MatyiG írta: ↑2021.08.30. 19:36:30
Mintha eddig bármi hátrányt felfedeztünk volna a felépítése miatt a pályán...
Megígértem magamnak, hogy többször nem írok ezzel kapcsolatban, mert egy időben tényleg túl sokat siránkoztam itt miatta, és tényleg idegesítettem ezzel pár embert, és ez semmiképp sem szándékom, de gondoltam most még egyszer leírom a véleményem, mert kicsit specifikusan is tudok reagálni erre a témára. Szóval bocsi előre is.

Többször nemigen írok ide.
Máig nem értem. Ez valami elméleti érv. Amikor berakják, jól játszik, villámgyorsan járatja a labdát, szétszed egy Atletico középpályát védekezésben azzal, hogy rájuk tapad, mint egy kullancs, kulcspasszokat ad, gólveszélyes, és igen, nagy ritkán elnyomják. Meccsenként ha egyszer. Legtöbbször meg szabálytalanul, és kapjuk róla a szabadot. Nagyon elméleti érv ez a pehelysúly dolog, mikor a saját szemünkkel látjuk, hogy semmi hátránya nem származik belőle. A hőskorszakban 2-3 törpe uralta a középpályát, mert a többieknek halvány lila bélgázuk nem volt, hol van épp a labda, olyan gyorsan járatták, és a játékos közelbe se fértek, lehettek volna 120 centisek és 30 kilósak is. Erre most Gavi és Puig alkalmas amúgy, de szerencsére eggyel hátrébb Nico sincs nagyon lemaradva.
Korábban írtam egyszer, de mindenki nézze meg magának a Setienes Atletico elleni meccset, ahol ő kezdett. Ha valakinek nincs meg, át is küldhetem, de fent van összefoglaló is, az persze nem adja át a pontos képet. Írtam, hogy "megette reggelire" az Atletico középpályáját, ami alighanem a legbrutálisabb és legfizikálisabb a világon, erre meg jött egy személyeskedés hogy "biztos én ettem rosszat reggelire". Ez szép és jó, bár felesleges, és nem érv. Aki megnézi a meccset, tudja, miről beszélek, levette a pályáról azt a brutál középpályát az agresszivitásával, sebességével (valamelyik meg is pofozta mérgében játék nélküli helyzetben), és közben úgy siklott át közöttük támadásban, mint Messi, 2-3 ember között. Ha valaki érvvel meg tud cáfolni, hogy én valami totál mást láttam a meccsen, és baromság, amit mondok, akkor a legnagyobb örömmel fogadom, de a "Puig rajongó" és ez az elméleti "Pehelysúly" érven kívül még nem találkoztam olyannal, aki a játékpercei alatt komolyan bele tudott volna kötni a játékába. A vége felé 1-1 epizódszerepe tényleg gyengébb volt már, de ez érthető.
Ez volt kb az utolsó meccse, amin kezdett, azóta ahányszor beállt, bizonyított. Oké, év vége felé már elkezdett leépülni, és kisebb intenzitást hozott a pályára, de hogy lefelé nem lógott ki akkor sem, az fix, max nem hozott zseniális teljesítményt. Láttuk, a saját szemünkkel. Kb az egész világ. Nem elnyomás volt, meg semmi, hanem felfrissítette a csapatot, felpörgette a játékot, átlövéseket vállalt be, abból kapufák és gólok is születtek, 1v1-ben úgy vert meg embereket az alacsony súlypontja miatt hirtelen ritmusváltással, ahogy Messin kívül senki a csapatban, olyan passzvonalakat lőtt meg, amit Messin kívül senki (Néha top formás Busi), és közben itt-ott valóban el is nyomták. Egy meccsen ha egyszer.
Akkor mondják még, hogy labdát veszít támadóharmadban. Hát veszítsen is, ajánlom is neki! Bruno Fernandes sem azért volt top játékos a posztján egy évig, mert adott 70 db 5 méteres biztonsági passzt egy meccsen, hanem sok váratlan, merész kezdeményezés közül sok besül, pár meg bejön. Vonalak közé belőtt passzok, löbbök, átlövések, ésatöbbi. Ha jól rémlik, a 70%-ot is csak alulról súrolta BF statja, ez alapján meg az egyik leggyengébb játékosnak kellett volna lennie a PL-ben, közben meg az (egyik) legjobb volt kb egy évig. Ezen a poszton ezt kell játszani. Herótot kapok a 95%-os passzpontosságú támadóközéppályásoktól, semmi értelme, azon túl, hogy totál elveszik a látvány is, mert amit Puig (és talán majd Gavi is) művel, arra aztán nem lehet ráfogni, hogy nem látványos.
Ráadásul nincs Messi, nincs ki meghúzza ezeket a dolgokat. Elöl Depay, és talán Fati igen, de a középpályán nincs ilyen. Szenvedjük is rendesen a hiányát.
Sima húzóember lehetne a középpályán, és konkrétan húzó, mert ő húzza fel és diktálja a tempót. De ettől még ő az idióta, ha a következő 1,5 napban nem gondolja meg magát, akár még az is lehet, hogy az egész karrierjének lőttek. De lehet, hogy ez már meg is történt. Hősi halált halt a semmiért...

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy