénzt kapunk érte?
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
vg99
Capitá del Barça

FcBarcelona1
Entrenador del Barça

bence0330 írta:
2024.08.05. 13:18:04
A Lipcse edzője a napokban kijelentette, hogy ha Olmot akarja valaki, akkor bizony fizetnie kell érte (mundo). Ez jó hír, nem fognak lejjebb menni szerintem. Csak akkor rossz hír, ha majd megvesszük 70 millióért. :D

Közben Laporta szavai a napokból (mundo): "Of course we go to the market to sign a player if we need one, but our philosophy is to discover and develop young talents."

Ez már jóval óvatosabb kijelentésnek tűnik. a "philosphy" szót lehet ki lehet cserélni a "only option" kifejezésre. Nyilván amúgy nem örülnék neki, ha nem tudnánk rendesen igazolni, de ha Olmo a fő cél, akkor igen. A két nyilatkozat együtt szerintem eléggé arra utal, hogy nem fogjuk leigazolni.
Jöhet a B opció.
Troym
Director del Fútbol

2024.08.05. 13:39:50

bence0330 írta:
A Lipcse edzője a napokban kijelentette, hogy ha Olmot akarja valaki, akkor bizony fizetnie kell érte (mundo). Ez jó hír, nem fognak lejjebb menni szerintem. Csak akkor rossz hír, ha majd megvesszük 70 millióért. :D

Közben Laporta szavai a napokból (mundo): "Of course we go to the market to sign a player if we need one, but our philosophy is to discover and develop young talents."

Ez már jóval óvatosabb kijelentésnek tűnik. a "philosphy" szót lehet ki lehet cserélni a "only option" kifejezésre. Nyilván amúgy nem örülnék neki, ha nem tudnánk rendesen igazolni, de ha Olmo a fő cél, akkor igen. A két nyilatkozat együtt szerintem eléggé arra utal, hogy nem fogjuk leigazolni.
Rabiot még mindig egy lehetőség lehetne ingyen, kicsit nyugodtabb is lennék, ha legalább ő jönne és nem mindent Casadora tennénk fel attól függetlenül, hogy vannak ügyes mozdulatai plusz nem várnánk el, hogy a 34 éves Gündogan lenyom 55 meccset ismét.
bence0330

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
bence0330

2024.08.04. 12:15:18

Troym írta:
2024.08.04. 11:44:27
Ezen a héten is? :D
Jó lehet, ha még elhiszed ezeket. Laportáék kb 423423 alkalommal adták már el a Studiost és 2424 alkalommal állapodtunk meg a Nikeval, hogy jön a pénzeső, hozzávetőleg minden héten ez történik lassan 1 éve.
Attól még, hogy valami tolódik, nem biztos, hogy nem következik be! :) És azért a holnap már összejön hírek 99%-a újságírói, Laporta talán még nyár elején mondott ilyet (lehet még egyszer, passz). És azért ez a saga hosszú időnek tűnik, de alapvetően csak 2-3 hónapja tart. Még valahol Xavi elbocsátása környékén jelentek meg emlékeim szerint az első hírek pl. a Nike-val, de lehet, hogy rosszul emlékszem. Könnyen lehet, hogy tényleg az évek számán megy csak a huzavona, és azért húzódik el. Nem baj, ha kicsit kiállunk az érdekeinkért, csak nyilván ne süljön el visszafelé. (Meg az is lehet, hogy semmi nem lesz belőle.)

Nyár végéig okosabbak leszünk. Az tény, hogy, hogy az ingyenes igazolások többségéről sajnos ezzel lemaradtunk. De lehet, hogy ez a tárgyalás eurótízmilliókat ér hosszútávon.
Troym
Director del Fútbol

2024.08.04. 11:44:27

FcBarcelona1 írta:
2024.08.03. 10:13:18
A Sport szerint a La Liga előtt az új Barca Studios szerződés
Ezen a héten is? :D
Jó lehet, ha még elhiszed ezeket. Laportáék kb 423423 alkalommal adták már el a Studiost és 2424 alkalommal állapodtunk meg a Nikeval, hogy jön a pénzeső, hozzávetőleg minden héten ez történik lassan 1 éve.

A rideg valóság, hogy felszabdult 5-6 játékos bérkerete, jött két játékos elvileg a B csapatba (Mbacke, Victor) és lemaradtunk az összes ingyen igazolásról, amúgy meg imádkoznak, hogy Nico gondolja meg magát, mert semmi elképzelés mi legyen.

Én 1-2 kölcsönjátékoson kívül másra nem is számítok már, ami érthető, csak akkor álljon ki Laporta és kerek-perec mondja azt, hogy 2025-ig nem tudunk kikeveredni ebből a ....ból, mert fizetni kell továbbra is Messi, Stegen, Frenkie, Suarez, Busi, akárki Covid alatt elmaradt pénzeit, plusz a korábbi saját stiklijei (Studios) következményeként még alacsonyabb bérkeretet állapít meg a Laliga, mert a bevételi oldalon megjelenő egyes tételek nem igazak.
dingdong
Capitá del Barça

2024.08.04. 10:11:31

vg99 írta:
2024.08.04. 07:09:11
ha tudjuk, hogy kikeveredünk egyszer ebből, csakhát a rengeteg Laporta blöff minket is elringat néha..
Nekem ebben a mostani csapatban nagyon sok szerethető játékos van. Több mint korábban mert sok olyan fiatalt hoztunk fel akiknek fontos a csapat. Az elmúlt 10 évben sajnos nem egy olyan szezon volt amikor a jatekosaink javareszetol rosszul voltam. Nekem ez fontos az eredmenyek mellett.

Ami zavar az az amit te is irsz, hogy persze ez tök jo es szerencse igy ha nem költünk hátha kikeveredünk ebből a káoszból. Ezt várjuk több mint 3 éve. Mi az igazság hol állunk most?
vg99
Capitá del Barça

2024.08.04. 07:09:11

Azért az, hogy életben vagyunk, van még kiért Barca meccset nézni, szerintem leginkább a La Masianak köszönhető. Az igazolásaink finoman szólva sem mindig sikerültek, de elég megnézni a legértékesebb játékosokat, a nagy része saját fiatal, és a következő generáció is igen bíztató. Szóval hajrá! De azért egy vkp, Williams és Olmo jöhetne. Jövőre pedig egy csatár. De ha mégsem, akkor sincs világvége, el is fogadná az ember, hogy Casado-Bernal vkp van és nem Romeu, ha tudjuk, hogy kikeveredünk egyszer ebből, csakhát a rengeteg Laporta blöff minket is elringat néha..
Válasz küldése