gránit írta: ↑2024.05.14. 15:36:34
Nem, most is megtehetné, hogy 3 csatárral játsszon, van centere. Épp most döntött el egy BL-elődöntőt. Csak nem elég jó, és főleg nem elég kiegyensúlyozott. Nem fogja miatta beáldozni a középpályáról sem Bellinghamet, sem Tchouamenit, sem Kroos-t, sem Valvertdét. Pont azért, mert Ancelotti a kerethez igazodik. Ha van jó centere, mehet a három csatáros játék. Ha nincs, akkor máshogy csűri-csavarja. Egyébként nem az a lényeg, hogy jelenleg a kettőt favorizálja a három helyett. Hanem az, hogy mer több csatárral játszani. A mi együnkhöz képest teljesen mindegy, hogy kettővel vagy hárommal játszik. Az én írásomnak legalábbis nem a 2 vs 3 a lényege.
De én így már az alaptézist sem értem. Mi nem egy támadóval játszunk, hanem 3-al (bár nálunk is visszavontabb az egyik, csak nem középről, hanem a szélről). Ő csak kettővel. Egy centerrel többünk van a támadósorban (csak félig, mert Bellingham kb hamis kilences, még ha nem is teljesen). Nem értem, miért használod ezt bátrabb felállásként az érvelésben. Nálunk asszimetrikusan van ugyanez, ahol náluk középen Bellingham a visszavontabb, mélyebbről induló ember, addig nálunk Raphinha az a bal"szélen".
Azzal amúgy egyetértek, hogy ésszerűen ítéli meg, Joselu nem rossz, de nem is olyan jó, hogy stabilan kezdjen, erre keresett megoldást. Ezért mondtam, ha lesz, meg ha volt minőségi, akkor gondolkodás nélkül 4-3-3-azott.
Nekünk ezt nem lett volna szerintem szükség meglépni, be kellett volna építeni Roquét, Carlo meg is próbálta volna, az tuti. Ha ez nem sült volna jól el, akkor persze ez nálunk is mehetett volna, mondjuk Yamal(Raphinha) jobbról, Felix/Ferran balról, és Raphinha(Gündogan) jött volna Bellingham posztján középről. Ezt meg lehetett volna lépni, de ehhez fel kellett volna ismerni, hogy a lengyel sajna nem jobb, mint Joselu. Xavi sajna ezen a ponton megakadt. Pedig a támadósorunkból össze lehetett volna hozni egy kreatívabb, mozgékonyabb sort nélküle.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy