davi10 írta: ↑2020.12.27. 20:41:04
Meg olyan is, amikor nem is játszott
Amúgy nem értek egyet, szerintem az Ő kiesésével/lelépésével pont, hogy hosszútávon lehetünk csak bajnokesélyesek, amikor már mindenki hozzászokott a hiányához és legyőzik azt a berögződést, hogy folyamatosan őt keresik. Nehéz lesz, de ez van.
Akik hangoztatják, hogy jobbak lennénk nélküle, nem hiszem, hogy arra gondolnak, hogy 1 meccsről kivesszük, és akkor mindenki megtáltosodik. Hanem ha végigcsinál a csapat egy alapozást, és lejátszik legalább 5-10 meccset nélküle.
Hosszútávon egyetértek, mivel előbb utóbb eljön ez a pont, így evidens. Nem is erre reflektáltam.
Hanem arra, hogy naív dolog azt gondolni, hogy a jelenlegi állapotában lévő garnitúra markánsan jobb teljesítményt nyújtana Messi nélkül. Persze csodák vannak.
Ezért hangoztatom, hogy Messi eladásával karöltve lehetne kiebrudalni a régi motorosokat, és full rebuild, amihez meg van pár puzzle darab most is, akik nem szívták magukba a Messi csapat féle játékot.
A beidegződések ott vannak a fejekben, lásd Alba, aki ha nincs Messi akkor teketóriázik a beadásoknál, mert első gondolat a Messinek való passz, ha meg nincs, akkor mire újratervez, már késő.
Ezek nem fognak kiírtódni a játékosok fejéből 2-3 meccs alatt.
Majd ha elmegy, akkor lehet azon gondolkozni, hogy hogy léphetünk előre nélküle.
Addig felesleges, mert vele jobb a csapat, ez számtalanszor kiderült már.
Nem akarom ide keverni Neymart, de mikor elment is ment itt a hozsannázás, hogy kikerült Messi árnyékából, jöhet az aranylabda, meg a jobb statok, stb...nah azóta meg se közelítette azt a teljesítményt egyénileg de csapatszinten se, amit itt lerakott, aranylabdától is távolabb került a brazil. Bebizonyosodott, hogy neki kellett Messi, hogy oda kerüljön top 3 közelébe.
Mint ahogy Messinek meg kellett Xavi, Iniesta, vagy később Lajos, Neymar, hogy szintén jó számokat hozzanak.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."